la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Cat de bine te inteleg...doar ca eu visam sa doarma legat 3 ore. Nici nu mai stiu pe la ce varsta am luat-o in pat, ca nu ma mai putem trezi sa o iau din patut. Ajunsesem sa se trezeasca si la 45 de minute. Eram zombi. Ma ajuta mama si cateodata dormea ea cu fetita si dormeam si eu legat 3-4 ore. Cd se trezea fetita, mama o plimba si adormea la loc. Cateodata nu functiona, ca plangea si mi-era mila. La un an am zis ca nu mai pot. Atunci s-a mutat mama definitiv cu ea in pat. Primele 3 nopti au fost groaznice. Urla pana adormea. Apoi a continuat cu cateva treziri pe noapte, ca sa bea apa. Cateodata si pangea (dinti, febra, mucisori). La 1,3 ani am intarcat-o, ca eram deja gravi. Am crezut ca va fi f greu, dar nu a fost asa. Acum are nopti in care se trezeste, se uita dc e cineva cu ea in pat, si se culca singura la loc. Cateodata nu se trezeste deloc. Acum are gingia crapata, dar nu vrea sa iasa nici un premolar, asa ca avem o repriza de urlete de durere. Atunci e musai sa o plimb eu si sa-i masez gingia. Adoarme si se mai foieste de cateva ori.
a...n-a uitat de tzittzi. Vine, imi cere, se uita la ele, vrea sa suga, dar ii spun ca nu mai e si rade si pleaca.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 9+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Ohhhh si mai sunteti si mamici cu puiuti mici mici, bravo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Fetelor, fac parte si eu din clubul vostru, nici nu mai are rost sa descriu, exact aceiasi poveste si la noi. Nu a dormit niciodata 3 ore legate, tzatzi, tzatzi si iar tzatzi...

BraveGirl, cum ai procedat cu intarcarea? A durat mult pana a acceptat?

e simplu, doar sa vrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RODY77 spune:

Ma inscriu si eu in clubul vostru, al meu la 14 luni nu vrea nici un fel de lapte doar tziti.
Mamici, multa rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Noi nu avem pb cu somnul din cauza de tzizti,ci cu mancarea solida.Am inceput de la 5 luni jumate sa ii bag cate putina mancarica,dar,e bleahhhh,scuipa,isi face greata,plangeeeeeee de zici ca o omoram.Nu ma dau batuta,incerc in fiecare zi ,dar mai mult de 50 g la o masa de solide nu cred ca a mancat vreodata,si la 7 luni jumate avea abia 7 kg,nascuta cu 3,5 kg.Si pediatrul nostru mi-a zis ca daca intr-o luna nu se da pe brazda cat de cat cu solidele,va trebui sa ne luam adio de la tzitzi.Dar am avut si maaareeeee noroc cu tzatza,acum cand a avut inceput de pneumonie,cu febra si 40,5 fara sa pape/bea nimic altceva nu s-a deshidratat si nici nu a slabit .Daca era deja intarcata,cred ca ajungea la vreo 6 kilr,nici nu-mi vine sa ma gandesc.Acum noi luam si Infant formula,cate 1 ml/zi,sper sa se vada imbunatatiri cat mai curand ca il una nu as intarca-o.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara

Noi nu avem pb cu somnul din cauza de tzizti,ci cu mancarea solida.Am inceput de la 5 luni jumate sa ii bag cate putina mancarica,dar,e bleahhhh,scuipa,isi face greata,plangeeeeeee de zici ca o omoram.Nu ma dau batuta,incerc in fiecare zi ,dar mai mult de 50 g la o masa de solide nu cred ca a mancat vreodata,si la 7 luni jumate avea abia 7 kg,nascuta cu 3,5 kg.Si pediatrul nostru mi-a zis ca daca intr-o luna nu se da pe brazda cat de cat cu solidele,va trebui sa ne luam adio de la tzitzi.Dar am avut si maaareeeee noroc cu tzatza,acum cand a avut inceput de pneumonie,cu febra si 40,5 fara sa pape/bea nimic altceva nu s-a deshidratat si nici nu a slabit .Daca era deja intarcata,cred ca ajungea la vreo 6 kilr,nici nu-mi vine sa ma gandesc.Acum noi luam si Infant formula,cate 1 ml/zi,sper sa se vada imbunatatiri cat mai curand ca il una nu as intarca-o.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Eu te sfatui sa schimbi pediatrul...Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptat cel putin 2 ani si chiar peste in tarile unde exista risc de infectii mai mare.

Incearca sa o tii la masa cand familia mananca...o sa fie curioasa, si-o sa incerce chiar sa va imite...
Nu renunta la alaptat.

Pe fetita mea am purtat-o in brate mai tot timpul..a asistat de mica la treburile casnice..chiar si cand mancam o tineam in brate..asa incat dupa 4 luni a intins singura manuta sa-i dau si ei ceva..am inceput cu cate un mar, para la care lingea de zor cat mancam noi. Incet incet am trecut la mancaruri mai serioase...am lasat-o sa se murdareasca, sa se balaceasca in farfuria mea. Cu baiatul am inceput sa-i dau piureuri dupa 5 luni jumate..pana atunci nu il tineam la masa noastra, nu stia saracu ce-i aia...asa ca diversificarea a mers foarte foarte greu..la 7 luni avea 7 kile si 200grame...nu manca mai deloc solide doar lapte.

