Condica salajencelor vorovitoare[108]!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bia sa iti traiasca mama multi ani si sa va strangeti cat mai repede in brate! si multe sa trimiti peste ocean.

Oti, exact in we asta mi-a picat in mana o revista in care se vorbea despre maci si am vazut ca sunt muuuuulte culori, inclusiv galbeni . Foarte frumoase fotografiile, mersi .

adriana, dar fetele tale aveau pasapoarte cand le-ai facut temporare in decembrie? Si mai erau valabile? Ca eu asta tot spun...alor mele sunt valabile pana in august, nu am de ce sa le schimb teoretic in iunie...nu pot spune ca locuiesc in alta tara caci am buletin de SM si nu am timp acum sa schimbam si noi pasapoarte si toate cele cu domiciliul in strainatate...noi avem apartamentul socrilor in SM, care e pe numele lui Ovi integral(fratele lui a renuntat la partea lui) asa ca nu suntem ilegali de tot . Si de asta ma gandesc ca nu le pot face temporare...Apoi tu adriana, cum sa plec din Ro fara pasapoartele fetelor, cine ma lasa sa ies din ro asa? Ca ziceai ca le scoata altcineva.... Ca alea vechi le taie cand depui pentru noi...deci nu mai au acte cu ce iesi din Ro...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

mihaela, chiar daca expira in august,pasapoartele,se pot schimba mai iute de data expirarii.bine, ei te intreaba de ce vrei mai repede[uite cazul lui tudor,al lui expira doar peste 3 ani si noi am vrut sa-l schimbam, ca sa aiba tipul nou,da au zis ca nu e nevoie, dar daca vrem putem sa-l schimbam.si au hotarat pe loc[el cu colegu]ca nu-l schimba, desi au achitat taxele.sa-ti spun ca inca nu am recuperat toate taxele achitate.amu asta e .eu il schimbam si stateam linistita 5 ani,da treaba lor.]
faza nasoala e ca aparatul de facut pasapoarte e la capitala, ca de avea fiecare judet,plateai taxa de urgenta si in 5 zile era gata.grau o sa fie la voi,dar nu imposibil.
auzi da daca o treci pe silvia pe pasaportul lui ovi[cred ca dureaza putin chestia asta,si asa iesiti linistiti din tara],ca doar are pasaport valabil inca si ii faci si separat silviei pasaport nou?si de ridicat il ridica cineva cu procura?

Mergi la inceput

Bia, nu se mai pot trece copiii pe pasapoartele parintilor. E lege noua de mai bine de doi ani.
Eu inteleg ca daca vreau pasaport electronic mi-l fac si mai repede, problema e ca de ce vreau din cel temporar....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Bia, nu se mai pot trece copiii pe pasapoartele parintilor. E lege noua de mai bine de doi ani.
Eu inteleg ca daca vreau pasaport electronic mi-l fac si mai repede, problema e ca de ce vreau din cel temporar....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

da?nu am stiut.
uite matei e trecut pe pasaportul lui colegu din august 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Dulciuri

Mergi la inceput

Poate ca mai putin atunci de doi ani e legea, dar sigur acum nu se poate...dar noi eram asa: Diana la mine si Silvia la Ovi in pasaport...in anul in care am venit in Suedia, Diana a fost in tabara in Ungaria(o tabara castigata la scoala la un concurs de desen) si a trebuit sa ii fac pasaport separat. Apoi inainte sa venim in Suedia, i-am facut si Silviei pasaport separat, pentru ca am zis ca nu se stie niciodata cand are nevoie sa calatoreasca cu altcineva in afar de Ovi, fiind in strainatate nu poti face pasaport cand vrei tu...si de aceea ambele expira acum, ca atunci la copii erau date pe trei ani...
Dar oricum varianta asta nu merge...primul lucru cand am depus actele pentru pasapoarte individuale, a fost sa anuleze foaia din pasapoartele noastre pe care erau trecute fetele...

pe toate!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

La noi treaba statea asa : fetele erau trecute la noi in PA , aman2 erau si la mine , aman2 erau si la colegu. Pasapoartele pentru noi adultii sunt valabile 5 ani, la fete doar 3 ani erau valabile. La ele au expirat cei 3 ani in septembrie 2009, la noi mai sunt valabile pana in anul 2011. Prin urmare, nu ni le-au retinut, nu ni le-au tait la colturi, ci ni le-au inapoiat fiind valabile inca. La fete le-am facut temporare anul trecut in decembrie deoarece asa ni s-a spus de la serviciul de PA k la copii se modifica fizionomia fetei mult si nu se fac mai mult de 1 an. Amu nu mai stiu ce si cum s-a schimbat din decembrie 2009 pana in prezent. Atunci asa ni s-a explicat si ne-am conformat. Nu au vrut nici sa ne faca noua altele cu fetele pe ele care sa fie valabile 3 ani la fete , respectiv 5 ani la noi si sa nu tot platim anual taxa pentru altele PA noi.

Bia, nu vreau sa ma bag tare in seama , dar fratelo mi-a spus k pentru SUA este obligatoriu, fiind si una din noile conditii, sa prezinti la viza PA digital. Amu voi stiti dar mai bine si-ar face Tudor un nou PA , k tot ati platit taxele

Si acum pentru cele care citesc ( inclusiv pentru cei care ne urmaresc din umbra ) va anunt k pana in 31 mai trebuie sa depuneti bilantul pentru anul 2009 daca nu vreti sa primiti ceva "cadou" ...

Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Dar oricum varianta asta nu merge...primul lucru cand am depus actele pentru pasapoarte individuale, a fost sa anuleze foaia din pasapoartele noastre pe care erau trecute fetele...

pe toate!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

... ciudat ... eu am cerut acest lucru si mi-a spus k nu e nevoie dat fiind faptul k oricum se vede data expirarii ... nici macar nu au taiat foaia respectiva sau macar sa o bareze ceva acolo .... vorba aia " cate bordeie, atatea obiceie" .

Mergi la inceput

Dulciuri

Mergi la inceput

Dulciuri

Mergi la inceput