Presedintele Poloniei a murit

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Adevarul va iesi la iveala caci ... in seara aceasta a inceput OTV propria ancheta.

si?Zi-i tot acum ,cine-s invitatzii,cine stabileste"Adevarul istoric"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Adevarul va iesi la iveala caci ... in seara aceasta a inceput OTV propria ancheta.

Nu-l cheama si pe Funeriu sa mai calculeze niste forte, unghiuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

De planuit , nu , dar li s-a indeplinit visul printr-o gresala.
Waaa! CSI OTV! Sigur vom afla adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Amina_Marina
Uite lui Base nu i se intimpla de astea................................

Vom rataci prin ceruri,
Cersind cu palme-ntinse
Un strop de adevaruri
Din vietile invinse...

de sambata-mi tot spun asta.eventual sa mai ia si ceva de prin Parlament ,cam 100 %

Gabriela

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Nici eu nu sunt fan Basescu, chiar il detest, insa mi se pare deplasat ce spuneti voi aici

na, ziceam si io.. La aia care trebuie nu se intampla

Gabriela

Oribil mesaj. Indiferent ce simpatii sau antipatii avem, nu ar trebui sa dorim moartea nimanui. Parere strict personala.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Vom rataci prin ceruri,
Cersind cu palme-ntinse
Un strop de adevaruri
Din vietile invinse...

de sambata-mi tot spun asta.eventual sa mai ia si ceva de prin Parlament ,cam 100 %

Gabriela

Nici eu nu sunt fan Basescu, chiar il detest, insa mi se pare deplasat ce spuneti voi aici

Gabriela

Oribil mesaj. Indiferent ce simpatii sau antipatii avem, nu ar trebui sa dorim moartea nimanui. Parere strict personala.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Da, si pe mine m-a socat!!!!!

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Vom rataci prin ceruri,
Cersind cu palme-ntinse
Un strop de adevaruri
Din vietile invinse...

Gabriela

Gabriela

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Da, si pe mine m-a socat!!!!!

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

da' trebuia sa apara macar una din capitolul" mai catolice decat Papa!"

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Nu ma consider catusi de putin mai catolica decat Papa. Mi se pare doar o treaba de bun simt sa NU scrii asa ceva intr-un loc public. Indiferent pe cine detesti sau iubesti, indiferent cine e acea persoana, este in primul rand un OM care are familie, are copii. Pentru cineva din lumea asta, acest om reprezinta totul. Macar din respect pentru sentimentele lor, cred ca te poti abtine sa dai glas la ceea ce simti. Din nou, parere strict personala.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:

Nu ma consider catusi de putin mai catolica decat Papa. Mi se pare doar o treaba de bun simt sa NU scrii asa ceva intr-un loc public. Indiferent pe cine detesti sau iubesti, indiferent cine e acea persoana, este in primul rand un OM care are familie, are copii. Pentru cineva din lumea asta, acest om reprezinta totul. Macar din respect pentru sentimentele lor, cred ca te poti abtine sa dai glas la ceea ce simti. Din nou, parere strict personala.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Parerile personale se pastreaza !

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor, fara suparare, dar duceti in derizoriu un subiect foarte tragic pentru Polonia care cu siguranta a intrat in paginile istoriei universale. (accidentul nu postarile voastre!)

Sa revenim la subiect !

Am urmarit si eu transmisiunile de la Varsovia, cand au adus sicriul Primei Domane. A fost atat de emotionant si trist. Cel mai tare m-a impresionat fiica cuplului prezidential care a ingenunchiat in fata sicriilor parintilor ei! Groaznic si de nedescris ce o fi in sufletul acelei fiinte!
Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei decedati in acest tragic eveniment!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Horia-Roman Patapievici:

Nu stiu ca in Polonia cineva sa fi exclamat (si sa fi si scris asta): „Bine ca a crapat!”. Nici un prieten polonez nu mi-a semnalat asa ceva.

La noi, in schimb, in comentariile on-line care au insotit anuntul catastrofei, am gasit, intre o multime de mesaje pline de compasiune si de bun-simt (majoritatea), si astfel de reactii: „Pacat ca nu au murit ai nostri!”

Aceasta reactie mi se pare mai mult decat moralmente dezgustatoare: e indecenta, intr-un sens politic radical. Cred ca (aproape) totul se poate justifica intr-un fel sau altul, dar numai pana la crima. Faptuirea crimei, aprobarea ei (cand e comisa de altii) ori jubilatia in fata mortii cuiva sunt lucruri oribile, descalificante, indecente. Decenta care face posibila viata in comun interzice crima ori jubilarea in fata ei.

Ceea ce m-a consternat in regretul ca nu conducatorii nostri au fost cei care au murit a fost manifestarea nestanjenita a dorintei de a duce adversitatea politica pana la crima (ori la acceptarea ei).

Desi cei care au exclamat „Pacat ca nu au murit ai nostri!” nu au dat tonul comentariilor, faptul ca acest tip de reactie a fost posibil trebuie sa ne dea de gandit. Din doua motive, ambele avand relevanta politica generala. Intai de toate, pentru ca numarul celor isi doresc ori accepta moartea semenului lor este irelevant: cand e vorba de crima, democratia dispare.

(…)

Spatiul nostru public este constant murdarit de modul in care se trateaza intre ei adversarii de idei (de fapt, adversari de pasiuni politice), iar noi ne injosim zi de zi prin lipsa noastra de reactie fata de terfelirea publica a semenilor nostri. Asta am simtit in spatele comentariilor de tipul „Pacat ca nu au murit ai nostri!”.

Acest lucru este profund indecent in societatea noastra: nu doar dorinta de a ne scalda in sangele dusmanilor nostri (care e oribila), ci si lasitatea de a le pandi catastrofa si de a profita, ca hienele, de ea. In al doilea rand, pentru ca o societate normala traieste din faptul ca, in interiorul ei, functioneaza neabatut o limita naturala a adversitatii politice.

Despre presedintele mort, Adam Michnik a declarat: „Presedintele Lech Kaczynski era o persoana cu pareri diferite de ale mele, mai ales in ultimii ani - in judecatile politice, in alegerile politice, in aprecieri. Am formulat chiar eu judecati nu intotdeauna juste despre el. Cred ca si el despre mine. Dar am vazut mereu in el un mare patriot, un om pentru care Polonia era cea mai importanta”.

www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-tragedia-poloniei-drama-romaniei-892331.html" target="_blank">articol

Mergi la inceput