Crestinismul si evolutia spirituala 8
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Iasmin08 spune:
Pentru ca cererea de pilde e mare, o sa mai adaug treptat, pentur fetele care vor sa citeasca la cafeluta ceva frumos.
Aflandu-se în excursie pe munte, o tanara familie a poposit într-o cabana de la marginea unei vai. Baiatul cel mic, suparat pe fratele sau, s-a dus în spatele cabanei si a strigat de ciuda: “Te urasc!” Dar, imediat, un glas puternic i-a raspuns: “Te urasc, te urasc ...!”.
Speriat, copilul a alergat în casa si i-a povestit tatalui toata patania, spunandu-i ca, afara, cineva striga la el ca-l uraste. Au mers împreuna la locul cu pricina, unde tatal i-a spus fiului sau:
- Aici erai cand ai auzit ca cineva te uraste ?
- Da!
- Ia spune-i ca-l iubesti!
- Te iubesc! - a strigat copilul si, de îndata, vaile i-au raspuns: “Te iubesc, te iubesc! ...”
- Tine minte, i-a mai zis tatal, asa este si în viata: daca esti om rau, numai rautate vei întalni, dar daca esti om bun si te porti frumos cu ceilalti, atunci doar dragoste vei gasi, la tot pasul. Si, chiar daca nu vei fi iubit totdeauna de catre oameni, în schimb dragostea Domnului va fi mereu cu tine. Sa nu uiti asta!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Iasmin08 spune:
La un batran calugar, a venit într-o zi un tanar pentru a se spovedi si a-i cere sfat. Din vorba în vorba, tanarul îi spuse:
- Parinte, sunt destul de rau. As vrea sa ma schimb, dar nu pot. Îmi pierd usor rabdarea. Atunci cand ma enervez, vorbesc urat si multe altele. Am încercat sa ma schimb, dar nu am putut. Totusi, eu sper ca dupa ce voi mai creste, voi putea sa ma schimb, nu-i asa ?
- Nu - i-a raspuns batranul. Vino cu mine!
L-a dus pe tanar în spatele chiliei, unde începea padurea, si i-a spus:
- Vezi acest vlastar, stii ce este ?
- Da, parinte, un puiet de brad.
- Smulge-l!
Tanarul a scos bradutul imediat. Mergand mai departe, calugarul s-a oprit langa un bradut ceva mai înalt, aproape cat un om.
- Acum, scoate-l pe acesta.
S-a muncit baiatul cu pomisorul acela, dar cu putin efort a reusit pana la urma sa-l scoata. Aratandu-i un brad ceva mai mare, calugarul i-a mai spus:
- Smulge-l acum pe acela.
- Dar e destul de mare, nu pot singur.
- Du-te si mai cheama pe cineva.
Întorcandu-se tanarul cu înca doi flacai, au tras ce-au tras de pom si, cu multa greutate, au reusit, în sfarsit, sa-l scoata.
- Acum scoateti bradul falnic de acolo.
- Parinte, dar acela este un copac mare si batran. Nu am putea niciodata sa-l smulgem din radacini, chiar de-am fi si o suta de oameni.
- Acum vezi, fiule ? Ai înteles ca si relele apucaturi din suflet sunt la fel ? Orice viciu sau orice neputinta pare, la început, inofensiva si fara mare importanta, dar , cu timpul, ea prinde radacini, creste si pune stapanire din ce în ce mai mult pe sufletul tau. Cat este înca mica, o poti scoate si singur. Mai tarziu vei avea nevoie de ajutor, dar fereste-te sa lasi raul sa ti se cuibareasca adanc în suflet, caci atunci nimeni nu va mai putea sa ti-l scoata. Nu amana niciodata sa-ti faci curatenie în suflet si în viata, caci mai tarziu, va fi cu mult mai greu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
Iasmine ,
tocmai asta am facut: mi-am baut cafeaua de dimineata delectindu-ma cu pildele tale, pentru ca astazi sunt pe acasa, pregatesc parastasul pentru tata, pentru miine; descopar ca unele revin brusc in memorie din cartile citite cindva;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Iasmin08 spune:
Ana mii de pupici din partea noastra
.
