la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

Revin, foarte interesant subiectul si multe punce de vedere, adevarul este ca suntem diferiti,copii la fel, oricum, multuesc pentru sprijin.
Azi noapte iar ne-am trezit din ora in ora, eu oricum nu am mai dormit.pe la 12 , 1, 2, 3 si tot asa, parca dimineata mai adoarme.Din tztzi nu prea trage,dar e buna de linistit.Nu mi se pare OK sa nu poata trece de la o ora de somn la alta fara plans puternic.Ziua doarme in 2 reprize a cate 1 ora, afara in carut, dar nu imi fac griji si se trezeste linistit, nu asa, cu scandal.Am incercat toate variantele: mai cald in camera, mai frig, mai infofolit,mai liber, scos mucisorii seara,la noapte las lumina aprinsa, sa vedem poate se sperie, pana acum era un semiintuneric.Of sunt incoerenta,dar am motive.
Mai vreau sa incerc un siropel Calma Baby.
Somn usor va doresc

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Iubirea este ceea ce ramane dupa ce nu mai esti indragostit.

Angelli, am recitit prima ta postare si am retinut "tzitzi pe post de suzeta". Posibil sa fie o problema si asta. Eu nu am indraznit niciodata sa o las pe Eliza la san mai mult decat a fost nevoie k sa se hraneasca - poate doar in ultima priioada, acum, in preajma Pastelui, cand stiam k ma apropii de intarcare si mi-a fost drag sa o las sa se alinte mai mult decat inainte. Insa, mica fiind, nu am vrut sa o las sa confunde suzeta cu sanul. Pt binele amandurora.

Fapt este k, cu cat esti mai epuizata fizic, cu atat mai putin lapte produci si atunci este un chin reciproc - nici tu nici bebe nu va odihniti bine iar lapte va fi dn ce in ce mai putin. Incearca sa ii dai sa manance mai mult seara dupa baitza. Incearca sa mulgi laptic de la tine si sa-i dai cu biberonul inainte de somnul de noapte si vezi ce se intampla. Fireste k daca va bea lapte praf din biberon in cantitate suficienta incat sa-l sature insa lapte putin de la tine va ajunge sa refuze sanul - asa k incearca sa ii dai laptele tau. Nu uita k, imediat dupa masa la care i-ai dat laptele tau din biberon si la-i culcat, sa mulgi laptele pe care ar fi trebuit sa i-l dai direct de la san.

Eu nu fac parte din categoria de mamici carora li se pare normal sa nu doarma noaptea - nici ele si nici bebeii. Poate k la noi a fost un noroc sa accepte fara prbl si biberon si san, fapt este k, chiar daca i-am dat laptele meu din biberon, nu am neglijat niciodata sa scot laptele pe care ar fi trebuit sa-l bea de la san. Astfel, a fost lapte din abundenta si in biberon si la san peste zi, iar seara biberonul de 80-100-120-150 etc ml (cantitate marita in timp) de lapte i-au asigurat un somn excelent. Si ei si mie.

Nu uita sa te hidratezi cat mai bine. 3-4 l de ceai de chimen & fenicul & anason pe zi.

Tine-ne la curent cu ce-ai facut. E importanta experienta ta si felul in care ai procedat. E important sa ne spui k ai depasit cu bine perioada. Bebe s-ar putea opune la inceput insa poate vei avea surpriza sa accepte dupa un nr de zile.

Nu e nici o tragedie, in fond, daca vrei sa intarci, insa, daca alte metode ar putea sa functioneze astfel incats a poti alapta cat iti doresti, de ce sa nu incerci. Totul depinde de ceea ce simti k e bine pt tine & bebe.

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Laptic daca ii dau completare seara din bibe il accepta, nu e problema,i-am dat si cereale cu lingurita, nu foamea e problema ci nevoia de tzitzi de consololare.Oare ce il deranjeaza asa de tare noaptea, ca ziua e linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui angelli

Laptic daca ii dau completare seara din bibe il accepta, nu e problema,i-am dat si cereale cu lingurita, nu foamea e problema ci nevoia de tzitzi de consololare.Oare ce il deranjeaza asa de tare noaptea, ca ziua e linistit.

Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)

Iubirea este ceea ce ramane dupa ce nu mai esti indragostit.

Inca nu a invatat sa intre singur dintr-un cilu de somn in altul..unii copii invata mai devreme de 3-4 ani, altii abia pe la 3-4. Cam asta-i. Trebuie sa-l ajuti.

