Presedintele Poloniei a murit
Raspunsuri - Pagina 5
nelia spune:
Sincer, dar sincer de tot, ma indoiesc ca atentatul poate fi definitiv scos din discutie si asta nu se demonstreaza negru pe alb ca a fost un accident stupid. Oricum, noi vom sti doar ce vor cei in masura sa faca public ce a fost in realitate sa stim... asa ca eu nici nu-mi mai bat capul. Citesc si astept... peste ani si ani, probabil, daca voi mai fin in viata, voi afla adevarul.
Dar pina atunci parca nu prea-mi vine sa accept atit de usor ca un avion plin cu oameni unul si unul a intrat in copaci si buuum! - gata cu ei. Da' io sint din aia care, in general, cred tare greu ceea ce citesc... asa ca nu se pune.
Daca erau oameni care faceau cu adevarat ceva pentru tara, atunci mare pacat... si daca nu erau, tot pacat, pentru ca erau fiinte umane inainte de toate. Sa le fie tarina usoara!
Ma duc sa ma uit pe lista mea, poate imi dau seama care sint urmatorii...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
paula2003 spune:
Eu nu am inteles de ce a fost tot staful, ministru, bancher....in acelasi avion?
Sigur este ceva necurat, prea de tot. Unde s-a auzit ca pilotul sa nu asculte de turnul de control?
Nu miroase a bine.
Amina_Marina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula2003 Eu nu am inteles de ce a fost tot staful, ministru, bancher....in acelasi avion? Sigur este ceva necurat, prea de tot. Unde s-a auzit ca pilotul sa nu asculte de turnul de control? Nu miroase a bine. Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank">Copiii nostri 1 |
"pilotilor li s-a dat ordin sa aterizeze pe alt aeroport doar cu circa 8 secunde inainte de prabusire si cu 300 m inainte de locul impactului"
Problema e de ce zburau la inaltime joasa?
Un Presedinte de toata stima , aprig luptator impotriva comunismului, coruptiei,mare patriot si Polonia datorita lui mai avea putin si iesea din criza economica.
Presedintele nu era pe placul rusilor dar nici pe placul NATO.
Prietena mea poloneza spune ca e mana rusilor si ei nu accepta ca a fost un accident.
La bordul avionului se aflau si sefii serviciilor militare, practic a murit tot scutul poloniei.
Condoleante Familiilor! Condoleante Poporului Polonez!
Un popor demn si cu o istorie foarte sangeroasa.
Natasa spune:
Da, ii urcase Putin pe toti in avion ca apoi sa-i omoare, evident dupa ce ii hipnotizase. Oricum, eu am prieteni polonezi care nu aveau nimic bun de spus despre cei doi frati gemeni, dar nu asta e problema, nici pe Basescu nu-l iubeste toata lumea. Problema e ca se ignora ca presedintele are antecedente cu impunerea locului in care vroia sa aterizeze, ca de, asta nu l-ar mai face "martir crestin" cum abereaza unii.
Eu una cred ca vecinii nostri rusi au facut si inca mai fac mult rau incercind sa se impuna in zona (asa cum fac si americanii acolo unde au interesul), dar nu cred ca-s atit de imbecili incit sa arunce un avion in aer. Cred ca se descurcau sa-l aranjeze mai discret pe presedinte daca chiar le statea asa rau in git.
lorelaim spune:
la concret:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/apr/11/poland-president-plane-crash
"In a widely reported case in 2008, he flew to Tbilisi in his presidential plane during the war in Georgia. When his pilot refused to land in the Georgian capital, insisting it was too dangerous to do so, Kaczynski reportedly entered the cockpit and tried to change his mind. The pilot refused, and the party landed in the Azerbaijani capital of Baku, and was forced to travel the remaining stretch to Georgia by car over arduous mountain roads. Attempts were subsequently made to sue the pilot for failing to obey orders, but the case was thrown out by prosecutors."
