Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

ah denizel atitea plecaciuni stinga dreapta.. cu glumite cu tot si tot nu te accepta la sfat elita. te-au taxat dur pe cind umblai dupa trena conchitei. primiti-o dom'le inapoi ca s-a saturat audienta.sa-ti ceri iertare pt o parere inofensiva..? hai mai ce naiba. noapte buna. gata interesul pt subiect...auziti aici ..iarta-ma ca am gresit..telenovela nu altaVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Vikinga, situatia descrisa de tine se intalneste si aici cu imigrantii ilegali. Nu e nimic nou si nu cred ca a ajuns o caracteristica a societatii romanesti. Nu inca. Cand va ajunge o problema semnificativa, inseamna ca Romania a ajuns sus de tot de se inghesuie imigrantii ilegali la noi, cu orice pret, cu orice risc.
Eu zic ca da, ar tb sa se plateasca impozite pt. bone atunci, dc. exista cadrul legal. De ce nu se face inca, nu imi este clar, dar nu ma mir. Dar nu consider ca sunt exploatate bonele la ora actuala de catre mamicile ce le angajeaza. Bonele romance, pensionare, au si pensie si medical, nu le trebuie carte de munca. Dar tb sa fim corecti si sa dam banii cuveniti statului. In care stat omul nu are incredere, asa ca...cerc vicios. Dc. sunt bonele exploatate de cineva, sunt exploatate tot de sistem, pt ca nu pot trai dintr-o pensie si sunt nevoite sa munceasca pana nu mai pot, in loc sa isi traiasca linistite batranetea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

ah denizel atitea plecaciuni stinga dreapta.. cu glumite cu tot si tot nu te accepta la sfat elita. te-au taxat dur pe cind umblai dupa trena conchitei.
primiti-o dom'le inapoi ca s-a saturat audienta.
sa-ti ceri iertare pt o parere inofensiva..? hai mai ce naiba.

noapte buna. gata interesul pt subiect...
auziti aici ..iarta-ma ca am gresit..telenovela nu alta

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Vikinga, prostia asta uriasa cu trena Conchitei mi-ai mai zis-o o data si am pus-o pe seama faptului ca erai insarcinata :).
Ti-ai cerut scuze atunci, dar vad ca nu au fost sincere :)).
Ma rog, poti sa crezi asta in continuare, e chiar haios sa vad ce mai zic unu-altu despre mine .

Acuma, interesant ar fi de stiut care-i elita aia de nu m-a iertat . Lasa ca imi povestesti maine, la cafeluta :)).

Xeno, inca o data, iertare! In lumina noilor analize ale Vikingai, e si mai grav ce ti-am facut :)))))).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Denizel, eu nu aduc asa ceva in discutie ca argument nici daca as ramine definitiv fara... desi, in cazul de fata, m-ar ajuta sa ajung rapid sa-ti spun ca da, asta a fost substratul mesajului. Sper ca ai scris asta cu donatiile ca sa-mi spui ca l-ai recitit si ai inteles ce am vrut sa spun, nu ca sa-mi explici ce faci tu in locul in care traiesti... si ca tine nu mai e nimeni, caci altfel nu pot interpretarea intrebarea de la sfirsit. Asta spunea mesajul, ca daca toata lumea ar face ceea ce spui tu, ironic, in angajamentul tau, in locul in care traieste fiecare, lumea si viata ar fi un pic mai buna, peste tot, chiar si in Romania.

Vikinga, eu m-am mai suparat inca o data din acest motiv... eu nu stiu exact ce scrie Conchita pe la subiecte, cum e atacata, dar acolo pe unde am citit-o mi-a placut, citeodata mult, mult de tot... alteori am respectat-o, dar nu am fost de acord cu ea, cum s-a intimplat si cu aprinderile de aici... si cred ca i-am si spus-o si atunci cind admirat-o, si atunci cind am simtit nevoia sa-i combat ideile. Peste faza cu inculta am trecut, nici nu am luat-o in considerare, dar la faza cu valoarea mi-a aprins un beculet, pentru ca pe firul unei judecati de acolo, daca esti obiectiv si vrei sa discuti, se poate ajunge departe... dar asta e alt subiect. Din ceea ce am inteles eu din rindurile ei, am parafrazat o bucatica, ca sa spun ce voiam sa spun, dar apoi mi-am dat seama ca felul in care am scris-o, a sunat ca dracu', vorba lui Xeno.