"Infants from about six months of age suffer from differing degrees of anxiety when separated from their parents. This anxiety continues until they can learn that their parents will return when they leave, and that they are safe. This learning may take up to three years.

Almost all children grow out of the need to wake at night and be reassured by three or four years of age, many much earlier than this.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dinti si ansia de separare.
fenomene firesti la vasrta lui, fii calma si o sa treceti mai usor peste oboseala.
gandeste-te ca nu va mai fi niciodata asa de micut si cu atata nevoie de tine.

Incearca sa dormi si tu uneori ziua. Si 20 de minute fac minuni pe termen lung.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
Eu te sfatui sa schimbi pediatrul...Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptat cel putin 2 ani si chiar peste in tarile unde exista risc de infectii mai mare.

eu am spus asa (nu tari sarace).... o sa vin si cu documentul ...nu-l mai am din pacate...

Angelli daca simti ca nu mai poti, asta e..incearca o suzeta. Acuma nu tre sa ne sinucidem ca-i musai alaptat pana la 2 ani cum zice OMS-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Nici suzi nu ii trebuie chiar daca o foloseste in timpul zilei.Vrea numai tzitzi de "consololare"(am gesit mai sus si nu mai pot edita
Eu cred ca alaptatul in tarile sarace(cred ca in lumea a treia) tine si de lipsa altor resurse, cereale, pireuri de fructe etc.

Mergi la inceput

Angelli, de fapt pe tine de deranjeaza ca ziua se trezeste senin si linistit iar noaptea cu scandal?? Te gandesti sa nu fie Doamne fereste ceva in neregula?

Ziua doarme numai in carucior??

Eu am avut cu fecioru' plans isteric noaptea, fara sa-l calmeze nici bratele mele, nici leganat nici biberon. Pana la urma s-a dovedit a fi o alergie... pe masura ce a trecut timpul am observat rinita numai cand il culcam seara. El plangea mititelu' ca i se infunda nasul si nu putea respira. Am tot zis ca-i de la dinti plansul, ca poate e cosmar..poate toate la un loc. Fa o proba...scoate din camera pernele, pilotele cu puf de gasca(daca folosesti din astea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

la noi Ana a facut asa - cu treziri din ora in ora - cand i-au iesit dintii - au iesit in prima tura 7 bucati, apoi nr 8 razlet, si cand a iesit tuar 2 (4 masele si 3 canini) am avut 2 luni de belea
Au trecut si alea

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Nu Krishu, eu am retinut un alt post, in care se spunea ca alaptatul prelungit este recomandat cu precadere in tarile sarace. Si "tonul" folosit era din ciclul" alaptatul este over rated". Ori am luat-o eu razna si am citit aiurea.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

citesc si mi se pare ca nu-i adevarat!! inseamna ca am fost o mamica mai mult decat norocoasa si nu mi-am dat seama. baiatul meu a dormit in camera lui (evident foarte aproape de a mea si cu usa deschisa de-i auzeam respiratia...) de la o luna si jumatate si tot de la varsta aia a dormit de la 10 seara pana la 6 dimineata. pana pe la o luna se cam trezea de doua ori pe noapte, pe la ora 12 si pe la 3. la inceput l-am alaptat la ora 12 iar la ora 3 i-am dat doar o lingurita, doua, de ceai (fara sa aprind lumina, cu o lampa de veghe, ca sa nu-i creez reflexul de trezire completa). a functionat. dupa cateva zile nu s-a mai trezit. apoi am facut acelasi lucru si la ora 12 (pentru ca nu tragea mai mult de 50 ml) si la scurt timp a functionat si chestia asta. asa ca de la o luna si jumatate m-am putut odihni ca lumea toata noaptea. de pe la doua luni si jumatate i-am introdus seara un biberon cu formula (m-am gandit ca numai laptele matern s-ar putea sa nu fie suficient de hranitor) si a fost ok. copilul a avut o curba ponderala buna, nu spectaculoasa. a luat in primele luni cate 1 kg si apoi cam 750 gr. dar n-am avut probleme de sanatate. a propos de recomandarile oms despre alaptare...pai chiar sa alaptezi copilul pana il duci la gradinita...mi se pare cam de evul mediu. pe vremuri mai incercau femeile chestia asta in speranta ca alaptatul le-ar putea proteja de o noua sarcina (nu functiona intotdeauna) dar acum...chiar nu inteleg...

Mergi la inceput