Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 35
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Denizel, adica in Ro nu poti fi fericita decat daca iti emigreaza constiinta. Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Vrei sa fiu eu cea care te suna, Viv? :))))
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
viviana spune:
Guestus,
Apai trebuie sa invete si ei arta defecatiei... De ce nu in Santa Fe? Am auzit ca au profesori buni si ieftini.
Denizel, oricand.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Llaura spune:
Denizel, tu ai facut din trilogia antica un fel de nou tip de salam cu soia, n-ai vazut trilogia n-ai voie sa vorbesti. Am vazut trilogia in 90, am mai vazut si alte sute de piese minunate (intr-un timp visam sa-l mai vad pe Marin Moraru o data dar tinand cont ca de cand am plecat nu am vazut nici macar un teatru romanesc, slabe sanse). Am voie? sau ajungem din nou la discutia de la alegeri, cetateni romani de mana intai si de mana a doua?
Astea si ce mai spui tu pe acolo sunt barfe, un mod de altminteri placut de petrecere a timpului liber. Dar despre restul categoria grea, de ex cum se duc batranii singuri la doctor, cum sunt vinovati cei care iau spaga (aia cu vinovat e si cel care da si cel care ia ma face sa rad, ca pe vremea lu nea nicu nu alta, coruptii Romaniei erau taximetristii si chelnerii), despre bonele la negru (nu sunt administratia financiara, dar ma gandesc ca asa cum vreau eu concediu ingrijire copil poate vor si ele!?) hai sa vorbim serios sau sa nu vorbim deloc.
Guestus spune:
citat din mesajul lui Llaura Denizel, tu ai facut din trilogia antica un fel de nou tip de salam cu soia, n-ai vazut trilogia n-ai voie sa vorbesti. Am vazut trilogia in 90, am mai vazut si alte sute de piese minunate (intr-un timp visam sa-l mai vad pe Marin Moraru o data dar tinand cont ca de cand am plecat nu am vazut nici macar un teatru romanesc, slabe sanse). Am voie? sau ajungem din nou la discutia de la alegeri, cetateni romani de mana intai si de mana a doua? Astea si ce mai spui tu pe acolo sunt barfe, un mod de altminteri placut de petrecere a timpului liber. Dar despre restul categoria grea, de ex cum se duc batranii singuri la doctor, cum sunt vinovati cei care iau spaga (aia cu vinovat e si cel care da si cel care ia ma face sa rad, ca pe vremea lu nea nicu nu alta, coruptii Romaniei erau taximetristii si chelnerii), despre bonele la negru (nu sunt administratia financiara, dar ma gandesc ca asa cum vreau eu concediu ingrijire copil poate vor si ele!?) hai sa vorbim serios sau sa nu vorbim deloc. If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
cred ca aia cu salamul de soia provine tot din aratarea cu degetul a asa zisei elite din diaspora.
in genul celor celor 30000 de pagini de aici. te si plictisesti cind vin toti mocirtanii si spun ca de ce este frig in ro iarna si de ce sint masini pe drum ..ca ei au scirba si nu suporta asa ceva.
denizel spune:
Laura, n-am pomenit nici macar o data despre Trilogia antica si n-au nici o legatura batranii amarati si prost tratati (pentru care am o imensa compasiune) cu mizeriile spuse la acest topic. Nici cu Trilogia nu au vreo legatura.
In legatura cu bonele, am mai spus cu alte ocazii, ar trebui sa aiba salarii uriase. Si nu am glumit :).
Menajera nu am.
Am incercat o singura data si nu a mers. Probabil ca, daca as fi continuat sa o intreb "dumneavoastra stergeti si praful?" si "va suparati daca va rog sa calcati camasutele lu' asta micu'?" (intrebari la care ramanea cu gura cascata :)) si-ar fi dat ea sign out oricum .
A, am mai chemat odata unu' de la o firma ca sa spele geamurile si, cand am vazut ca se atarna pe jumatate afara, am incercat sa-l tin de picioare (nu a vrut ), i-am dat banii si i-am zis ca celelalte geamuri is curate si poate sa plece :)).
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
nelia spune:
Ei, uite ca si eu intirzii... dar aceeai intrebare ca si Beren am si eu. Detasindu-ma net de toate romancele de pe glob, care traiesc in afara Romaniei... si de toate romancele care traiesc in acel loc specific care se numeste Romania, credeti ca eu, personal, Nelia... vin aici bat din deshte ca sa spun ca Romania e o hazna??? Pentru ca daca asa ma catalogati, atunci spuneti-mi, pentru ca atunci chiar nu e locul meu aici, desi credeam ca e, si ca roman, si ca roman care traieste in afara.
iileana, Denizel, mie imi pasa despre parerea voastra, nu e insignifiant pentru mine daca un membru al DC-ului nu m-a inteles in lumea aceasta virtuala sau daca un om din viata de zi cu zi isi schimba interesul fata de ideile mele pentru ca nu m-a inteles, nu m-am exprimat eu suficient de bine sau pur si simplu refuza sa ma inteleaga. Imi pare rau ca voua nu va pasa, poate asta este diferenta dintre modul meu de intelegere si al altora, faptul ca sufletul mi-e acolo cind bat din deshte... acolo, pe pagina aia alba pe care se astern cuvinte... Nu scriu niciodata numai pentru ca ma plicitisesc in viata reala, scriu pentru ca am un interes si o placere de a o face... Si oricum, faptul ca am scris ca-mi schimb parerea e un fel de-a zice, de dragul discutiei, ca si cum ai zice ma duc sa ma-mbat... in nici intr-un caz nu-mi schimb parerea atit de usor despre oameni, fie ei cunoscuti numai virtual.
