Cum sa ma descurc cu asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 4
Selene_Bunny spune:
Vroiam de la inceput sa fac o remarca, referitor la ce a spus ralu_t aici (eu acum recitesc raspunsurile voastre, sa-mi intre bine in cap:
[citat]pai cred ca cel mai mult te-ar ajuta sa schimbi tu optica. cred ca ai asteptari prea mari de la ea, te-ai astepta sa se comporte ca un adult, sau macar ca un copil mare care intelege ce stres e sa faci curatenie, sau macar sa stie sa nu faca mizerie.[/citat]
Singura asteptare realista pe care o am atunci cand o asez la masuta este... sa manance. Nu ma supar daca jumatate din cantitatea de supa sau de altfel de mancare si-o pune in cap, cat timp cealalta jumatate ajunge in stomacelul ei. Dar, cand vad ca nu baga in gurita decat, in cel mai bun caz, 3-4 firimituri de mancare, si restul ajung pe haine, pe jos, ma stresez.
dennissa, fain ca Denis spune DA constient la 1 an si 6 luni... Si Daria spune DA si BA DA, dar nu constientizeaza ce inseamna... Si partile corpului le incurca...
AB_AC, recitesc acum mesajul tau. "Ce zici sa-i propui sa mearga cu tine sa-si aleaga ce olita vrea..." Pai cum... sa-i propun? Ca nu cred ca va intelege... Ea nu raspunde cu DA / NU la intrebari, ci cu un fel de tiuit, insotit de... nerabdare.
In rest, multe
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
matilda33 spune:
ai mai putea incerca sa schimbi olita.
ai mei la fel se joaca cu cele din camera lor, le folosesc de la palarii si pana la farfurii, sunt strict de joaca, caci daca am incercat sa le schimb locatia (in baie) le-au adus in min urmator inapoi in camera, la loc de cinste. Cu prima ocazie le-am cumparat alte 2 olita, normale nu cu melodii sau parfumate, la 4,5 ron din piata, si alea stau NUMAI in baie, macar pana or prinde si ei care-i treaba cu olita, ca acum doar printr-un noroc sa vad vreo reusita
ti-as mai spune cate ceva si din experienta cu papica, dar e diferenta mare ca fiind 2 se indeamna unul cu altul. ce am vazut ca functioneaza in ultima perioada e ceva de genul: eu le incarc linguritzele, iar ei le iau din castron si le duc la guritze. s-au invatat asa, a fost mai greu sa mi le dea inapoi, dar aveam pregatite altele de rezerva :D
off topic: nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, e greseala mea ca nu am adaugat tonul si conditiile (referitoare la soacra). noi stam in aceeasi casa, iar atunci cand plec o fac numai in programul lor de somn (2-3 ore dorm cel putin in timpul zilei) si ... s-a oferit mereu ca macar asta sa faca ptr mine. in rest, copii mei nu mananca cu ea (fac mofturi si arunca/scuipa mancarea), nu dorm cu ea, nu se plimba cu ea, nu-i imbraca, spala, sau orice altceva. de altfel pentru copii mei e o bunica buna, ii alinta f mult, ii lasa sa faca ce vor (i-am schimbat 3 perechi de ochelari si 2 telecomenzi) si le spune muuuulte povesti si cantecele.
AB_AC spune:
Pai exersezi hai cu mami sa luam X si-l punem undeva. Pana vezi ca pricepe notiunea de a lua si a-l duce in alta parte. Luam jucaria , luam un capac de vas sa faca bum ... nah invatatul se face cu ceva care sa o atraga. Daca a priceput topai cu ea, daca n-a priceput aduci tu in locul ei si topai tu. Daca se prinde ca-i rost de veselie si topaiala ai o sansa sa priceapa repede. Daca nu poate nu e inca timpul si mai trebuie asteptat.
Si apoi premiu ca-i curatica luam olita si o ducem unde vrea ea. Puteti lua doua si fiecare pe olita ei :))
Incearca sa te destinzi sa iei totul ca un joc si pentru tine. La primul eram si eu cu asteptari , apoi mi-am dat seama ca mananca daca-i e foame si atat. In rest orice si mai ales chestiile care se pot intinde, rupe, arunca sunt de joaca. Ca pisicutele cu soriceii si mamele ca Cenusaresele
Si masa fa-o ca un joc, un servetel, farfuriuta sa fie undeva de unde le poate lua ea sa si le aduca ea. Pare un copil jucaus si pus pe nazbatii ... pune-o sa participe in show-ul asta. Si nu te grabi.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Pai exersezi hai cu mami sa luam X si-l punem undeva. Pana vezi ca pricepe notiunea de a lua si a-l duce in alta parte. Luam jucaria , luam un capac de vas sa faca bum ... nah invatatul se face cu ceva care sa o atraga. Daca a priceput topai cu ea, daca n-a priceput aduci tu in locul ei si topai tu. Daca se prinde ca-i rost de veselie si topaiala ai o sansa sa priceapa repede. Daca nu poate nu e inca timpul si mai trebuie asteptat. Si apoi premiu ca-i curatica luam olita si o ducem unde vrea ea. Puteti lua doua si fiecare pe olita ei :)) Incearca sa te destinzi sa iei totul ca un joc si pentru tine. La primul eram si eu cu asteptari , apoi mi-am dat seama ca mananca daca-i e foame si atat. In rest orice si mai ales chestiile care se pot intinde, rupe, arunca sunt de joaca. Ca pisicutele cu soriceii si mamele ca Cenusaresele Si masa fa-o ca un joc, un servetel, farfuriuta sa fie undeva de unde le poate lua ea sa si le aduca ea. Pare un copil jucaus si pus pe nazbatii ... pune-o sa participe in show-ul asta. Si nu te grabi. |
Am inteles acum. Da, stie sa aduca anumite lucruri din camera ei in cealalta camera / bucatarie, stie sa inchida / deschida sertarul, usa, comenzile astea le intelege.
Daaa, e tare nazbatioasa si jucausa, si smecheruta, trage niste priviri de sub paturica preferata, de mori de dragul ei...
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
ramonapreda spune:
La faza cu imbracatul pe mine m-a ajutat foarte mult un sfat pe care l-am citit pe forum,nu mai stiu exact de la cine,si anume ca trebuie sa o pacalesti cu multa imaginatie.De cate ori o imbrac si incepe sa mataie ,incep sa-i povestesc cate ceva despre hainutele pe care urmeaza sa i le dau: pisica de pe pulover vrea sa ajunga pe burtica ei,fluturasul de pe pantalonasi vrea sa zboare pe afara....chestii din astea...iti trebuie muuuuulta rabdare.La noi a tinut.
La masa,ii dau si ei un castronel si o lingurita si o pun sa le dea sa manance jucariilor ei,astfel isi face de treaba si eu ...la fel.
Cu pisu...n-am bagat-o in seama si dupa cateva zile i-a trecut.
Cred ca sunt doar etape ale existentei lor ...