Gatiti in oala de tuci? Ce?
Raspunsuri - Pagina 3
valentinag spune:
ML,l-am pus fara capac in cuptor si l-am lasat ceva mai mult la copt,la foc mediu spre mare.oricum,s-a facut repede,ca era micut,ti-am zis,mi-a ramas ceva coca si doar n-o aruncam!imi pare rau ca n-am facut o poza.
Si eu le frec cu sarma pana ma dor mainile,da tot nu le mai scot fatza ca lumea.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Dana, acum aflu despre cuptor cu inductie . Spor la treaba! Take joy! (poze) |
Aoleuu,vorbim impreuna si ne intzelegem separat cred!
Deci eu am aragaz cu plita cu inductzie magnetica si da Ramona,nu merge orice oala/tigaie pusa ope el ca nu face contact,deci...o tzii mult si bine pe plita ca nu se intimpla nimic!Trebuie un material bun conducator magnetic ca sa mearga!
Incearca tu cu o oala/tigaie de aluminium si mai vorbim pe urma!
Eu l-am achizitzionat acum vreo 7 ani,erau relativ noi pe piatza,vinzatoarea mi-a spus ca merge cu orice tip de oala/tigaie,doar ca mai incet!Ei...vreau sa spun ca dupa ce l-am montata atrebuit sa-mi schimb si toate oalele/cratitzele ca ce aveam eu nu mergeau!Degeaba era inox daca fundul erea cu aluminium°!
Hai ca am deraiat subiectul,oricum am sa caut si eu un tuci de asta ca tare-s bune la casa omului!
Dana
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crista-s mai exista unele din piatra ollare in engleza soap stone...Se spala cu apa sarata si se unge. |
Si astea sunt frumoase, Crista. Aici stiu ca se fac si un fel de sobe din "soap stone".
Apropo, citisem mai demult in engleza pt. "tuciuri", alias (cred) "dutch oven pots" ca se spala doar cu apa simpla, fara detergent si apoi se ung cu ulei si se tin o ora in cuptor. Nu mai stiu ce sa cred..., cam asa arata si al meu ca cel din poza Iasminei, argintiu peste tot. Ii scrie fund "Cast-Rite", tot sper ca nu are si aluminiu in el, nu-mi place deloc.
Tuciul se spala destul de bine, mai mult tigaile emailate imi dau de furca.
Dana, scuze, am citit/scris in graba aseara, tocmai se trezise fata cu otita. Acum vad ce gresii .
Valentina, multumesc, abia astept sa incerc si cozonac. Imi era teama ca-i iese coaja tare, ca la paine...
Take joy! (poze)
crista-s spune:
asa e si sobe se fac din piatra asta ... eu mor de dragul acestor oale
cart-rite e numele fabricii uite aici http://foodcompanycookbooks.blogspot.com/2005/09/cast-rite-cook-ware.html ca numai de bine zice de ei .. deci cred ca e oala serioasa oala ta.
ML spune:
Daaa, acolo am gasit prima data amintit numele firmei, ar trebui sa aiba vreo 90 de ani acum oala mea . Amuzant, mai face cineva sarmale in "tuci". Altul spune ca ar fi diferit de "cast-iron". Haioase si reclamele din manual.
Take joy! (poze)
silvi_2005 spune:
Nu stiu exact si poate vb prostii tuci-ul asta nu e echivalent al oalelor de fonta? Daca da eu sunt indragostita de ele, am gatit in Romania ceva pui la ceaun si aici am fost super happy cand mi-am luat o oala/cratita mai mare de fonta sunt f utilizate si in Franta si mai sunt cele de fonta colorate si emailate, cocotte se numesc toate , scumpe tare dar minunate. http://www.delamaison.fr/?q=cocotte+en+fonte De astea vorbesc eu, cred ca sunt echivalentul vaselor de tuci din Romania.
Rufus spune:
In tuci? Cei mai buni cartofi prajiti!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
mara95 spune:
orice mancare pe care nu am chef s-o pazesc!
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
crista-s spune:
Silvia, da tuciul este o oala de fonta care poate sa fie emailata/smaltuita sau nu iar cele nesmalttuite pot fi din fonta neagra sau una mai alba/argintie . Se gasesc si in Romania ca cele de care zici tu, nu de firma si deci mai ieftine.