Iileana, Nelia&comp. nu-mi place si il gasesc jignitor din simplul motiv ca la mine nu exista iileana&comp. Ci exista iileana si atit! Pentru ca daca vreau sa respect o societate atunci iau colectivitatea, daca vreau insa sa respect sau nu un individ, il iau ca atare, nu-l raportez decit la nevoie la ceea ce il inconjoara.
S-a spus ce s-a spus, de la inceput... am cerut sa discutam serios si voi continuati tot in bascalie. Conchita spunea ca isi stie valoarea si de aceea a plecat, eu spun ca atunci cind iti cunosti cu adevarat valoarea poti trai ca un om egal cu toti oamenii in drepturi, dar si in obligatii, absolut oriunde in lumea asta, in Romania sau in afara ei... faptul ca in unele locuri iti poate fi mai usor, in altele mai greu... asta nu reprezinta fundamentul vietii de OM.
Tactica strutului nu-mi place nici daca as trai in Romania, nici daca as trai in Banglades, nici daca traiesc in Canada. Toate societatile din lume sint plineeee de bube, nici una nu este perfecta si asta pentru ca societatile sint facute din oameni, si oamenii, aceste fiinte minunate in care eu cred din tot sufletul, sint plini de bube la rindul lor. Uitati-va numai cite bube au iesit la iveala aici, la subiectul asta: invidie, ura, superioritate, egoism, neintelegere, lipsa de respect... si lista, cu mare tristete o spun, este foarte lunga. Stiu ca nu le va accepta nimeni dintre cei care au scris, nici dintre cei care citesc, nu-i asa? Pentru e greu sa accepti despre tine insuti ca esti departe de a fi perfect si faptul ca traiesti intr-un loc sau altul din lumea asta nu are cum sa mascheze acest lucru. Daca ar avea rost, as lua fiecare rind scris si l-as pune incadra la o virtute sau la o slabiciune sau l-as numi chiar buba, si as incepe chiar cu rindurile mele. Ma cunosc prea bine ca sa am tupeul sa ma scot in afara a ceea ce scriu!
Eu iau in serios un subiect ca acesta, pentru ca stiu ca schimba atitudini... nici nu va imaginati de citi ochi este citit, de cite minti si suflete este interiorizat! Si utilitatea lor ar fi vizibila daca s-ar discuta constructiv, lasind la o parte bubele noastre si discutindu-le pe acelea ale locurilor in care traim, cu solidaritate de fiinte umane, care au, culmea, drepturi, de la prima pina la ultima, indiferent de conditia umana. Dar nu, aici s-au scandat lozinci, s-au fluturat drepturi ale unor categorii de oameni, s-au incalcat cu duritate si rea-vointa altele ale altor cateogii si pur si simplu nu s-au recunoscut drepturile ale acelor categorii umane clar defavorizate de soarta. Pentru asta mi-e rusine mie de acest subiect, desi nu-mi pare rau ca am participat la el si nici nu plec nici daca sint data afara... nu pentru ca x a zis cutare, iar y nu e de acord, a luat o piatra si s-a urcat si mai sus sa o arunce. Rusine noua, tuturor... pentru toate meschinariile scoase la iveala... sau la nici unul!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
balerrina spune:
citat din mesajul lui ruxij Iar s-a scris mult. In problema cu bonele, eu tin cu mamicile din Romania. Viata e destul de grea, cred ca fetele din afara exagereaza lovind in mamicile cu bone (sau are ca substrat working moms-stay at home moms IAR??). Au nevoie de bona mamicile care muncesc si cu asta basta. Nici eu nu fac forme legale femeii care face curatenie si nici mexicanului care tunde iarba. Cel din urma are el o firma legala si ma gandesc ca isi plateste impozitele, ca orice firma. Dc. nu, problema IRSului. Nu vad nimic rau in treaba cu bonele si de fapt nici aici nu's toate cu "forme legale". |
Total de acord. Nu va mai luati de mamele din Romania care au bone. E o necesitate, nu un moft.
-- C.
nelia spune:
Ah, si sa stiti ca nu sintem amuzanti deloc, mi s-a sters zimbetul de pe fata si l-am avut pina pe la pagina 30, din actualul capitol... Acum am un amar!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ocebine spune:
citat din mesajul lui Guestus cred ca aia cu salamul de soia provine tot din aratarea cu degetul a asa zisei elite din diaspora. |
Am trait sa-l vad pe Guestus erijat in Iliescu...ptiu, drace!
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
denizel spune:
a, si inca ceva: chiar daca as fi vorbit despre Trilogie, atata timp cat batranii vostri sunt prost tratati, nu prea am dreptul sa vorbesc?