Te contrazic cind spui ca forumul nu este Romania, nu e toata, dar e o parte, e o Romanie virtuala, si in lumea asta virtuala, eu petrec doua ore pe zi, e drept ca nu intotdeauna, dar cind ma prinde, ma prinde... si-mi place. Viata reala este mult mai crunta decit cea virtuala, si in Romania si peste tot in lume. Daca as incepe sa enumar problemele mari cu care se confrunta societatea quebecoasa, care vin in principal de la nerespectarea drepturilor oamenilor, de la prejudecati, de la aplicarea unor stereotipuri pe categorii de oameni pentru care nu exista nici un interes de a-i cunoaste cu adevarat, mi-e teama ca le dau apa la moara celor care au sarit de fund in sus cind am scris ceva mai putin bun despre Romania. Daca intr-o societate ca cea de aici, in care lucrurile merg binisor, exista problemele respective, dar se recunosc si se incearca sa se faca ceva si chiar se face... intr-o societate in tranzitie si in situatia Romaniei de astazi, aceste probleme trebuie sa fie duble, si nici macar recunoasterea si cunoasterea lor, nu face decit sa le adinceasca si mai mult. Dar va veni, eu sint sigura, vremea cind si in Romania, si in tarile din acea parte de lume, se va intimpla ce s-a intimplat si aici acum vreo 60-70 de ani, Romania e un copil acum, creste, dar ca sa creasca sanatos si sa se dezvolte armonios are nevoie de conditii prielnice si sanatoase, iar oferirea lor tine exact de cele 3 generatii tinere care traiesc acum in acest spatiu.

Si forumul nu este Romania, eu nu am aceste probleme cu prietenii mei apropiati, dar le am, mai ales cind ma duc acolo, cu altii, unii chiar din familia mea, dintre fostii colegi, dintre cunostinte... Nu generalizez, izolez cazurile respective, dar nici nu pot sa spun ca ce s-a intimplat aici exista doar in virtual, si in realitate nu, pentru ca nu-i chiar asa.

Eu nu judec oamenii, stiu ca de multe ori nu au incotro si nu au nici puterea de a merge impotriva curentului, ci judec mentalitatile, cea de acceptare fatalista fiind prima pe lista.

nuschu, imi pare rau ca din exemplul meu cu cunostinta la cafea asta ai inteles, eu voiam sa aduc in discutie paradoxul romanesc pentru ca acea fata reprezinta o anumita categorie a Romaniei, care nu ar trebui neglijata, mai ales de voi, cei care traiti acolo, tocmai pentru ca nu te lasa pe tine sa-ti iasa pasenta asa cum doresti. Si nu te lasa, cei ca ei nu te lasa, restul sint ca tine, de aceea am intervenit cind s-a spus ca in Romania nu se poate... Ei sint parvenitii, ei sint cei care au clontul mare si care dau imaginea Romaniei in exterior, ei sint categoria noua a Romaniei, care, incet-incet va domina pe voi restul vreo 15-16 milioane, incepind cu copiii din primara si terminind cu cei din multinationale. Sint cei care au gasit o solutie a traiului in Romania, intr-o bresa intre regimul trecut si cele actuale, care stiu cum sa manipuleze, cum sa se descurce, cum sa exploateze, cum sa-i fac curtea de aur, cei care rezolva totul cu spaga, care dau si iau in egala masura, care fac ca totul in Romania sa se rezolve in afara sistemului, la mica intelegere... Voi spuneti ca sint putini, ca nu sint reprezentativi, ca voi, cei mai multi nu sinteti asa... si aveti perfecta dreptate, dar o spuneti prea incet, iar citeodata taceti de tot. Iar tacerea inseamna acceptare si ei profita de tacerea voastra si merg mai departe. Asta impiedica Romania sa mearga mai repede pe drumul propus si ar fi foarte simplu sa fie anihilati, posturile lor de televiziune sa fie inchise, ziarele lor necumparate, invitatiile lor respinse, magazinele lor nevizitate... si combatuti cu fiecare ocazie, cu idei, cu argumente, cu armele voastre, asa cum fac si ei. Numai ca, desi se vede clar ca ei incep sa va reprezinte incet-incet cu de la sine putere, poporul tace in continuare, in orice situatie, de la cea minora la cea majora... si da indiferent din umar, eu am vrut, dar nu se poate... Sigur ca veti intelege ca va judec, ca am ceva cu voi, ca sint rea, ca va spun ce trebuie sa faceti... ca imi improsc tara cu noroi, dar va spun sincer ca nu e adevarat si ca eu chiar iubesc Romania si o consider inca tara mea, indiferent daca Denizel imi da voie sau nu...