Sper sa treci cu bine peste aceste momente (ma refer la parastas care e de multe ori atat de greu de suportat).
Si in acelasi timp, vad si ceva pozitiv in asta: faptul ca de pilda tu ai avut asa un tata!!!! Formidabil (as spune ca ai fost norocoasa, dar noi nu credem in noroc) si in acelasi timp trist ca atrebuit sa te desparti de el.
Durerea e durere si ramane la fel, stiu ca bunica mea a murit la 87 de ani, fiind bolnava o viata intreaga. Si desi noi stiam ca se va intampla, stiti ce mi-a spus mama mea?:" Nu este adevarat ca poti fi pregatit pentru momentul in care iti moare un parinte. Poate ca e batran, bolnav, chinuit, dar nimeni nu e pregatit pentru momentul in care moare mama sau tata"...
Cat despre moartea unui copil, ma uit la bunicutza mea de pe tata, micutza si simpla, cat isi mai viseaza ea si acum primul ei nascut: o fetita care a murit la 30 de zile dupa nastere. Cum inca o mai vede prin casa, ba inca spune ca o vede alergand prin casa de parca ar avea un an... Cata durere.
Doamne ajuta, Ana sa rezisti durerii, si "Dumnezeu sa-l odihneasca" pe tatal tau.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 [brCat despre moartea unui copil, ma uit la bunicutza mea de pe tata, micutza si simpla, cat isi mai viseaza ea si acum primul ei nascut: o fetita care a murit la 30 de zile dupa nastere. Cum inca o mai vede prin casa, ba inca spune ca o vede alergand prin casa de parca ar avea un an... Cata durere. Doamne ajuta, Ana sa rezisti durerii, si "Dumnezeu sa-l odihneasca" pe tatal tau. ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
O Doamne, biata femeie...m-am cutremurat...
daca am putea cvumva alina durerea unei mame ce-si pierde copilul...D-zeu sa ne fereasca de astfel de teste!
Iasminel, nu e vb despre aceeasi traducatoare, Daniela se numeste persoana care imi traducea mie toate actele.
Edit:Iasmin, de unde citesti tu toate pildele astea??
![](japonez.gif)
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Pentru ca cererea de pilde e mare, o sa mai adaug treptat, pentur fetele care vor sa citeasca la cafeluta ceva frumos. Aflandu-se în excursie pe munte, o tanara familie a poposit într-o cabana de la marginea unei vai. Baiatul cel mic, suparat pe fratele sau, s-a dus în spatele cabanei si a strigat de ciuda: “Te urasc!” Dar, imediat, un glas puternic i-a raspuns: “Te urasc, te urasc ...!”. Speriat, copilul a alergat în casa si i-a povestit tatalui toata patania, spunandu-i ca, afara, cineva striga la el ca-l uraste. Au mers împreuna la locul cu pricina, unde tatal i-a spus fiului sau: - Aici erai cand ai auzit ca cineva te uraste ? - Da! - Ia spune-i ca-l iubesti! - Te iubesc! - a strigat copilul si, de îndata, vaile i-au raspuns: “Te iubesc, te iubesc! ...” - Tine minte, i-a mai zis tatal, asa este si în viata: daca esti om rau, numai rautate vei întalni, dar daca esti om bun si te porti frumos cu ceilalti, atunci doar dragoste vei gasi, la tot pasul. Si, chiar daca nu vei fi iubit totdeauna de catre oameni, în schimb dragostea Domnului va fi mereu cu tine. Sa nu uiti asta! