Crestinismul si evolutia spirituala 8
Pace sa avem cu toate
Capitol nou, poate da Dumnezeu si e cu mana buna de data asta.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Raspunsuri
kariguld spune:
Iasmin, mereu e cu mana bua!
Conchita, eu spun sa-ti urmezi inima. si mintea. sa faci ce crezi tu ca este bine, ce simti ca te indeamna cugetul. sa faci totul din incredintare persoanala. ai destule resurse si intelepciune sa stii ce sa alegi.
si sa nu uiti, iubirea ce ti-o port!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
conchita spune:
Iasmin, dar celalalt fuse cu mana buna deasemenea. evoluam spiritual, nu-i asa?
legat de avram, eu tot cred ca e chestie de interpretare. ati vazut Shrek, volumul 3? ei bine, cand sunt capturati de Prince Charming, shrek il degradeaza pe arthur, ii zice ca e loser (vai, ce explicatii pentru sonia "unde-i luzaru'?"), doar ca sa-i arate lu charming ca arthur nu valoreaza mult in ochii lui si sa-i salveze viata. shrek nu voit l-a expus pe arthur, ci de teama ca i se va face rau. cam asa vad si scena cu avram, adica, tot ce e posibil, nu?
apoi, mai e un film, always se cheama, cu holly hunter si robin williams. sper ca imi amintesc corect. in care ea ajunge in iad, iar el merge dupa ea, desi initial ajunsese in rai, iar dragostea lui o salveaza. cam ca povestea ta, Iasmin, despre barbatul plecat in misiune sacrificiala sa-si scoata nevasta din bordeluri. e iubirea meschina??? nu.
cand vorbeam despre scheme mentale, ma refeream la ale noastre, nu ale sfintilor. pe sfinti ii cred ca au plans cu sange. din noi curg dogmele si conceptele si speculatiile ca apa prin sita. ne face asta nevrednici sau inferiori? ma indoiesc. ne face cautatori in stadiul de gradinita. si, e ceva rau in asta? e de bine. numa ca e greu, mai ales cand nu prea esti sigur unde-i linia dintre "caldicel" si "fierbinte" si cand sa te opresti din intrebat sau daca.
eu cred ca este atata maretie in noi, incat orice NE este posibil. "ne" fiind pluralul dintre noi si Dumnezeu.
Kari,
Iasmin08 spune:
Pai nu suntem noi dupa chipul si asemanarea Lui??? Nu suntem identici, sigur ca nu, dar suntem tare asemanatori.
Vezi tu, ca fiecare ia cum stie si de unde stie, putere si credinta. Eu am luat la inceput din povestiri, pe urma am trecut treptat la nivele superioare. N-am voie sa vorbesc (daca n-am, n-am) despre ele. Si oricum acuma sunt pe sinusoida ''jos'' nu ''sus''. Dar sunt certitudini in viata noastra, lucruri care stim ca sunt intr-un mare fel sau altul.
(By the way, io habar nu aveam ca a scris Camus despre Sisif.. Io am citit legenda in "Legendele Olimpului")
Imi amintesc de un moment in viata mea cand simteam asa un dor de Hristos, ca dupa ce ma rugam mult mult, simteam pofta de vin si paine./ Doar atat- vin si paine.... Si zburam, pluteam, nu mergeam pe jos...
Si mai cred (fara sa fie un concept deplasat) ca Dumnezeu este atat de bun, ca la fiecare ni se dezvaluie dupa putinta noastra, dupa cum stie El ca il putem primi.(Revelatia e diferita, nu e la toti la fel)
Mantuire sa ne dea Dumnezeu, la toti va doresc. (si la cei care ma plac si la cei care nu ma plac, sa va vad pe toti in Rai. Amin)
conchita spune:
Iasmin, asa sa dea Dumnezeu.
acum, o alta chestiune arzatoare. :-)) femeia si barbatul. barbatul e facut dintr-un pumn de tarana. femeia e facuta dintr-o coasta, deci are si ADN, e si putin barbat, si tarana, si re-creatia lui Dumnezeu. cumulat cu ideea ca sarpelui i s-au luat picioarele si a fost transformat in taratoare, ma intreb daca nu cumva femeia si sarpele sunt verigile lipsa si dovada evolutiei creatoare.
