Poiana lui Iocanssøn
Raspunsuri - Pagina 7
speed spune:
doruletz, fetita asta vine mereu la noi, de cind ne-am luat casa si erau doar ele 2 fetite in zona statea mereu pe la noi, mai mergea si fetita mea la ei acasa dar majoritatea timpului o petreceau la noi acasa.asta a tinut cam 2 ani si apoi nu stiu ce s-a intimplat dar fetita asta a inceput sa se poarte f urit cu micuta mea iar cind a aparut si a 3-a fetita cele 2 s-au imprietenit la catarama si au inceput sa o bully pe a mea. adica o pun sa aiba grija de bicicletele lor de exemplu iar ele o taie la joaca, o pun sa aiba grija de fratii lor mai mici si ele pleaca, se prefac ca merg acasa si asteapta sa intre si micuta mea in casa si apoi ele ies din nou, ii vorbesc urit si de sus etc. nu mai scriu ca mi se urca singele la cap. si acum mai vine citeodata la noi acasa la o joaca scurta daca cealalta fetita e plecata.apoi o ignora total pe fetita mea.acuma stiu ca dragoste cu sila nu se poate dar am impresia ca are agenda sa o bully pe fetita mea.
mihaela, ha ha , cam asa eram eu, ca si fetita ta, adica aveam prietene bune si ieseam la joaca dar in general preferam sa ma joc singurica acasa... fetita mea in schimb e mult mai sociabila, ii place compania, se plictiseste singura, e in largul ei cind se joaca cu alti copii, are prietene bune la scoala si la afterschool si stiu ca isi doreste cel mai mult sa fie afara la joaca cu alti copii, asta ma necajeste cel mai tare. ca daca ar fi mai singuratica cum eram eu as fi zis ok dar asa....si ma inciudez ca stam intr-o zona superba, la poalele "muntilor" (asa le zic irlandezii dar de fapt sunt niste dealuri mai inalte), in cul de sac, in fatza o pajiste imensa dupa care incepe "muntele", safe cit de safe poate fi o zona in zilele noastre, deci nu trebuie sa ne facem calabalicul si sa o taiem cu masina ori de cite ori da o raza de soare asa cum faceam cit stateam in centru...eu pot sa-mi vad de treburile casnice cit ea e afara la joaca si sa tin si un ochi spre pajiste din bucatarie sau living...
anyway , la tzanc a ajuns sotul tau acasa ...
itsme spune:
fetelor, va astept in Canada cu bratele deschise. Acuma ca ne mutam la o casuta ceva mai mare, e loc pentru toata lumea (unii pe saltele pe jos, dar o sa am grija sa fie curat Pentru doamna Rayou chiar ma ofer sa o duc o tura la Montreal, ca un pseudo-Paris, asa, ca sa fie mai atragatoare invitatia
dorulets, cu castorii astia e poveste lunga. Canada moderna asa s-a format, de pe urma castorilor. Nativii ii vanau si jupuiau de piei, dupa care veneau francezii care faceau troc cu nativii - ei aduceau chestii Europene, ca de exemplu blugi, ciunga, iar de la nativii canadieni luau pieile de castor ca sa-si faca jachete, pardesie si peruci
ca atare castorul e declarat animalul national al Canadei, toata lumea importanta (politia, securitatea, etc) il au ca mascota. Se numeste in engleza "beaver". Sunt foarte muncitori si-si construiesc barajele alea peste tot, pentru ca ei nu sunt prea agili pe sol, prefera apa, si in felul asta se feresc de dusmani. Expresia "eager beaver", care inseamna "stahanovist", vine tot de la ei, si de la trasatura de buni lucratori care o au. Sa stii ca vorbesti de funie in casa spanzuratului, tare mi-ar mai trebuii si mie niste castori sa termine renovarile la noi, ca uite in 4 saptamani trebuie sa ne mutam, si tot santier e!
Arborico, cand aterizezi acilea? da-mi si mie o zi, doua notice, sa reusesc sa ma fofilez de la impachetari si mutat.