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 La un batran calugar, a venit într-o zi un tanar pentru a se spovedi si a-i cere sfat. Din vorba în vorba, tanarul îi spuse: - Parinte, sunt destul de rau. As vrea sa ma schimb, dar nu pot. Îmi pierd usor rabdarea. Atunci cand ma enervez, vorbesc urat si multe altele. Am încercat sa ma schimb, dar nu am putut. Totusi, eu sper ca dupa ce voi mai creste, voi putea sa ma schimb, nu-i asa ? - Nu - i-a raspuns batranul. Vino cu mine! L-a dus pe tanar în spatele chiliei, unde începea padurea, si i-a spus: - Vezi acest vlastar, stii ce este ? - Da, parinte, un puiet de brad. - Smulge-l! Tanarul a scos bradutul imediat. Mergand mai departe, calugarul s-a oprit langa un bradut ceva mai înalt, aproape cat un om. - Acum, scoate-l pe acesta. S-a muncit baiatul cu pomisorul acela, dar cu putin efort a reusit pana la urma sa-l scoata. Aratandu-i un brad ceva mai mare, calugarul i-a mai spus: - Smulge-l acum pe acela. - Dar e destul de mare, nu pot singur. - Du-te si mai cheama pe cineva. Întorcandu-se tanarul cu înca doi flacai, au tras ce-au tras de pom si, cu multa greutate, au reusit, în sfarsit, sa-l scoata. - Acum scoateti bradul falnic de acolo. - Parinte, dar acela este un copac mare si batran. Nu am putea niciodata sa-l smulgem din radacini, chiar de-am fi si o suta de oameni. - Acum vezi, fiule ? Ai înteles ca si relele apucaturi din suflet sunt la fel ? Orice viciu sau orice neputinta pare, la început, inofensiva si fara mare importanta, dar , cu timpul, ea prinde radacini, creste si pune stapanire din ce în ce mai mult pe sufletul tau. Cat este înca mica, o poti scoate si singur. Mai tarziu vei avea nevoie de ajutor, dar fereste-te sa lasi raul sa ti se cuibareasca adanc în suflet, caci atunci nimeni nu va mai putea sa ti-l scoata. Nu amana niciodata sa-ti faci curatenie în suflet si în viata, caci mai tarziu, va fi cu mult mai greu. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
HRISTOS A INVIAT!
Buna dimineata tuturor!
Nikole imi cer mii de scuze pentru povestea cu bunica mea, si tie, si celorlalte mamici insarcinate. Am vrut atat de mult sa ii sterg lacrimile Anei ca am facut gafa asta. Ideea era ca sunt chiar si dureri mai mari decat pierderea unui parinte, pentru ca daca am auzit de parinti care si-au pierdut mintile la pierderea unui copil, de oameni care si-au pierdut mintea la pierderea unuia din parinti n-am auzit. Durerile nu pot fi comparate, sunt dureri si atat. De multe ori ma uit la subiectele la care nu poti raspunde decat cu condoleante si cuvintele se ascund de mine, nu stiu ce sa zic si mai bine tac. Ca si acum, probabil mai bine taceam decat sa fac gafa asta. Iertare!
Ica multumesc si tie
pentru rabdarea pe care o ai ca sa citesti aici la noi. Imi pare rau, fetelor, cafeluta din dimineata asta are un pic gust amar, mi se pare dintr-odata ca sunt singura si vorbesc cu mine. Un weekend frumos va doresc.
Doamne ajuta!
conchita spune:
Ana, o imbratisare cu drag si de la mine.
Iasmin, ce mi-a placut pilda cu brazii...uoaau.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/patou/patou.jpg)
patou spune:
neata buna fetelor
Ana. o imbratisare si de la mine.
Iasmin, iti trimit niste zahar pentru cafeluta
mi-am propus sa intru doar seara pe internet cum faceam inainte...ca m-a "certat"
ieri copilul ca petrec prea mult timp in fata computerului..acum ce sa fac daca-mi place sa va citesc (si sa-mi pun neuronii adormiti la lucru la subiectele conchitei :) )