Mergi la inceput

Am uitat sa zic...eu dorm cu copiii..asa ca fetita mea (in varsta de un an jumate) se serveste singura noaptea la cate o tzatza. [Somnul din timpul alaptatului e foarte odihnitor pt mama pt ca se secreta oxitocina la nivelul creierului.] Nu ma uit la ceas, nu ma intereseaza cat papa si cat de des, eu motzai cat timp ea suge. Am experienta biberonului cu primul copil si chin mai mare nu am avut decat sa ma ridic din pat de 3-4 ori pe noapte sa-i fac biberonul... nu a renunta la el decat spre 3 ani, abia dupa ce i-au iesit toate maselele. Chiar nu aveam inima sa-l las sa planga cerandu-mi "apte" ca sa-mi fie mie comod. Asta e...sacrificiu de mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Si Andrei incepuse pe la 4 luni sa planga la 1-2 ore peste noapte, si ma capia de oboseala... mai ales ca el nu dormea decat cateva ore ziua, doar afara, in casa deloc. Asa ca pe la 4 luni si 1/2 i-am dat seara un biberon mic de lapte praf... apoi san. Beeey, la noi a mers reteta asta. Se mai scula la 2.30 noaptea pentru un san, apoi pe la 6! Marfaaa!
Si mult timp a mers asa, bine ca pe la 6 luni i-am introdus si cerealele, si apoi adormea la san. El a primit bebelac si tare bine i-a mers cu el. Ca de la 8-9 luni a eliminat si sanul de noapte, de ma sculam eu, setata, de', sa vad ce face. Si se trezea bine-mersi la 5-6 sa se mufeze. Apoi a primit si dimineata un bibe cu lapte si cereale. Iar alaptatul l-am continuat pana la un an si 9 luni fara probleme.

Nu mai zic din cate impasuri ne-a scos sanul, la tot felul de dureri si suparari... e cel mai bun tratament.

Asa ca, sub nici o forma nu-l intarca! Daca ai lapte, profita!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andruskandu

Si Andrei incepuse pe la 4 luni sa planga la 1-2 ore peste noapte, si ma capia de oboseala... mai ales ca el nu dormea decat cateva ore ziua, doar afara, in casa deloc. Asa ca pe la 4 luni si 1/2 i-am dat seara un biberon mic de lapte praf... apoi san. Beeey, la noi a mers reteta asta. Se mai scula la 2.30 noaptea pentru un san, apoi pe la 6! Marfaaa!
Si mult timp a mers asa, bine ca pe la 6 luni i-am introdus si cerealele, si apoi adormea la san. El a primit bebelac si tare bine i-a mers cu el. Ca de la 8-9 luni a eliminat si sanul de noapte, de ma sculam eu, setata, de', sa vad ce face. Si se trezea bine-mersi la 5-6 sa se mufeze. Apoi a primit si dimineata un bibe cu lapte si cereale. Iar alaptatul l-am continuat pana la un an si 9 luni fara probleme.

Nu mai zic din cate impasuri ne-a scos sanul, la tot felul de dureri si suparari... e cel mai bun tratament.

Asa ca, sub nici o forma nu-l intarca! Daca ai lapte, profita!

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea
BAZAR UNIC!!!

Andreea mamica fericita de Andreiut Puiut 11.06.2006

Felicitari ca ai alaptat pana la un an si 9 luni.
Eu ma mir ca nu s-a intarcat daca i-ai dat biberon de la 4 luni. Nu as recomanda operatiunea asta, cel mult din cana cu cioc, in nici un caz biberon.

Al meu baiat s-a intarcat de tot la 7 luni din cauza de biberon. M-am incapatanat eu si i-am dat lapte stors de la mine inca aproximativ 4 luni dupa asta, dar nu recomanda nimanui sa faca asa ca e chin mare. Ii dadeam biberon cu lapte de la mine, in situatii cand consideram eu ca nu pot sa alaptez(am fost fraiera) cum ar fi: plimbarea de afara, mers in vizita la parinti, in masina. Cu fii-mea n-am avut nici o jena..am alaptat pe unde am apucat si bine am facut.

Laptele formula se digera mai greu, de aia doarme mai mult copilul dupa un biberon. Ca si valoare calorica sunt cam la fel, din cate imi amintesc 670 kcal/litru laptele matern si 700kcal/litru laptele formula.

Angelli, din experienta mea total diferita cu cei doi copii ai mei, eu te sfatui sa iei copilul cu tine in pat si sa-i bagi sanu' in gura de cum incepe sa se foiasca, fara sa apuce sa se trezeasca complet si fara sa te ridici din pat, asa la orizontala. O sa dormi mai bine si tu si el. Nu uita la la canini ..adica pe la un an jumate se poate sa-ti urle de sa te capieze iar unica lui alinare este sanul. Mie nu-mi vine sa cred cat de usor am trecut cu fii-mea peste eruptia dentara in comparatie cu fi-miu care era pe biberon si suzeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Felicitari pentru alaptatul indelung.Am incercat si eu cu biberon de noapte si din cate vad il prefera.La noi a fost un alaptat dificil, regurgita foarte mult si cand spun mult, era mult, il schimbam de 5 ori pe zi, babetici, stergeam pe jos.Apoi voia sa pape iar.Nu am stiut niciodata de cate ori papa pe zi.Plus constipatie, facea la 3 zile numai cu supozitor.Ceai refuza.Acum cu formula si legume s-a reglat.Vad ca scade si productia.mai trag cat pot de timp.
Cu solidele vreau si eu sa incerc bucati mari de molfait, i-am dat para, mar, banane si e topit sa le incerce.

Mergi la inceput