Restul mesajului este cit se poate de corect si de realist, asa ii vad si eu pe romanii de astazi, dar nu si pe cei din categoria adusa in discutie in exemplul meu, cel cu cafeaua... asa m-am simtit si m-am purtat si eu, numai ca diferenta dintre mine si tine este ca eu am obosit la un moment dat si am hotarit sa incercam si prin alte parti. Nu e perfect nici aici, sufleteste doare lipsa Romaniei din viata noastra, adica cu ceea ce inseamna ea pentru noi, doare lipsa bunicilor si a familiei extinse din viata copiilor, material si in toate alte sensuri e mai bine si inca sintem la momentul croielii de drum, nu am intrat definitiv pe unul... si incercam sa facem ceea ce faceam de fapt si inainte de a pleca din tara: sa ne traim viata! Nu sintem unici nici acolo, nici aici... asa ca merite ioc din asa ceva.

Beren, pentru ca ti-ai trecut Romania sub nume, desi esti plecat de atita vreme. Asta pentru mine spune multe...

Si gata, ca mi-am consumat prea mult timp si energie, m-a prins cam mult subiectu' cu pricina, mai sint si alte discutii pe forum si in viata de zi cu zi, alte treburi de facut.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:

La fel Beren. Care-i asa cu bune intentii pe aici si simt ca nu-si explica bataia cu frisca si poate zice ca asa o fi intre femei.

Ah, asa e! Bietul Beren, cum e el mic si naiv si cum e el mirat sa descopere natura umana.
Beren, tie cine ti-o fi facut-o? :))

Cred ca asta se cheama asa... cum sa spun? Scarpinatul porcului intre urechi?

Dar eu tot sunt curios sa aflu cum mi s-a elevat statutul de mascul din Romania, cand am plecat de acolo la 20 de ani (evident, traiti in cea mai abjecta bezna). Cu modele masculine in familie pe masura, desigur. Ah, la fel si toti colegii mei de liceu, care sunt si ei emigrati de multi ani. Probabil am devenit cu totii fair-haired cand am trecut granita... dar stai ca eu eram deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Sa ridice manuta cine mai doneaza lunar 10 la suta din venitul net
si apoi mai tinem o runda de lectii si dat ochii peste cap si hai sa dam mana cu mana.

Eu. Si cred ca ma si crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui nuschu

Nu-mi vine sa cred ca exista asemenea moduri de a exprima simplist si generalizand extrem parerea despre situatia unor persoane de pe-aci din Romania (paginile 20-30 ale capitolului precedent). Ma refer la sotii adulterini, menajerele exploatate, mame denaturate iesite la cafele, desi sunt in CIC, preocuparea pentru banii si modul de a-i cheltui ai alora de-si angajeaza ajutoare in casa.

Da, situatia cu adevarat grava in Ro e bataia de joc si cercul vicios in care suntem prinsi cu totii - coruptia, spagile, dezumanizare uneori extrema, calitatea vietii la limita suportabilului. Dar nu vad ce relevanta are aici "calcatul pe bec", sau aportul sotului in gospodarie. Aaa, asa, cu bataie de departe, se poate sugera un efect cauzal, dar lantul e prea lung si se dilueaza prea tare ca sa tina.
Problema in Ro nu suntem noi, astia, care nu dam spaga (si platim de 3-4 ori actul medical), care nu trecem pe rosu (si ne luam claxoane-n spate), ascultam manele-n surdina, sa nu deranjam vecinii, muncim pe branci, ne crestem copiii corect si suntem fideli sotiilor (cu riscul de a fi considerati fatalaii clasei). Problema is aia cateva sute(??), mii (??), zeci de mii (??) de secu' care au facut in asa fel incat sa nu se aleaga nimic bun, indiferent ca primul ministru e rosu, violet, oranj, bleu0-ciel, sau cacaniu in dungi, indiferent ca votez, sau nu votez, ca din urna oricum iese cine trebuie.
Da, e teoria aia ca exista votul, ca instrument de pedeapsa, control, blabla pt aia de la putere. In Ro nu exista, orice ai vota, sau orice n-ai vota, tot acolo se ajunge.

