Gatiti in oala de tuci? Ce?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am cuptor cu inductie si folosesc oalele astea fara probleme (daca nu mi-a spus nimeni ca nu pot...)
Nu toate oalele sint emailate, poti cumpara unele simple si le pregatesti acasa sa nu se lipeasca mincarea sau sa nu rugineasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui crista-s

sau poate la iarna in semineu pe un trepied

scuze ML ca ne-am offtopicat aici




La cuptor merge cum sa nu,dar nu pe plita!
#
Ramona,eu am cu inductzie magnetica,umblu cu magnetu-n buzunar cind trebuie sa cumpar oale/cratitzi!

Am s aurmaresc poat5e totusi s-u mai modernizat si tuciurilesi mereg si la aragazul meu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si la mine sunt la putere tuciurile!Mamaliga,sarmale,fel de fel de tocanite,cartofi prajiti,pui la ceaun,etc etc si da,am facut si cozonac!unu mic,ca-mi ramasese compozitie si tavi nexam!A iesit foarte foarte bun.

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos


Ramona,eu am cu inductzie magnetica,umblu cu magnetu-n buzunar cind trebuie sa cumpar oale/cratitzi!

Am s aurmaresc poat5e totusi s-u mai modernizat si tuciurilesi mereg si la aragazul meu!

Dana


Ramine blocata oala? Acum nu mai citesc instructiunile, ca vad ca am folosit oala fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ramona eu am vazut acum ceva timp la oferta un tuci de asta si nu era pentru placa ceramica cu inductzie magnetica!°

Dar am sa urmaresc ca stiu eu...poate s-au modernizat(asa cum am mai spus)si au acum si aliaje care merg cu inductzie magnetica!

Dana

editez sa spun ca am studiat putzin linkul cristei si tuciurile aleasunt si pentru inductzie magnetica!deci tre' sa caut sa-mi cumpar si eu unul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am si eu un soi de grill din asta pe care scrie sa nu-l folosesc si nici n-am incercat. Restul au mers fara probleme, nici nu mi-a trecut prin cap ca ar putea fi vreun bai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Da, Ramona, cred ca "fonta" este cast iron, tuciul, oala cu capac. Eheheii, sotul tau trebuie sa fie eroul copiilor daca stie sa arunce clatitele!

Eu am unul argintiu, neemailat, de la tataia sotului, americanesc , vechi, vechi.
Da, cica e mai sanatos sa gatesti in tuci, aviz anemicilor. Eu il ung inainte de a gati cu putin ulei, altfel se lipeste mancarea/painea. De fiecare data se ia pe servetelul cu care il sterg dupa ceva gri, ma incurajez ca este fierul de-mi lipseste la analize .
Ce frumos, floricele si dulceturi! Mi-ati aminit de magiunul bunicilor facut afara, in curte. Care-i diferenta dintre tuci si ceaun oare?

Multumesc tuturor de sugestii. Imi era oarecum teama la bucate mai "fara zeama" (cartofi frantuzesti, cozonac ) sa nu le usuce si mai rau. Valentina, ei, ce bine ca mi-ai spus despre cozonac. Ce-ai facut cu capacul cat l-ai copt? Si ai modificat cumva temperatura de coacere?

Dana, acum aflu despre cuptor cu inductie . Spor la treaba!

Crista, frumoase "oalele". Apropo, cum le curatati pe cele emailate? (mi-a dat cumnata doua tigai, se cam lipesc clatitele, parca incepe sa se duca si emailul)

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Ml cu niste bureti speciali mai sgruntzuroshi dar nu de metal care au in ei un detergent ai puternic sau chiar cu partea aia mai zgirietoare de pe buretii de bucatarie, in general eu le las la inmuiat inainte cu apa fierbinte si detergent de bucatarie ( pun apa si detergent si le dau un clocot sting focul si las citeva ore apoi spal ).
Sunt tare frumoase ai dreptate insa eu am 2 tuciuri smaltuite cu capac din Ro si impreuna au costat cit una d'asta. Insa merita astea sunt oale de le folosesti ani buni.

mai exista unele din piatra ollare in engleza soap stone, astea sunt facute numai din piatra ( seamana cu marmura sau granitul, sunt grele, pastreaza mult timp caldura,mincarea ramine calda multa vreme, coace incet incetinel, oala asta este bunica lui slowcooker , Se spala cu apa sarata si se unge. Exista si alta varianta oale de arama care sunt imbracate la interior in piatra asta ollare ( nu stiu cum se zice pe romaneste, cred ca nici nu exista traducere pentru ca nu exista oala si nici piatra in Ro). Dupa parerea mea este cea mai sanatoasa dintre toate nu o am dar mi-ar place sa am una
http://www.temperatureware.com/



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Vin si io cu o intrebare. Cu ce le spalati ca la mine se face treptat treptat maro (si pe urma credca o sa fie negru). Tot frec cu peria de sarma si mor frecand ca tot nu iese (partea care e direct pe flacara aragazului). Aveam o vecina care fierbea oalele astea cu orele si pe urma le freca tot asa cu o perie de sarma si cu smirghel. Nu stiu cum sa ii pastrez aspectul ca nou (si daca ar fi si fara mult efort, tare bine ar mai fi...)
Io nu mai folosesc decat ptr mamaligutza, dulceata si zacusca astfel de oale.
Si aici trebuie sa mentionez ca in zona mea, oala de tuci inseamna asta: http://www.pescuitul.ro/ps/loadfoto.php?pic=../img/forum/80256.jpg&width=700

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Iasmin daca nu apare nicio fata ma dau eu cu parerea caci tata fierbe tuciul asta ca cel din poza ta in apa cu detergent de vase si apoi il freaca cu buretete de sirma sau cu o perie de sirma. Asta e pentru fonta asta albicioasa cu tenta argintie cred ca are ceva aluminiu caci numai el oxideaza, cocleste in contact cu aerul, eu am tavi de aluminiu si patesc asa, de fiecare data le spal bine cu apa fierbinte si le frec se ia de pe ele o cocleala de zile mari dar la final stralucesc. Mai exista si tuciurile de fonta neagra ( din acelasi material sunt si gratarele de friptura care se folosesc pe aragaz), am unul in Ro de cind eram mica nu stiu cum a fost la viata lui cind l-au cumparat dar eu l-am pomenit numai negru "ca tuciul" astuia nu ai ce sa ii faci asa e felul lui si asa trebuie sa ramina dar face cea mai buna mamaliga.

Mergi la inceput