Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Conchita, eu stiu ca tu esti adepta verticalitatii indiferent de consecinte si te admir pt asta. Eu nu apar munca la negru, ci pe oamenii saraci, muncitori, care din cauza sistemului care nu ofera alternative, sunt nevoiti sa recurga la ea. Si de-o parte si de alta, si mamicile si bonele. Sigur ca aia bogatii sunt alta poveste, dar eu am sora in Romania, mama singura, si nu pot sa dau in ea cand stiu ca nu are alte alternative. Nu sunt crese ca lumea, nu exista un alt sistem ,decat acesta care este. Eu cred ca acesti oameni merita aparati, ca muncesc din zori pana in noapte, chiar dc. traiesc in Romania, care e cu fundu' in sus din multe puncte de vedere, sau tocmai pt ca locuiesc in Romania. Nu depinde orice de omul de rand, care doar se chinuie sa supravietuiasca. Eu nu pun asa standarde inalte oamenilor, intr-o societate care nu functioneaza ca lumea, ca's destul de chinuiti oricum.
Imaginile cu sclava Isaura or fi din filme, nu am vazut personal in Romania asa ceva, probabil nu ma invart in lume selecta. Va cred ca exista si nu aprob. Deasemenea ar tb reglementata situatia dpdv legal. Probabil se va si reglementa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Laura imi pare tare tare rau de pierderea ta.. nu am stiut ca fetita ta(adoptata) a murit. Iti inteleg furia si ai dreptul la ea. O asemenea drama e imposibil sa nu te schimbe.Te stiu de demult..cind erai optimista si senina, cind aduceai fonduri mari pt copiii bolnavi din ro, cind toate pareau sa fi altfel.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

chiar nu mai emigreaza nimeni?

Neh. Nu vezi, emigrarea asta agita peste masura. Mai stam putin pe loc, mai exploatam niste bone, mai platim niste impozite...

Apropo, banii care se trimit cadou celor din tara nu ar trebui sa se impoziteze? trimiteti asa, la negru?

Mergi la inceput

Cei din tara tb sa ii declare la fisc Nu noi.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
LauraNicole, stai linistita, ca in propozitia conchitei era vorba despre mine.Poate am eu ceva probleme de comunicare, dar in mesajele mele , asa cum spuneam, am incercat sa explic cauza si motivele 'fenomenului' bonelor in Romania. Asa cum il percep eu in jurul meu, in cercul meu de cunostinte. Nici una din acele femei nu sunt tratate ca si sclave, din contra as zice. Nu am luat apararea fenomenului, nu am zis ca e bine si frumos ca se munceste la negru.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me
Laura stai linistita ca asta s-a observat. Bineinteles ca nu toti gindesc la fel. DC-ul nu e deloc reprezentativ pt Romania. Am exagerat putin pe tema asta pt ca se parea ca e nevoie, atita tot. Se parea ca e nevoie sa mai zica si careva stop joc si haideti cu cartile pe fata si sa vedem cum e si pe la altii.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Cei din tara tb sa ii declare la fisc Nu noi.

Pai cam asa si bonele, ele trebuie sa-si declare veniturile (care apropo, fac cam cat un venit mediu pe economie, deci nu-i chiar de ici de colo).

Mergi la inceput

Asa am zis si eu, dar nu mi-e clar dc. bona se incadreaza la prestator de servicii sau la angajat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

LauraNicole, n-am stiut ce s-a intamplat cu micuta ta. Este infiorator.
Imi pare nespus de rau ....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Pai eu nu cred ca o persoana fizica poate angaja alte persoane fizice - cu respectarea legislatiei de rigoare, codul muncii etc., calitate de angajator-angajat - nu exista legislatie pentru asa ceva.

Mergi la inceput

Nop, banii dati cadou is cadou. Taxele pe cadouri nu se pun. Contra evaziunilor fiscale is niste reguli si anume limita la 12500euro. Cam asa e limita in europa, tre sa fie si in Ro.Daca eu am sa platesc o insatitoare alor mei, atunci da o sa o angajez legal. Sper sa se si poata.Eu stiu ca-s multe mame singure pt care bonele sunt singura solutie si eu de as fi in ro in asemenea situatie mi-as lua una.O lege buna care sa avantajeze pe toata lumea nu trebuie luata ca o pedeapsa, nu sta economia unei tari in aceste amarite de taxe, eu stiu.Insa e vb ca "asa merge" si nu e o practica pe termen lung.Ca-i dai un bacsis ca sta peste program sau ca si-a facut treaba, de-i dau cadou de craciun, astea-s alta poveste. Zic doar ca munca zilnica luna de luna trebuie incadrata legal.Si-s inflamata de sub cu bonele filipineze, care din ce citesc acolo is docile, is ascultatoare si muncitoare si fac orice. Non stop. Si asta pt mirifica suma de 300€ lunar din care ele-si iau banii in mina partial.Eu am vazut menajere permanente si stiu ce zic. Sa dispui de un om asa trebuie macar sa fie incadrat legal, macar fata aia sa aiba dreptul la un dr si o vacanta platita.La fel pot zice de fetele din est care vin au-pair aici si-s tratate ca slujnice permanente. La asemenea extremitati trebuie si ala mai puternic sa reactioneze, ca ala slab tace si accepta de nevoie.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput