sunt disperata...un job bun sau cu bebe acasa?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia
Pai daca era pe-asa, numai romanii ce ar mai putea fi ok (ca au 2 ani CIC), in rest vai si-amar de copiii Angliei, Germaniei, Austriei...da, diferentele se vad cu ochiul liber mai ales cand ajung la maturitate
germania nu-i pe lista aia.aici tot vreo 2 ani se sta acasa, asta in general.eu una nu stiu chiar pe nimeni aici care sa fi muncit inainte de un an al copiilor, nu ca nu ar exista, doar ca eu chiar nu am avut ocazia sa cunosc pe careva desi am contact cu o groaza de mame.ba uite ca imi amintii de o tipa cu doi copii care s-a intors la munca cind cel mic avea 8 luni insa sotul a stat acasa, era intr-o pasa proasta cu joburile la care el putea avea acces.incep sa fie din ce in ce mai multe locuri la cresa insa tot asa is luati copiii dupa un an.chiar in germania e diferit fata de UK ori USA. poate chiar e mai degraba comparabil cu ro.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut,

N-am citit tot, ca tre sa fug, dar intru cu incurajari: daca stai acasa n-ai nici o garantie ca prinzi primele momente in care face ceva!

Eu am stat acasa pana spre 2 ani, asa ca am beneficiat, in ordine de urmatoarele:
- primul tata (desi io ma-sa stateam cu el da?)
- primii pasi, la cheful de 1 an al unei colege de generatie, dar nu spre mine ci spre o alta mamica prietena (se stie ea care-i ca-i forumista :)). E drept ca in seara aia a stat treaz pana spre 12 noaptea facand ture in lungul patului de parca mi-ar fi zis: io merg
... si nu-mi mai vin in cap, astea fusera mai traumatizante.

Mama a zis tarziu...pe maine ma stria Una si nici macar nu mi-am dat seama de asta vro 2 luni, m-a luminat varmiu de la ce vine, cand a trecut pe la mine ......
Cand a zis mama, nu zicea si el mamiiii, dulce, ca alti copii. Glasciorul gros ma striga imperativ MA-MA! De parca ma scotea la lectie :))

Si, daca te incurajeaza cu ceva, e mult mai lipicios si dragalicios acum, mare, decat cand era de 1-2 ani. Atunci imi doream cu disperare sa ma ia si pe mine de gat, sa stea lipit....neeee, se framanta ca o caracatita.....

Iar cand a capatat o fobie de spalat pe cap, pe la 2 ani jumate, l-a dat la loc ta-su, cand eu eram plecata 3 zile in delegatie. Si-n ziua de azi tot ta-su il spala pe cap.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui celi-bia

Pentru mine alegerea nu ar fi dificila, sincer... nu zice nimeni ca mama trebuie sa stea acasa cu bebele 2 ani sau cat e concediul acela, dar dupa umila mea parere (am 25 de ani si nu am inca bebe), eu as sta acasa cu micutul macar in primul am si DAAA, m-as dedica total, pentru ca puiul are nevoie de mama lui cel putin la īnceput.
Eu una nu pot intelege femeile care dupa 2 luni e intorc la job, se prea poate sa le placa nemasurat ce fac, dar asta pot face oricand, pe cand copilul isi are primul an din viata numai odata... nu e vorba de primii pasi, sau primul ma-ma ci de confortul lui psihic, ca isi vede mamica tot timpul... nu doar seara cand ea e oricum franta si nu mai chef de lume, daramite de un copil...
Eu am avut un job la care eram plecata de acasa 10 ore pe zi... sa presupunem ca as fi avut un copil de 3 luni pe care l-as fi lasat cu bona sau cu bunica... eu cand mai stateam cu el? Cand? Din fericire nu mai lucrez acolo, dar daca as fi lucrat pentru mine era clar ca 2 ani as fi stat acasa daca doream sa simt ca contribui si eu cu ceva la cresterea lui, NU doar cu bani...
Sefa pe care am avut-o la job-ul de care va zic a stat acasa cu fetita ei 1 luna jumate, mergea in pauza de masa sa alapteze... mi s-a parut o monstruozitate ce face. Am zis atunci sa-l ia naiba de job... nu as putea face asta pentru toti banii din lume... si nici NU am s-o fac indifernt unde voi lucra cand voi fi mamica.
Si inca ceva: uitati cum a pus flory intrebarea: un job bun sau cu bebe acasa? prima data s-a gandit la job, nu trebuie sa fii psiholog ca sa-ti da seama. Īn acest caz poate nu era momentul sa faca un copil. Sper sa nu se supere pe mine pentru ce am scris aici, admir femeile de cariera, care fac orice pentru o pozitie buna la job, dar, este strict parerea mea, pentru niciun job din lume EU nu as renunta la primul am din viata al copilului meu.
Sper ca flory si cele care mai au dilemele astea sa faca alegerea care le multumeste pe deplin