iar aici comentarii de pe un forum - adica "foaie verde loboda - gura lumii sloboda"
http://www.eurotrib.com/comments/2010/4/10/52246/1480/58
"In August 2008 Kaczynski's pilot refused to put the liner in the Georgian capital Tbilisi, as requested by the president. On board that day were heads of Poland, Latvia, Lithuania, Estonia and Ukraine, sent on a visit to Georgia. Kaczynski wanted the jet to fly "directly in Tbilisi, to meet as soon as possible with President Mikheil Saakashvili. Despite the fact that the pilot was following the flight plan of the presidential plane, predetermined by Kaczynski's office and not allowing for a landing in Tbilisi, Mr. Kaczynski demanded that the pilot land at the airport. However, the pilot did not risk the lives of VIP-passengers in a complex political situation and the lack of diplomatic arrangements to fly to Tbilisi. The plane landed near the capital of Azerbaijan in the city of Ganja, and senior passengers traveled to Tbilisi by car. 'We will sort things out, at the highest level,' Kaczynski indignantly said at the time. According to unofficial information, the pilot was fired."
Candy spune:
Ce tragedie cumplita! Pana la urma, cred ca exista de-adevaratelea pe lumea asta locuri blestemate!
Impresionanta solidaritatea polonezilor si nu pot sa nu ma intreb: daca la noi s-ar fi intamplat la fel, daca ar fi cazut un avion cu presedintele statului si cu demnitari de rang inalt, ce reactie ar fi avut romanii?
Am auzit la TV mai multi experti militari afirmand ca autoritatea suprema intr-un astfel de caz (avion, masina, vapor, whatever...) este cea a comandantului echipajului, nicidecum a presedintelui. Cu alte cuvinte, pilotul nu putea fi "obligat" de presedinte sa aterizeze unde si cum vor muschii lui...
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
lorelaim spune:
Hmmm... Globe and Mail spune ceva interesant in art:
http://www.theglobeandmail.com/news/world/pilot-ignored-orders-not-to-land-russian-officials-say/article1530087/
"Back in 2008, when Georgia and Russia fought their brief war, Mr. Kaczynski was on his way to Tbilisi to support Georgian President Mikheil Saakashvili in what he saw as fight with the Kremlin's “new imperialism.“
Air traffic control told the pilot of Mr. Kaczynski’s plane to turn back because it was too dangerous to land in Tbilisi, but the President — who also is commander-in-chief under Polish law — ordered the pilot to land anyway."
Ar fii realmente NEDREPT ca pilotul sa fie acuzat ca SINGUR VINOVAT in aceasta tragedie... eu am asa o banuiala ca acesta a fost amenintzat si fortzat sa aterizeze precum au dorit mai marii tzarii...
mari_paun spune:
E trist si cutremurator ce s-a intamplat!
Nu stiu mare lucur despre Polonia insa asemenea evenimente te pun pe ganduri. Accident, kamikaze...se schimba istoria!
BAZAR GENERAL PE DC
ajutati la terapia pentru Ema pe DC
Ajutati-ma sa inteleg lumea! BLOG
Mari 12+ si mami de Ema
Candy spune:
Acum a mai aparut o ipoteza de-a dreptul halucinanta: bariera lingvistica!
Cu alte cuvinte, 97 de oameni au murit fiindca cei din turnul de control nu stiau engleza si li s-au adresat in rusa???? Asa ceva e de neconceput!
http://www.hotnews.ro/stiri-international-7120286-doi-controlori-trafic-rusi-sustin-nu-inteles-pilotii-polonezi-din-cauza-barierei-lingvistice.htm
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Candy Acum a mai aparut o ipoteza de-a dreptul halucinanta: bariera lingvistica! Cu alte cuvinte, 97 de oameni au murit fiindca cei din turnul de control nu stiau engleza si li s-au adresat in rusa???? Asa ceva e de neconceput! http://www.hotnews.ro/stiri-international-7120286-doi-controlori-trafic-rusi-sustin-nu-inteles-pilotii-polonezi-din-cauza-barierei-lingvistice.htm God, if I can't have what I want, let me want what I have. |
O fi de neconceput dar sa stii ca eu am citit in mai multe rinduri de probleme lingvistice ale rusilor!
Am urmait niste reportaje in care pilotzii rusi nu stiau o boaba engleza!
Lorelai,este totusi forum de limba romana,asa ca hai sa respectam limba forumului!
Dana