Si atunci, ce ne tine aici? Pe mine, una, ma tine teama de necunoscut, teama de dorul de ce-mi e drag, teama de ne-adaptare, bunica. Pe scurt, dorul si iubirea si lipsa curajului.
Dar, altfel, sunt cinstita, platesc impozite, imi cresc copilul cu bun simt, sunt fraiera de politicoasa, nu ma bag in fata, nu claxonez decat cainii, ma anihileaza si pe mine situatiile ca cele traite de Sabina (imi pare tare rau :-((), ma amcina sa vad copii neglijati, abuzati, amarati si incerc uneori sa ajut. Faptul ca stau aici, in Ro, ca sunt din chinuita aia de clasa "medie" (care fie munceste de-i sar ochii sa aiba de unde alege cand va merge copilul la scoala, fie se multumeste cu profesori fortati sa intre-n greve) nu inseamna ca sunt lipsita de constiinta, sau ca vreau sa exploatez menajera, sau ca sunt inselata de sot si ca umblu la cafele in loc sa-mi cresc copilul... Si nu sunt singura.

Nus

Nuschu, cam asa m-am simtit si eu in Romania. Dar daca vin aici si explic chestia asta se considera jignire - datorita steagului care flutura la numele meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Ce sa fac sa stau sa ma pling la Denizel pe forum ca nu e mama ingrijita:)?

Vikinga, nu te supara te rog, dar ce scrii tu aici e foarte jignitor. Nu ca ar fi ceva rau (denizel, da-mi nr de tel sa ma plang in timp real te rog), dar tie asta ti se pare ca facem noi?
Mama de exemplu a lucrat patruzeci de ani, a fost invatatoare, e puternica si harnica, nu isi pregeta, nu imi amintesc sa fi avut vreodata concediu medical, in afara de lunile alea trei cat erau amarate pt fiecare copil. Ti se pare o pretentie asa de exagerata ca dupa patruzeci de ani de cotizat si urmat regulile ca la carte sa ai aceeasi pretentie de la altii, mai concret sistemul medical si de asigurari de sanatate? Pai ar trebui sa le zica celor ca ea direct pe voi nici nu va tratam nici nu va asiguram fraierilor ce respectati regulile, lasa ca "se rezolva". Te rog nu te supara pe mine dar ai dat un exemplu perfect de sfanta inertie romaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Conchita, eu stiu ca tu esti adepta verticalitatii indiferent de consecinte si te admir pt asta. Eu nu apar munca la negru, ci pe oamenii saraci, muncitori, care din cauza sistemului care nu ofera alternative, sunt nevoiti sa recurga la ea. Si de-o parte si de alta, si mamicile si bonele. Sigur ca aia bogatii sunt alta poveste, dar eu am sora in Romania, mama singura, si nu pot sa dau in ea cand stiu ca nu are alte alternative. Nu sunt crese ca lumea, nu exista un alt sistem ,decat acesta care este. Eu cred ca acesti oameni merita aparati, ca muncesc din zori pana in noapte, chiar dc. traiesc in Romania, care e cu fundu' in sus din multe puncte de vedere, sau tocmai pt ca locuiesc in Romania. Nu depinde orice de omul de rand, care doar se chinuie sa supravietuiasca. Eu nu pun asa standarde inalte oamenilor, intr-o societate care nu functioneaza ca lumea, ca's destul de chinuiti oricum.
Imaginile cu sclava Isaura or fi din filme, nu am vazut personal in Romania asa ceva, probabil nu ma invart in lume selecta. Va cred ca exista si nu aprob. Deasemenea ar tb reglementata situatia dpdv legal. Probabil se va si reglementa.

ruxij, respectul si admiratia sunt reciproce, ma crezi sau nu, in ciuda disensiunilor de idei. treaba sta in felul urmator: oamenii astia care lucreaza la negru nu au dreptul la pensie! intelegi? cand i se nazare lu' xuleasca, urmeaza concedierea, punct. beneficiaza bona de ajutor de somaj in cazul asta? nu. ca nu are carte de munca.

aparent, cica e bine pentru bona sa primeasca bani la negru ca nu plateste taxe. dar e bine pentru angajator sa nu primeasca SCUTIRI de taxe ca plateste bona??

