Crestinismul si evolutia spirituala 8

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

O ultima privire inainte sa inchid si un rasp. lui Iasmin sa-ti spun ca nici eu nu vreau absolut deloc sa discutam despre arta,aici discutam despre Dumnezeu,dar n-am putut sa trec chiar asa si sa nu spun ca arta nu e total lipsita de ideea de Dumnezeu,atita tot,chiar e tot ce-am vrut sa spun,ca doar voi ati inceput...n-am citit decit 2 pagini,te pomenesti c-oti fi discutat mult si eu am rascolit..scuze,sa revenim la ale noastre,ca mi-e dor!

Nici o povestioara azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Kariguld la noi e dezlegare la peste si astazi si vineri. Si a postat vikinga niste retete la subiectul tau de-mi ploua-n gura Ce zici, incercam ceva pe vineri?? N-ai mai zis daca ai incercat ceva de acolo.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

deja am probat doua retete de acolo, dar eu n-am mancat nimik....ca era peste oceanic.

Conchita, ti-am dat un PM zilele trecute.....sa-mi fac sperante?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu stiu ce sa spun...sunt bineinteles de acord cu Crinuta, marii artisti au fost absolut modesti, mai sunt unii la fel de mari cu orgoliu si mandrie, vezi beethoven, insa si la ei e atata umilinta si smerenie in opera lor, chiar daca viata spune altceva. De asta spunca arta adevarata e o forma de dumnezeire. Am zis clar ca nu e o forma de Mantuire. Desi, daca ma intrebi, Bach a intrat direct in rai, daca nu e asa, atunci totul e pierdut:))

Muzica lui bach e la fel de inaltatoare ca si bizantina(pentru mine personal e mai...)

iar parintele Sefarim: cioteste mai la inceput despre "ich habe genug"

iasmin, eu inteleg ce spui, dar, si jura-mi ca nu te superi pe mine :), cred ca inca nu ai destula cultura muzicala ca sa-ti dai seama si sa te poti pronunta. Cum poti sa pui chinul manelistului pe acelasi plan cu al lui bach sau mozart...ok, astia erau genii, nu se chinuiau:)),(aiurea, au fost greu, greu incercati si ei) dar sa zicem cu beethoven.

subiectul e despre crestinism si evolutie spirituala...daca nu evoluezi spirtual ascultand missa in si minor e naspa rau...pe bune. pentru ca nu mai e chestiune de gust aici, aia e clar muzica sacra, inchinata lui Dumnezeu, si oricat de ortodoxa as fi, daca e sa iau pe o insula pustie, asta iau, si nu bizantina....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

caci la subiect, muzica bizantina tot de oameni e facuta, cu reguli si alea alea :) nu vine nici aia direct din cer;)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pai acuma mai vorbim Sabina, acuma mai vii de acasa. Puneti exact punctul pe i!!
Hai sa va spun despre arta- cum vad io:
Desenele acelea religioase de pe peretii piramidelor erau sau nu arta? Statuile inchinate zeilor: Zeus, Artemis, Afrodita et company, erau sau nu arta? Pai si alea nu erau altceva decat idoli!!!! Daca si idolii au fost creati printr-o forma de indumnezeire...
Pai despre ce arta vorbim noi aici?
Ca ascult Vivaldi, ca ascult Beethoven, ma intelegi despre ce vorbesc, ca pot insira o ora numai nume, e ceva, dar ''arta'' asa de dragul ''artei'' altceva.
Si sa nu uitam, arta este si spectacolul. daca toate spectacolele mantuiesc, pai io ma retrag de pe forum azi, ca n-am ce cauta aici, asa inculta cum sunt...
In timpul Apostolilor erau crestinii indrumati sa mearga la spectacole? Sau mai degraba erau indrumati sa le evite, eh?
Si nu , nu ma supar fetelor, admit ca pot gresi, dar nu vad lucrurile ca voi, mea culpa.
De ce nu a venit Hristos la aia de cantau sa faca minuni cu ei, de ce nu a mers la spectacole ( erau si in timpul Lui), de ce a facut minunile cu aia smeriti??? Pai trebuia sa aiba taraful dupa El, ca asa era usor sa-i faca pe toti sa il asculte... Sorry, mi se pare blasfemie si numai gandul asta.
Si da, nu am cultura aia muzicala, Sabina, ca nu poti fi bun in orice, indiferent de ce zic unii sau altii pe forum. (chiar sunt cu capul pe umeri si nu cred ca cineva e bun la absolut tot: medicina, istorie, geografie, muzica, astronomie, biochimie, genetica, culinare, 7 limbi straine, sport- orice sport etc).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

(...)...daca nu evoluezi spirtual ascultand missa in si minor e naspa rau...pe bune.