materia creatiei nu o face pe femeie superioara, macar un pic, barbatului?
patou spune:
conchita, mi-ai dat de gandit astazi :)
"Prin credinta a adus Avraam jertfa pe Isac, cand a fost pus la incercare: el, care primise fagaduintele cu bucurie, a adus jertfa pe singurul sau fiu! El caruia i se spusese :" In Isaac vei avea o samanta care iti va purta numele!" Caci se gandea ca Dumnezeu poate sa invieze chiar si din morti: si, drept vorbind ca invizat din morti l-a primit inapoi."
Evrei 11:17-19
este vorba de faptul ca Avraam il cunostea pe Dumnezeu. Cunostea si fagaduinta pe care El i-o facuse, deci prin credinta stia ca "toate lucrurile lucreaza spre binele celor care se incred in Domnul" Mai stia ca Dumnezeu nu e om ca sa-si calce cuvantul, chiar daca el l-ar fi adus jertfa pe Isaac - asta nu l-ar fi impiedicat pe Dumnezeu sa faca din Isaac un neam care sa-i poarte numele.
Ce vreau sa spunn este faptul ca Avraam stia dinainte ca ceea ce se va intampla nu poate fi ceva rau. Doar Dumnezeu ii daduse o fagaduinta.
beren spune:
Citat: |
aceea l-am amintit pe Camus. urcam bolovanul, stiind ca va cadea la loc, pentru ca suntem imperfecti, impuri, pacatosi. adica, spune-mi si mie, cand perspectiva e iadul si linia dintre iad si rai e atat de subtire (auzi, scriitorul merge in rai, apoi e delegat in iad pentru smintitii care l-au urmat pe el, nu pe Dumnezeu), cine se risca sa traiasca, altfel decat un nebun din dragoste??? ce demonstratie mai mare decat asta, ca nu ne punem streangul de gat sau nu ne aruncam de pe planeta? pai chinul asta poate fi intrecut de altceva? |
Acum daca tot il aducem pe maestrul Camus in discutie, sa-i dam respectul cuvenit. Ce spune el chiar in paragraful de inceput? Spune, precum old Willy, ca asta e intrebarea cea mai importanta; ca e singura intrebare:
Mourir volontairement suppose qu'on a reconnu, même instinctivement, le caractère dérisoire de cette habitude, l'absence de toute raison profonde de vivre, le caractère insensé de cette agitation quotidienne et l'inutilité de la souffrance.
Katya spune:
Conchita da,am recitit...si nu-ti pot face aceleasi urari ca si kariguld...ci altele...sa fii un pic mai rabdatoare si mai ascultatoare in materie de ortodoxie,caci aici nu ajunge doar sa-L iubesti pe Iisus si sa mizezi doar pe iubirea si iertarea Lui,aici e imp si dogma,traditia,practica,ascultarea,smerenia.Mi-e greu sa citesc cum spui despre "degringolada de concepte"(privitoare la iad si rai),"Staniloaie@comp"etc...
Par Paraian spunea ca oamenii au atit de putina credinta si atit de multa mindrie,incit nu pot rabda nici o observatie/corectie/ocara etc.
Ei,ceea ce vreau eu sa spun e ca noi aici ne straduim sa invatam una de la alta tocmai pt a dobindi acel discernamint duhovnicesc capabil de a ne face pe noi sa decelam raul atunci cind ni se infatiseaza sub forma binelui.Mamabear[/b] ne-a expus viziunea ortodoxa asupra lumii de dincolo,e un efort,o investire de sine.Drept e ca si ea s-a aprins un pic,dar si tu i-ai intors inapoi(si ei si si ortodoxiei...).
Ei,sa trecem cu bine diferendul(daca chiar o fi vreunul) si sa mergem mai departe.
Va pup pe toate.