si-apoi restul lumii, aka populatia tarii, cu ce-a gresit sa plateasca taxe MAI MARI pentru ca altii nu le platesc deloc? nu e vorba despre 2 bone, e fenomen national. idem cu meditatiile si spagile din alte domenii.

or asta de ce tine? nu de omenie? ca daca toti se gandesc la binele propriu (aka enclava), atunci cine e vinovat ca nu merg lucrurile la nivel general? tot diaspora, respectiv casnicele???

e o chestie basica de dreptate sociala. si cand am zis despre fericire, m-am referit strict la fericirea sociala, poate ca inventez termenul acum, dar am clar in minte ce spun. nu la fericirea de a fi cu familia iubita, cu prietenii dragi, in jurul unui gratar, intr-o dupa amiaza minunata de uichend! - fericirea asta e posibila oriunde si oricand, pentru ca o purtam in noi! asta am spus de jde ori, inclusiv la topicele de la 1 si 2, de la alea despre copii, da, fericirea si dragostea sunt in noi, nu ni le ia nimeni cand pleaca sau cand emigram! era vorba despre fericirea ca solidaritate sociala! nu poti sa spui, nu in calitate de persoana xulescu, ci in calitate de CETATEANUL xulescu - e bine in romania la nivel general pentru ca mie si gastii mele mi-e bine. asta e viziune oligarhica sau, ma rog, deja intrata in folclorul dc, enclavista.

nu exista comunitate umana fara cultura, intr-o forma sau alta. de aceea purcarete nu va fi niciodata un argument de acoperire sub pres a dramelor care se intampla in sanatate, invatamant, JUSTITIE in romania! poate fi o forma de salvare, asta da.

Laura Nicolae, nu la tine m-am referit, imi pare nespus de rau pentru pierderea ta. m-am referit la Laura25 care, alaturi de viviana si anca_a, mi-au rastalmacit spusele incredibil de eronat si rauvoitor. si nu pot sa inteleg de ce, pentru ca am explicat destul de clar raspunsul meu cu omul: intrebarea a fost ce au in plus alte tari fata de romania si de ce pleaca unii pentru copii. am raspuns: sa-i faca oameni. ironic, pentru ca asta nu este nici in plus, nici in opozitie! poate a fost raspunsul incomplet, poate ar fi trebuit sa adaug, "asa cum isi doreste orice parinte, peste tot in lume", iar unii aleg sa ramana pentru scopul asta, iar altii sa plece, e chestie de alegere. dar scopul e acelasi, universal! sunt absolut consternata de ce a iesit. am explicat ca exista stress mai putin din punctul asta de vedere in alte tari, pentru ca parintele din occident nu se confrunta cu aceleasi obstacole ca intr-o tara in tranzitie, dar asta NU inseamna ca oamenii NU se cresc peste tot! as fi putut fi solicitata sa explic, ceea ce dealtfel am si facut. as fi putut fi solicitata sa explic de jde ori, uite cat de disponibila sunt, as fi facut-o pana ar fi fost clar. dar nu, mai usor e ridicatul pietrei si traiectoria tapul ispasitor, solicitarea sa nu mai scriu pe forum, sa fiu banata pentru ca am o opinie.

iar restul il voi scrie pe blog, o sa-mi fie drag sa scriu despre oita persecutata vesnic si despre avatarurile ei catre omenie. in fond, e o lume libera si mi-am castigat din greu dreptul sa traiesc in ea, adica liber. cui nu-i convine, sa nu se incite, nenica. sa se uite la (en)sclava isaura in reluare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nuschu
Eu, una, nu ma simt nicicum responsabila si nici reprezentata pt ce e in Ro azi. Pt ca am votat si nu mi-a iesit pasenta, pentru ca m-am dus sa ma implic si am iesit sifonata rau, pt ca singura modalitate de actiune a ramas cea individuala (donatie, voluntariat, munca).

Nus[/font=Arial]

eu ma simt, nuschu. as lesina de ciuda, mi-ar iesi cosuri pe fata, mi-as roade unghiile de nervi daca anii mei pierduti ar ramane pierduti. daca tara mea ar ramane pana la sfarsitul zilelor de rasul lumii. daca vrajitoarea cea rea ar invinge!

asta e diferenta, de aia nu ne intelegem.

Mergi la inceput