www.celina-bianca.blogspot.com

Bianca, nu cred ca e corect sa judeci fara sa fii in galoshii persoanei judecate. Nu stii cum e sa vrei ceva pentru copil si sa n-ai bani. Sincer, in cazul ala ideea "stau acasa si ma dedic" nu te ajuta prea tare. Ca sa nu mai vorbim de cazurile (Doamne Feri) in care acel ceva e un medicament sau o procedura medicala. Copiii se cresc cu iubire care, e adevarat, invinge tot, insa se cresc in lumea reala. In care, de cele mai multe ori, farmacia sau alimentara nu-ti vand nimic pe iubire.

Sarind la alt subiect: nu m-am prins cum e cu diferenta dintre copiii crescuti de mama sau de altii. Am vazut copil crescut exclusiv de parinti (dupa regulile artei, stat acasa pana la 3 ani cu el, niciodata lasat la bunici in vacanta, eforturi imense din partea parintilor sa aibe program complementar, nu cumva sa apeleze la o bunica sau matusa sa stea cateva ore cu copilul, etc). La 5 ani jumatate copilul acela (fetita) este dependent exclusiv de maica-sa, nu stie sa se joace cu alti copii, si se tavaleste pe jos la orice contradictie cat de mica. Ok, este un caz extrem, dar un exemplu bun ca exagerarea nu e buna in nimc.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

Am inceput deja de 2 saptamani. Merg la munca si cand ma intorc nu ma dezlipesc de micut. Sunt obosita, atat tot...pana ma obisnuiesc putin cu programul. In rest toate bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Mult succes!

Asteptam sa ne spui peste un timp daca a meritat efortul...sper ca nu faci si ore suplimentare...neplatite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Mor cand citesc raspunsurile unor persoane care n-au fost niciodata in situatia respectiva !

Draga mea Celi-Bia , fa tu intai copilul si pe urma mai discutam ! Si sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie sa faci alegeri dificile si sa poti sa stai acasa cu copilul cat vrei ! Sa vad daca dupa 2 ani de schimbat scutece si de nopti nedormite vei avea aceeasi parere si sa-ti permiti financiar sa stai acasa in continuare !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Bag si eu repede un disclaimer: legea in UK iti da dreptul sa stai acasa un an cu copilul. Cine se intoarce mai devreme o face prin decizie proprie, nu te obliga legea. Si aici sunt multe mame care renunta la job in favoarea copilului insa situatia materiala permite, in sensul ca daca castigi £1000 lunar cel putin £850 merg la gradinita deci nu vad de ce ai mai munci.

Floryy eu cred ca alegerile astea se fac la nivel individual, nu inteleg de ce trebuie acordul cuiva ca sa mergi la servici. Evaluezi ce optiuni ai si le urmezi. Felicitari pentru adaptare.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RHYANNA spune:

eu m-am intors la serviciu la 8 luni,cand am plasat-o pe SARAH mamei mele care sta in acelasi oras cu mine,insa SARAH NU dormea noaptea si ne-a luat-o de tot
astazi are 3.2 ani si tot la mama sta ca nu mai vrea cu noi decat in vizita de weekwnd
Ne-am obisnuit si asa
Am stiut de la inceput ca am ales job-urile
noi am prins cu 600 pe luna,iar ratele noastre sunt de 2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Flloryy felicitari si adaptare usoara... copilul va creste si va fi mai usor.
Eu am inceput mai tarziu ... la un an si trei luni, dar asta pentru ca abia atunci mi s-a oferit altceva .
Stiu cat de grele sunt deciziile astea, dar la fel stiu cat de bine te simti cand faci ceea ce-ti place...

Rhyanna , al meu n-a dormit noaptea pana pe la 8 ani... de fapt si acum (9 ani jumatate) are nopti in care se duce la baie, dar macar nu ma mai trezeste... pana acum ma striga de la el din camera...se ducea tot somnul meu si nici n-am avut unde sa-l plasez, dar ... sunt o femeie activa, imi place sa merg la serviciu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

eu pot sa spun ca sunt norocoasa ,,,,noaptea micutul meu doarme (cel taziu la 10). se trezea pana acum 2 sapt de vreo 2 ori pe noapte, acum o singura data, bea putina apa sau ceai si doarme iar....

Mergi la inceput