Mamici prin fiv (13)
Raspunsuri - Pagina 6
pussi spune:
Mada cum sunteti?
ciarli Sirop de ceapa: 1 ceapa medie, se spala, se taie in 4 cu tot cu coaja, se pune la fiert cu 300-350 ml apa+ 3 lingurite miere de albina+ samburele intreg de la 1 nuca. Se lasa la fiert 20 minute.... apa scade, daca scade prea tare mai suplimentati putin. Rezulta maxim 100 ml de sirop, ideal se bea caldut..
Cele care ajungeti in wk intr-o zona cu pini...ar fi ideal sa va faceti sirop de muguri de pin singure, e ff bun la tuse si la infecti urinare/cistite. Exista si in farmacie.
rami 73 spune:
Pussi, f. interesanta reteta, mi-am notat-o si eu in caz de nevoie, n-am stiut-o. 
Noi azi ne-am intalnit cu Amzu si Luca in parc, ne-am jucat cu copiii.
Cami, vezi ca am incarcat deja cateva poze. Pup 
madalina28 spune:
Pussi merci pt sfaturi, chia vb cu mama sa iau muguri de pin pt a face sirop, de ieri ne-a dat antibotic, nu am vrut sa i-l dau dar mi-a sarit toata lumea in cap mai ales barbate-miu ca ma joc cu sanatatea copilului, i l-am dat dar cu inima stransa fara sa stie ei doa jumatate din doza recomandata.Eu siropul de ceapa cu nuca i-l fac asa :
o ceapa medie, 10 nuci cu tot cu coaja, se spala bine ceapa, nucile, apoi tai ceapa in 4, nucile le sparg si le pun cu jumatate de litru de apa la fiert pana scade la jumatate, apoi le-am strecurat si am mai fiert putin siropul cu miere eu l-am facut un pic mai dulce.
Ziua nu tuseste rau doar cand adoarme da atunci tuseste pana varsa toate mucozitatile scuzati descrierea!
Rami, mi-am bagat si eu un ochi in pozele voastre ce mare s-a facut Ilincuta si ce mumuoasa este!De Luca ce sa zic un adevarat cavaler!
Ciarli tare cu balconul, paaca auzeam ca au venit pompierii sa te salveze!
Sa va spun si ce nazbatie a facut Sof am descoperit acum dimineata, mi-a cumparat barbate-miu o unitate pt a-mi baga pe ea prog de contabilit mai performanta, azi asteptam pe tipul care se ocupa de progamul meu sa mi-l transfere de pe unitatea veche pe cea noua, am vrut sa in stalez eu unitatea noua pana vine el si ce ceredeti, mata a bagat jucari micute clame capse si alte cele in unitatea noua,sincer nu imi pot da seama pe unde, binenteles ca nu mai merge acum trebie sa chem sa repare intai unitatea si chiar ardea schimbarea programului, am desfacut eu capacul si am scos arsenalul bagat in ea, m-am crucit!
Va pupacim pe toate si bebeii din dotare!
pussi spune:
Mada eu tineam siropul de patlagina pt. noapte, cand incepea tusea o trezeam, ii dadeam putina apa si 5 ml sirop patlagina ... se linistea de la el, peste 3-4 ore iar incepea si repetam operatia.
elenada spune:
Buna fetelor
Rami am admirat pozele cu Ilincuta. Cele din parc sunt superbe. o floare intre flori. Unde mergeti in parc? In tineretului sau in alta parte?
mada sanatate multa Sofiutei.
Amzu ce cavaler frumos ai tu. Coada de fete o sa fie la usa ta.
Pitica mea e bolnavioara. De 4 zile face temperatura icontinu. cel mai mult 39,5 cel mai putin 38. Desi ii dau antitermice din 4 in 4 ore tot nu scade. aseara am fost la urgenta cu eaq la grigore alexandrescu si in afara de putin rosu in gat nu are nimic. Cu toate aste ne-a recomandat sa incepem antibioticul. Si pediatra anei imi daduse tot ieri sa ii dau antibiotic pt ca daca nu scade deloc temperatura cu antitermice sa incercam cu antibiotic. Dupa ce si al doilea pediatru a zis antibiotic am cedat si am inceput sa ii dau. ii dau o doza foarte mica de ospamox. azi dimineata avea tot 38 si era cam apatica. acum doarme. sper sa treaca ca nu mai pot nici eu si nici ea mititica.
Va pup fetelor si sanatate multa puiutilor bolnaviori
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
elenada spune:
Pussi sa stii ca de miercuri nu mananca decat laptic. Miercuri dimineata a papat fructele dimineata si de atunci nu a mai manacat nimci solid doar laptic si atat. acum la pranz a luat cateva lingurite de ciorbita de vitel. I-am luat iar temperatura si are 37,7. Se pare ca suntem pe calea cea buna.
Va pup fetelor
elena
fericita de pitici pretiosi
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
madalina28 spune:
Au iesit toate analizele si i-a iesit in nasuc stafilococ auriu
, restul analizelor sunt foate bune!
Elenada sanatate multa Anitei!
rami 73 spune:
Elena, imi pare rau ca Ana face febra... Am mai zis aici, si noi ne-am confruntat cu ceva asemanator cand i-au iesit toti premolarii odata, la noi era combinata febra si cu lipsa poftei de mancare. Dar facea temperatura intre 37.5-38, nu mai mult, si numai seara. Asa ne-a zis si noua orl-istul, ca are "putin rosu in gat", i-am dat cedax, dar mi-a confirmat pediatra ulterior ca i l-am dat degeaba. In fine, acum asta e. La noi simptomele n-au incetat nici dupa antibiotic, ci numai dupa ce au iesit maselutele. La voi totusi 39.5 e cam mult, pot fi si amigdalele. Poate dupa tratament isi revine.
Multumim pentru complimente
, da, in parcul Tineretului mergem de obicei, sunteti si voi in zona ? Ma innebuneste cu florile, copacii etc. Daca le are pe astea nu-i mai trebuie jucarii; cred ca ma mosteneste, ca eu sunt cu natura... Ii place sa culeaga flori, le miroase bine intai, mi le ofera mie, apoi vrea altele, si tot asa.![]()