Nastere provocata sau cezariana cand bebe a murit?
Prietena mea foarte buna, careia trebuia sa ii botez bebelusul, trebuia sa nasca zilele acestea. S-a intamplat o tragedie. ieri dimineata a simtit ca e ceva in neregula, a mers la spital. bebe nu mai misca... la ecograf inimioara nu mai batea. Era in saptamana 40. Medicii incearca acum sa ii provoace nasterea pe cale naturala, i-au dat pastile si i-au pus perfuzii, dar nimic. Nu are contractii, nici dureri, nimic. Doctorii spun ca e bine sa mai astepte inainte de a lua decizia sa i se faca cezariana... Eu nu lucrez in domeniu si nici nu stiu cazuri similare. Dar ma framanta ingrozitor gandul ca fiinta asta e acolo, intr-un salon, singura, asteptand sa se intample ceva... Va rog tare mult spuneti-mi daca e normal ce se intampla, adica daca la aproape 48 de ore dupa ce bebe a murit e normal sa astepte inca sa nasca natural...
MElise
Raspunsuri
desprecopii spune:
vai de mine, va rog sa raspundeti!
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
laureta spune:
Imi pare tare rau pt prietena ta, este tare dureros :((
Eu si nasica fetitzei mele trebuia sa nastem cam in aceasi perioada.
Tot asa ca prietena ta a simtit ca ceva este in neregula. S a dus la echografie s au vazut bataile inimi a fost trimisa a casa si dupa 2 zile fetitza ei era moarta in burtica strangulata de cordon.
Am fost tulburator si tare dureros, eu aveam programarea a doua zi cezariana si ea ...
A fost sfatuita sa nasca natural ca sa ramana mai repede insarcinata.
S a chinuit crunt 
si a nascut natural fetitza. A aflat intro miercuri s a internat joi si a nascut vineri.
Dupa 2 luni a fost nasica fetitzei mele la botez si cam in 2 sapt dupa botez a aflat ca e insarcinta din nou si acum are un baietel sanatos.
Nu sti ce sfat sa dai in astfel de caz, numai medicul stie.
Multa putere prieteni tale sa fi alaturi de ea, are mare nevoie
catalina2307 spune:
Cezariana, eventual cu anestezie generala. Nu cunosc implicatiile medicale dar le cunosc pe cele sufletesti. Nasterea naturala este cumplita in asemenea situatii....Iar asteptarea este groaznica.
Sub nici o forma nu trebuie sa treaca prin asa ceva.
DianaR spune:
Imi pare f rau pentru prietena ta 
M-am uitat un pic pe net si din ce am gasit, se poate astepta si sa se declanseze spontan nasterea, la 75% din femei de declanseaza in urmatoarele 2 saptamani. Totusi, cele mai multe femei prefera sa nasca imediat ce au aflat tragicul diagnostic, si atunci se incearca declansarea nasterii. Riscurile secundare unui fat mort in uter sunt infectiile (pentru astea se pot da antibiotice) si tulburari grave de coagulare (f rare dar serioase si apar dupa ce fatul a ramas mult timp in uter dupa moartea lui). Cezariana e totusi o operatie cu riscurile ei si de asta se prefera sa se astepte declansarea naturala/provocata a nasterii, plus ca dupa o nastere naturala mama poate ramane mult mai repede insarcinata din nou.
Totusi, avand in vedere riscurile potentiale, la un moment dat medici pot lua hotararea pentru cezariana, cand anume ar trebui luata aceasta decizie, n-am gasit scris clar pe unde am citit...
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
sorana spune:
Of ... tare greu trebuie sa fie.
Eu cred ca doctorii au dreptate sa recomande nastere naturala. Desi e foarte greu pentru ea acum.
Dar numarul de cezariene pe care le poti face e limitat (parca maxim 3, recomandat 2, nu?) si atunci nasterea naturala e alegerea logica... poate mai incolo va vrea mai multi copii.
Plus asa cum mai zicea cineva ... dupa cezariana urmatoarea sarcina nu trebuie sa apara mai devreme de 12-18 luni. Dupa nastere naturala poate ramane insarcinata din nou in 3 luni.
Chiar daca suna oribil si ingrozitor eu una as vota pentru nastere naturala.
Sorana si Monica (7 ani)
MElise spune:
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Stiu ca trebuie sa fiu alaturi de ea, cu totii suntem... Ea si-a dorit asa de mult un bebe, s-a chinuit vreo 4 ani ca sa ramana insarcinata si o sperie gandul ca s-ar putea sa nu se mai poata din nou... Asa i-au spus si medicii, ca daca ii provoaca nasterea va putea sa incerce din nou mai repede...
Catalina, asa gandesc si eu... Eu nu stiu daca as suporta psihic o stare ca asta. Dar medicii sunt de alta parere, de asta am si scris pe forum ca eu nu stiam ce sa mai cred... pentru ca mi se pare peste puterile unei mame sa suporte asta. Ieri am fost la Mihaela (prietena mea) la maternitate si imi venea sa plang in continuu cand ii vedeam burtica si stiam ca acolo nu se mai aude inimioara lui bebe. M-am abtinut sa nu plang si am reusit. Am incurajat-o, toata lumea o incurajeaza, dar imi imaginez cat de cumplit trebuie sa fie... nu pot sa ii uit ochii... Of, Doamne, acuma sper sa fie bine ea.
MElise
Chuny spune:
Este cumplit. Dar asa stiu si eu, nastere naturala pt a putea ramane insarcinata cat mai repede. Am vazut un reportaj despre o astfel de nastere care m-a marcat: o mamica ce nastea un bebe mort ... nu putea sa impinga pt ca plangea, plangea si personalul din spital la usa ei, inauntru doar 2 moase si tatal. Moasele vorbeau in soapta, era un mare respect pt durerea mamei. Apoi i-au facut cateva poze cu bebe pe care i l-au pus pe piept si au iesit pt a-i lasa sa planga in intimitate.
Cumplit ceea ce i se intampla.
Sabina spune:
si eu stiam tot de naturala pt a scuti organsimul ded o operatie foarte dureroasa si de ce nu, periculoasa.
Melise, imi pare extrem de rau pentru prietena ta, este ingrozitor
ma rog pentru ea
.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
MElise spune:
Sabina multumesc
Si noi ne rugam pentru ea si speram si fie bine atat cat se poate in circumstantele astea cumplite...
Sibylle, da, asta e un alt aspect... ea a zis ca nu crede ca poate sa isi vada copilul mort, ca i-ar ramane imaginea intiparita in minte... nici nu stiu cum e mai bine. oricum e intr-o stare in care nici ea nu mai stie ce si cum simte. I-am spus sa faca cum simte, ca nimeni nu o va invinovati daca nu vrea sa il vada, ca trebuie sa faca asa cum simte ea...
MElise
Chuny spune:
Elise, e normal sa spuna asa. E socata in momentele astea, dar apoi isi va reprosa singura ca nu l-a tinut putin in brate. De asta e bine sa existe o poza macar cu chipul bebelusului :-( pe care sa o poata pastra ca amintire.