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Acum daca tot il aducem pe maestrul Camus in discutie, sa-i dam respectul cuvenit. Ce spune el chiar in paragraful de inceput? Spune, precum old Willy, ca asta e intrebarea cea mai importanta; ca e singura intrebare: Mourir volontairement suppose qu'on a reconnu, même instinctivement, le caractère dérisoire de cette habitude, l'absence de toute raison profonde de vivre, le caractère insensé de cette agitation quotidienne et l'inutilité de la souffrance. |
il respect si fara indemnuri, merci. rationamentul meu era urmatorul: daca "demonstratia" asta nu demonstreaza nimic in ochii lui Dumnezeu, atunci ma duc sa-l imbratisez pe Camus, nu pe Pascal, si sa-i spun ca a avut dreptate: totu-i in zadar.
nush de ce iti raspund, azi sunt foarte suparata pe tine! poate-mi trece pana maine.
Katya, daca ti se pare ca m-am intors impotriva ortodoxiei, gresesti amarnic. sau impotriva mameibear. am raspuns la niste acuzatii si am pus sub semnul intrebarii niste afirmatii. nimic nou sub soare, cu atat mai putin vad sa fie ceva de blamat. staniloaie et comp sunt toti cei pe drumul credintei, nu vad ofensa. noi nu suntem ingeri, n-am trecut dincolo, nu stim nimic decat ce ni se dezvaluie inimii.
crinuta, am primit PM, multumesc. ma amuza ca profetia mea s-a implinit. lol
crinuta spune:
Hehehe Conchita, asa e.
Apropos de ispasitori, nu pot crede ca exact azi cand v-am scris despre asta a aparut mesajul Duhului Sfant dintr-un loc de aparitii, mesajul lunii aprilie, care se refera la ispasitori.
Am vrut sa pun mesajul dar se vede ciudat textul si nu am timp sa il scriu acum ca e lung.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Hristos a inviat!
Mey, cum va las un pic, cum iar o luati prin balarii. Ce ma-ntereseaza pe mine de Camus? La literatura cu el. Si nu, chestia aia cu ''chatarsis" nu e adevarata. Arta nu te apropie de Dumnezeu, nu te transfigureaza daca El nu e motivul pentru si Cel prin care se aduce spectatorul la trairea de dincolo de realitate. Pai noi vorbim de crestinism si evolutie si voi ma duceti la legendele celor care se inchinau la idoli? Care-i evolutia, bre? "Pasol na turbinca"
Acuma sa revin (sper ca intelegeti de gluma): ortodoxia nu e o cale usoara. Crestinismul in general nu e o cale usoara. Cine crede ca e asa se inseala amarnic. Pentru ca asa cum am zis- se bazeaza pe dragoste, pe aia absoluta, jertfelnica si curata. Ori o traim ori nu. Mey, e cumplit de greu, ca rupe din fiinta ta, vine si ne rastoarna viata upside-down, dar asta e ptr ca noi traim in duhul lumii acesteia. Cand noi ar trebui sa fim in Duhul lui Dumnezeu si pe ale Sale sa cautam, nu cele lumesti.
Pai venim noi si dupa ce ne umplem mintea cu tunsori, parfumuri, gen de machiaje, sandalute, sarmalute, drob, ''cum sa-l fac sa ma iubeasca'' si restul, venim deci noi, zic, si mai avem pretentia sa mai intelegem motivele Lui. Pai nu se poate nene, a sluji la doi domni... Si noi suntem toate aici multisor in duhul lumii. Si mie mi-a fost si in continuare mi-e greu sa accept unele lucruri. Dar cand citesc totul se limpezeste. Merg la Biserica si deodata totul se limpezeste.
Pai io nu m-am simtit mai respectata, mai femeie, mai aproape de sotzul meu si din sotzul meu asa cum ma simt in Biserica sau in chiliile batranilor preoti de la care luam binecuvantare. Intru in chiliile lor care sunt curate, simple si incarcate de Duh, si mi-e jena sa intru cu gandurile mele lumesti sa nu pangaresc spatiul acela sacru. Dar cand eu raman in spatele sotzului meu, simt ca asa trebuie. In orice alt loc de pe pamant m-as simti jignita, dar intr-o familie de preot, intre ierarhi, niciodata.