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina, simt ca-mi esti draga pentru ca simt ca ai un alt el de suflet, ca si Crinuta noastra esti o delicata si o fragila. Dar.... daca toti sfintii si pustnicii au avut nevoie de missa de care spui sa se indumnezeiasca sau induhovniceasca sau sa se mantuiasca.......ce sa mai zic. Prefer sa raman asa ca sfintii din care citesc si despre care citesc. Si cu incultura mea, te asigur ca si pe mine ma iubeste Dumnezeu si s-a jertfit pe cruce si pentru mine ca si pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Apropos de cum aratam, io sunt nebuna. Nu ies nici pana jos nemachiata.
Acum vreo sapt m-am urcat in masina, ma uit in oglinda si vad ca am uitat sa ma machiez. Ii zic lui Rayan, haide inapoi ca nu m-am machiat :)))))))

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Crinuta, hai ca esti totala.
Frumoasa mamii

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Nu am zis ca te mantuiesti daca asculti missa in si, ba chiar am repetat de multe ori ca reteta de mantuire nu exista. Ci doar ca evoluezi o treapta spiritual, la fel cum evoluezi si daca asculti un cavrtet de Moazrt.
dar da, Afrodita este Arta cu A mare, si este o forma de indumnezeire, pentru ca harul artistului e dumnezeiesc, chiar daca nu se nascuse Hristos cand a fost sculptata.

Spectacolele la care fac referire Sfintii sunt cu totul altceva....echivalentul de atunci a concertului de manele de la polivalenta.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

nu stiu ce sa spun...sunt bineinteles de acord cu Crinuta, marii artisti au fost absolut modesti, mai sunt unii la fel de mari cu orgoliu si mandrie, vezi beethoven, insa si la ei e atata umilinta si smerenie in opera lor, chiar daca viata spune altceva. De asta spunca arta adevarata e o forma de dumnezeire. Am zis clar ca nu e o forma de Mantuire. Desi, daca ma intrebi, Bach a intrat direct in rai, daca nu e asa, atunci totul e pierdut:))

Muzica lui bach e la fel de inaltatoare ca si bizantina(pentru mine personal e mai...)

iar parintele Sefarim: cioteste mai la inceput despre "ich habe genug"

iasmin, eu inteleg ce spui, dar, si jura-mi ca nu te superi pe mine :), cred ca inca nu ai destula cultura muzicala ca sa-ti dai seama si sa te poti pronunta. Cum poti sa pui chinul manelistului pe acelasi plan cu al lui bach sau mozart...ok, astia erau genii, nu se chinuiau:)),(aiurea, au fost greu, greu incercati si ei) dar sa zicem cu beethoven.

subiectul e despre crestinism si evolutie spirituala...daca nu evoluezi spirtual ascultand missa in si minor e naspa rau...pe bune. pentru ca nu mai e chestiune de gust aici, aia e clar muzica sacra, inchinata lui Dumnezeu, si oricat de ortodoxa as fi, daca e sa iau pe o insula pustie, asta iau, si nu bizantina....

Cum mi-am alaptat copiii

O fi fost orgolios Beethoven, dar tot iubirea mea ramane in materia de muzica. Tot simfonia a 9-a m-a " convertit" la muzica, cand aveam 5 ani; o ascultam si plangeam....

El a fost un suflet chinuit, nu l-as numi mandru. Ma rog, intra in altceva./

Referitor la Bach, nu stiu daca a intrat in rai sau nu, dar doar pt muzica sa nu il vad intrand in rai. Nu discutam despre valoarea sa ca si compozitor, e lucru cert, insa ca si om, nu stiu.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Sabina, arta aia cu A mare de la Artemisa samd, nu e altceva decat un idol, o arta idoleasca. Iar despre asta stii ce spun sfintii, da? Cand se rugau si cadeau statuile si se faceau bucati..
Pe mine ma incanta cu totul alte lucruri pe pamantul asta decat ceea ce incanta pe ceilalti. Nu pot sa-mi explic de ce, dar io prefer o floare in locul oricarei statui din aia cu A mare....
Si nu, sfintii n-au avut nevoie de evolutia aia prin muzica, asa ca sper sa n-am nevoie nici io. Stiu ca poate nu e coerent, dar n-are a face evolutia in crestinism cu evolutia in arta. Invers da, e valabil insa....

Mergi la inceput