Speed, sa stii ca din pacate si eu am patit asa cu copila mea cand era mica (prin clasa a 5-a, vreo 11-12 ani sa fi avut). La noi s-a intamplat la scoala, cateva din fostele prietene s-au raliat impotriva ei si au tot barfit-o, exclus-o, etc. A fost tare traumatizant, si dureros pentru mine pentru ca n-am avut prea mult ce sa fac. Ea din pacate invata foarte bine si profesoara o dadea mereu exemplu, chestie care a facut-o 'target'. Pana la noi toata treaba s-a terminat cand s-a schimbat scoala, la sf. clasei a 6-a, dar a fost un an si ceva de chin. Imi pare rau, nu stiu exact ce sa te sfatuiesc, decat sa vorbesti poate chiar cu fetele si sa le confrunti. Intreaba-le de ce se comporta asa, dar prieteneste. Poate puse in situatia sa dea socoteala de ce fac, o sa le faca sa se abtina in viitor. Zic si eu...
V-am pupat, ma duc la trebi. Nu ma mai mut dupa asta niciodata.
ah, era sa uit iar! Happy belated b-day Lilandei si Mihaelei!
arboria spune:
La multi ani, Mihaela!
La multi ani, lil'!
Cred ca nu am zis nici eu la timp. Daca da, atunci e Sometimers si promit sa ma tratez
Paris, iunie...
Sa aveti fun.
itsmeutzo, trimit un SMS cand am planul facut. Sint in zona intre 21-26 mai. 'Om gasi noi 1/2 de ora sa iesim la o cafea, nu?
Adela, ce ma bucur sa te mai vad pe aici!
PS. Intrebam mai acu' cateva luni daca mai exista contul ala comun unde urcam cu totii fotografii. Daca da, pot sa am si eu (din nou) link si username? Ca parola inca o stiu.
lilanda spune:
Mercic, mercic..primesc felicitari tot anul :)
Adeluctzo, imi pare rau de computator. Sa-ti trimit unul din zestrea lui Niels?? Serios vorbesc.
Uooof, noi ne luptam cu doua bucatele de gradina . In fata, puseram iar pietre, in spate ne-ar trebui un castor (avem pietre si-acolo, da' terenu' e cumva valurit si se-aduna apa-n lacuri, asa ca un castor de drenaj ar fi numa' bun). Drept urmare, la ora asta-s frinta si mi-ar prinde bine-un weekend :)) Noroc ca-i spatamina scurta cu inaltarea asta. Si apropo de gradina! Bucataria noastra da spre curtea din spate a lui Henrik, un tip din Bronholm, pe la vreo 80 de ani asa, care are o expozitie infioratoaaare pe terasa: scoici agatate in lanturi de-alea de usturoi, ghivece cu begonii si muuulte, muuulte animale din lut vopsit precum gaini, cocosi, iepuri, giste etc. Tre' sa fac o poza sa v-arat!!!
mihaela, bine ca ajunse Ovidiu acasa!! Da' de ce se suspendara zborurile? Tot din cauza de nori vulcanici? Pe-aici parca se linistira cu cenusa islandeza.
itsme, hai ca mai oleaca! Spor la impachetari...si bine ca zisei ca ai locuri de cazare :))
]arborico, din cite imi amintesc io, contul e scandinavi; pe picasa, sau asa ceva!!
Va pupez!
mihaela_s spune:
arborik si istme, multzam mult!
lilanda, cica suspendara zborurile peste ocean, ca pe acolo se imprastie cenusa asta noua de acum...Ovi veni la Copenhaga si apoi la St si Visby. Si pe deasupra Suediei e liniste...se zboara. Acuma nu stiu cat dureaza(sau daca mai e actuala restrictia), Diana auzi la radio ieri dimineata.
istme, spor cu mutatul, abia astept sa vad fotografii din santierul transformat in casa de locuit .
Noa o saptamana superlativa!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
speed spune:
itsme, merci de experienta impartasita...si eu am asa un sentiment de neputinta...:(
lilanda, spor la gradinarit... poze cu animalele vecinului vrem numaidecit :)...
pe mine ma bate gindul sa-mi iau un power washer pentru gradina-ca avem dale cam peste tot-,jumatea mea nu si nu ca nu ne trebuie, adica nu-i trebuie lui, ca nu el curata gradina...cica astea ar fi bune si la spalatul masinilor si al geamurilor pe dinafara...
