Cu ce sa inlocuiesc pesmetul la gomboti?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

aoleu, ce pofta mi-ati facut. ml, si tu ce pui sa legi compozitia de cartofi in lod de faina de grau??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ahahaaa, Adina, acum inteleg. Atunci daca nu ma lasi sa te admir macar sa te invidiez . Pentru caisul din curte. Glumesc, dar tare mi-ar placea sa am si eu unul aici. Sau macar gomboti la magazin. Ce dragut!

Andreea, am pus spelt pt. grau si quinoa (faina) pentru gris. Chiar asa, tu nu suporti spelt? Am inteles ca sunt celiaci care se impaca bine cu faina asta. Am facut si cozonac, paine la tuci, chifle si tot felul de prajituri cu ea, sunt f. multumita.

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ml, speltu-i o alta specie de grau, nu-i ok :(
http://en.wikipedia.org/wiki/Spelt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, ai dreptate, gasisem totusi pe cateva forumuri (in engleza) si bloguri ca unii suporta faina de spelt, dar, este drept, nu un medic afirma.

Nu stiu ce sa zic, poate merge reteta Cristei de pe pagina precedenta?
Hai ca ma mut la "Experimente..." cu cateva linkuri si povesti.

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutele, am si eu o intrebare cam off-topic (parca n-as deschide subiect nou): se gaseste Shake'n Bake in Romania si daca da, cum ii spune? asta e un fel de pesmet prin care eu dau puiul (aripioare in principal) si apoi le fac la cuptor. Ingrasa dar ies bune rau, ii plac mamei si ea pleaca acasa peste doua saptamani.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Laura, eu nu stiu, ma gandesc ca ar fi bine sa intrebi in gura mare la bucatarie.

Mihaela, am cumparat lapte dulce si kefir, vreau sa incerc si branza ta. Am pastrat cateva retete, numai una gasesc din ele, nu reiese prea clar din ea daca merge sa o fac si cu lapte pasteurizat (si laptele dulce si kefirul sunt pasteurizate). Ce zici?
Aici este reteta, tu cam tot asa o faci?:

Ingredients:
2 to 4 Lt fresh milk [Any milk type with any fat content, including fat free milk].
1 to 2 cups kefir [2-day refrigerated kefir or an extra sour kefir brewed for 2 days is best... although freshly strained kefir will do].

Method:
Heat milk to about 60°C.

While gently stirring the milk, slowly pour kefir into the milk as a slow steady stream. Do not stir too fast or too vigorously or for too long or the curds will break apart and become un retrievable. The curds should begin separating from the whey-- the whey should be reasonably clear and not milky. If the whey is still milky, either increase the heat, or add a little extra kefir [while very gently stirring for a short time only] until the whey becomes reasonably clear. Let sit for 2 minutes.

Remove curds by skimming with a strainer.

Place curds in either a pre-moistened cheesecloth lined colander, or in a suitable mesh-type strainer.

Let curds drain for about 15 minutes. Presto... that's it!

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu fac mai simplu adica nu bibilesc atata, dar cred ca metoda descrisa e mai buna. Eu am primit-o "oral" de la o colega rusoaica, deci nu era asa elaborata. Eu amestec intr-o oala 3 l de lapte(pasteurizat si de 1,5%) cu un litru kefir si le incalzesc pana incepe sa se lege branza, fara sa fiarba. Mie rusoaica mi-a spus sa las 3 ore asa in oala, dar eu am lasat si o jumate de ora cateodata, vad ca la tine in reteta spune 2 minute. Si da, zerul trebuie sa fie clar, galbui cumva, nu albicios. Strecori apoi totul intr-o strecuratoare cat mai fina si lasi cam o ora la scurs. Gata!

Eu am incercat sa fac branza de casa cum stiam ca se faca le tara in Ro. Am gasit lapte integral aici, putin pasteurizat si l-am lasat la prins 2 zile. Am luat apoi pielitza si grasimea de pe el si l-am incalzit pana s-a ales branza frumos si l-am stercurat. Parca a iesit putin mai moale si mai pufoasa decat varianta cu kefir. Dar am facut din 3 l de lapte si a iesit cam putina branza...

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Mihaela, m-a ajutat reteta ta, desi am stat cu termometrul in oala. A fost bine ca mi-ai spus cat kefir pui, asa ca am adaugat nu putin (cand am vazut ca nu se prea leaga) ci mult, ca la tine asa ca s-a rezolvat. Azi am facut branzoaice, multumesc si de sfaturi si ca le-ai amintit. Branza imi place mai mult simpla decat in branzoaice, mancata ca ataremi se pare ca aduce a... urda.

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Eu am incercat sa fac branza de casa cum stiam ca se faca le tara in Ro. Am gasit lapte integral aici, putin pasteurizat...

Cum adica putin pasteurizat? Aici este doar pasteurizat si ultra-pasteurizat. N-am facut niciodata asa cum descrii tu, as incerca dar nu cred sa mearga cu laptele de magazin.

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie



La tzara americana (poze)

Mergi la inceput