Gatiti in oala de tuci? Ce?
Eu fac painea, uneori pilaf cu dovlecei sau varza clujeasca. Vreau sa incerc si alte retete, pe aragaz sau in cuptor, le astept cu interes.
Si sa va mai intreb ceva... Iese cozonac in tuci?
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Ramona J spune:
Orice! In special friptura, dar eu am oale, cratiti si tigai cast iron (cred ca asta-i tuci, nu?).
La clatite nu le folosim, pe astea le arunca sotul artistic prin aer si cu cast iron iti rupi mina. Fac pancakes in schimb.
crista-s spune:
ML in tuci smaltuit (eu d'asta am) se poate face orice mincarica (pe linga cele enumerate de tine :ghiveci, tocana de cartofi, varza cu carne ), fripturica si evident mamaliga . De cozonac n-am auzit dar asa cum nu auzisem si nu credeam ca se poate coace piine pina cind n-am vazut pe net prima oara .. acum nu m-as mira sa aud de cozonac in tuci
se poate fierbe marmelada, dulceata, zacusca in tuci
in plus eu fac floricele in tuciul mare (putin ulei+boabe de porumb, acopar cu capac si pe foc cu ele cind incepe sa bubuie misc tuciul, iar cind au tacut e semn ca sunt deja gata ) ..
mina spune:
Tuciul e minunat la inabusit carnea si cam la toate mancaricile de carne + legume. De fapt cam la orice, ca gateste mocnit si iese mancarea minunata.
La un moment dat faceam si cartofii pai in tuci.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
petrean spune:
eu am facut sarmalute, legume cu carne, mamaliguta cu branza..multe. Si sunt delicioase
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
andacos spune:
Cind eram in Romania,aveam una pentru mincare si una pentru dulcetzuri!
Aici din pacate la placa mea cu inductzie n-am cum sa folosesc tuciul!
Crista,ies niste floricele grozave la tuci!
Dana
editez sa spun cei mai important cred!Mama spunea ca la oala de tuci mincarea are gust mai bun!
crista-s spune:
asa e Dana ! plus ca mai te poate uita DD pe la calculator ca nu se arde mincarea asa cu una cu doua
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crista-s asa e Dana ! plus ca mai te poate uita DD pe la calculator ca nu se arde mincarea asa cu una cu doua |
Stii ce-i "culmea"?
ML intreaba de gatit in oala cu tuci,uite citzi fani sunt,si-mi amintesc perfect ca am citit pe forumul asta,nu mai stiu unde,despre oala cu tuci si imi amintesc cit de "hulita"era,datorita provenientzeiin primul rind si datorita cehstiei alea cu care se dau,culoarea aia,uite ca-mi scapa!(cu culoarea aia dadea tata burlanele la soba cind eram copii)
Dana
crista-s spune:
fiecare cu ideea lui eu una le-am cerut special din Ro ... al sunt smaltuite pe dinauntru, asa avem toate tuciurile acasa (in Ro ) mai putin unul care e numai din fonta si pe care din cite imi amintesc tata l-a ars bine de tot si l-a spalat de l-a zapacit pina sa il folosim prima data.
Tuciurile din strainataturi sunt toate emailate /smaltuite pe dianuntru si costa o caruta de bani vezi http://www.lecreuset.co.uk/
andacos spune:
Crista,eu stiu si de tuciuri emailate(unu' de asta am primit eu de la mamaera portocalie)si de alea de fonta date cu "bronz"!(asta ca mi-am amintit intre timp cum se numeste)Bineintzeles ca sunt supuse unui tratament special inainte de a fi folosite la bucatarie!(asa cum face tatal tau)
Stiu si alea puse de tine-n link,se gasesc si la noi insa...nu-s de inductzionul meu!
crista-s spune:
Dana nici la cuptor nu il poti folosi tu? sau poate la iarna in semineu pe un trepied
scuze ML ca ne-am offtopicat aici