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed pe mine ma bate gindul sa-mi iau un power washer pentru gradina-ca avem dale cam peste tot-,jumatea mea nu si nu ca nu ne trebuie, adica nu-i trebuie lui, ca nu el curata gradina...cica astea ar fi bune si la spalatul masinilor si al geamurilor pe dinafara... |
Vi-l recomand cu cea mai mare caldura Ma plingeam mai acu vreo citiva ani ca am pete pe dalele din gradina: pete albe, de la umezeala, un fel de ciuperca. Aratau oribil. Am cumparat o pompa din asta de 100 bari si mi-a facut piterele noi!! Consuma apa, evident, insa curata in profunzime. Iar rezultatul e de durata. Sint mai multe accesorii si poti folosi pompa si la masina, si la tigle si la pereti exteriori. Acu', io la geamuri, nu m-as baga...ca nu-i de ici de colo 100 de bari!
mihaela_s spune:
subscriu si eu cu power wash...spalat masina excelent(nu eu, Ovi) si peretii exteriori ai casei(erau gri din alb si s-au spalat excelent). Avem dale dar nu au murdarie pe ei, nu am probat, iar pietrele sunt prea mici ca sa imcerc pe ele, ca le duce presiunea. La geamuri nu am incercat nici noi...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Rayuela spune:
Asa..scandinavele care au liber maine,hai sa ne bucuram!
Si va rog,va rog,terminati cu povestile de gradinarit,ca ma apuca tot felu de mustrari de constiinta,gradina noastra este in paragina,pentru ca m-am gindit eu ca daca tot plecam la vara in Romania,nu merita efortul sa mai scoatem buruienile:)
itsmiule,pai dupa cit de greu este sa ne "pupam" aici in Scandinavia,cred ca mai realist este sa venim la tine.Facem un vals cu domnu itsme si cu catelu?(ptiu,am uitat cum il cheama,sorry:)
Lilutza,io zic ca sintem de risu lumii,chiar nu gasim o solutie?Hai sa incepem cu data,dupa locatia,ca deja eu ma vad ori la Niagara ori in Honolulu,doamne apara:)
Pina una alta,doruletzule,sa stii ca ma uit de belete de avion la Paris,Nu glumesc!Probabil ca nu va fi acum,inainte de concedii ,ci undeva in august,dar daca nu legam nimic noi,scandinavii,e posibil sa te trezesti cu Flinstonii pe cap,pe la final de iunie!Serios!Te anunt pe PM daca venim!
Lilo,eu nu mi-am pierdut avintul,sper totusi ca o brodim cumva!Adelutza,adica mata nu vii?Vaz ca in poiana nu mai treci,dar la intilnire chiar nu acceptam o absenta!Pai stii cit o sa plinga dacu fara tine?Pai se puate?
Io nu stiu ce sa mai zic,dar am chef de un taifas,altcineva?
doruletz spune:
io, io, si aci e liber maine si evident ca vineri nici nu se mai pune problema de munci, toata lumea a plecat in weekendu prelungit.
Si noi planuiram sa mergem vreo 2 zile www.vulcania.com/index.php?id=2&L=2" target="_blank">acilea ca tot sunt norii astia la "moda" acu:))
rayu, sunteti bineveniti oricand, cat mai repede as zice io; poate veniti cu masina sau e prea departe? vaz ca mihaela se incumeta la drumuri d'astea.
hai ca in sfarsit gasira popii din ro solutia iesirii omenirii din criza: www.hotnews.ro/stiri-esential-7265852-patriarhia-romana-pentru-depasi-criza-economica-trebuie-continuate-lucrarile-biserici.htm" target="_blank">sa construim cat mai multe biserici
"pentru a depasi atat criza morala si spirituala, cat si pe cea financiar-economica actuala, consideram ca trebuie continuate lucrarile la bisericile aflate in constructie, chiar daca ritmul de executie va fi mai lent. In plus, continuarea lucrarilor de construire a bisericilor, ca si inceperea construirii altora, asigura noi locuri de munca si combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate sociala", se arata in comunicatul de miercuri al Patriarhiei Romane."