Nascuti in suflet , crescuti din inima - 4
Raspunsuri - Pagina 19
dpluhovici spune:
buna fetelor,
vreau si eu sa stiu daca ati mai tinut legatura cu maternala, daca ati vititat-o ? si ce reactie a avut piticul. de ce va intreb, ca noi am stabilit ca luna viitoare sa mergem la maternala, asa i-am promis Antoniei si este o regula ce promitem trebuie sa respectam, noi am tinut legatura cu maternala, am vb la telefon, iar Antonia cand vb cu "bunica " (asa ii spunem) se comporta normal, stie ca la bunica mai sunt 2 fetite, iar cand vb de plecare ea abia asteapta sa le vada pe fetite si nu pe bunica, lucru care ne bucura. sunt curioasa daca a trecut cineva prin asta si cum s-a comportat copilul dupa.
poate credeti ca suntem nebuni, dar Antonia (avand o varsta mai mare cand am luat-o 5 ani) stie ca este un copil deosebit ca are 2 mame si 2 tati si povestea cum a ajuns ea la noi........cred ca este constienta ca este adoptata, de ce zic asta ....intr-o zi m-a intrebat "nu-i asa mama ca tu nu ai fost insarcinata niciodata", noi nu-i ascundem nimic si daca are intrebari raspunsurile sunt reale dar sub o forma pe care sa o inteleaga. cred ca v-am zapacit, asa ca va las.
va pupam si va imbratisam
gabi_99 spune:
dpluhovici- nu avem experientza personala in acest sens, dar avem prieteni cu fetitza de 4 ani jumate adoptata, care au tzinut leg cu maternala...a fost ok la inceput, dar au bulversat copilul apoi...vetzi simtzi cum este ok pentru fata voastra
gabi
SoriLea spune:
Claudia, mami de BIANCA CHRISTINA, LA MULTI MULTI ANI, atat tie cat si printesei voastre,sa va traiasca si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti. Vorbim cand ma intoc, il am pe Razvan bolnavior.
Sanatate multa va doresc si o viata minunata impreuna
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png
maria_t1971 spune:
LA MULTI ANI !!!!!/b]
[b]CLAUDIA_72 si micuta BIANCA CHRISTINA
Multa sanatate,fericire si multa dragoste.
dpluhovici spune:
buna fetelor,
gabi_99 am vazut cu nu sunt fete care sa fii trecut prin astea, multumesc ca mi-ai impartasit din exeperienta prietenilor tai, dar sa stii ca noi suntem hotarati... mergem la maternala, poate o sa fie bulversata putin sau mai mult.........., nu stiu ce sa zic...... vom vedea, multumesc oricum, o sa va povestesc .
LA MULTI ANI ! sarbatoritilor din luna acesta
va pupam
Mariaa spune:
Dana
eu sunt convinsa ca lucurile difera foaaarte mult in functie de varsta copilului in momentul adoptiei. si noi avem ceva experienta in legatura cu maternala si Alexandra e cam de-o seama cu Antonia a voastra.
nu ne-a cerut nimeni sa facem asta, pur si simplu asa am simtit noi.
ca si voi, de altfel
noi aseara ne-am auzit cu 'buni' si a fost fericire mareee
va imbratisam si va dorim vacanta frumoasa!
- mami, vrei sa te fac fericire?!
simo_75 spune:
fetelor,cu riscul ca deviez de la discutia de mai sus am nevoie de un sfat-cum ati procedat cu alocatia copilului.Pe mine ma plimba primaria dintr-o parte in alta....ce trebuie sa fac avand in vedere ca alocatia o primeste AS in continuare??
sunnyday07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simo_75 fetelor,cu riscul ca deviez de la discutia de mai sus am nevoie de un sfat-cum ati procedat cu alocatia copilului.Pe mine ma plimba primaria dintr-o parte in alta....ce trebuie sa fac avand in vedere ca alocatia o primeste AS in continuare?? Mami de Alexandru....minunea mea!!! |
Teoretic DPC trebuia sa rezolve (sa sisteze trimiterea alocatiei catre asistenta maternala) si tot la DPC sa depui tu actele pentru alocatie.
Ce cred ca poti face tu - sa te duci cu o copie dupa sentinta de incredintare legalizata (esti in perioada de incredintare, nu?), copii ale actelor de identitate si extras de cont daca vrei banii in cont in str. Hambarului nr. 6 la Agentia pentru prestatii sociale.
Da telefon inainte pentru detalii - 0212509020, 22. Este unul din putinele locuri unde am intalnit si functionari publici dornici sa te ajute.
Succes!
sunnyday07 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dpluhovici buna fetelor, vreau si eu sa stiu daca ati mai tinut legatura cu maternala, daca ati vititat-o ? si ce reactie a avut piticul. de ce va intreb, ca noi am stabilit ca luna viitoare sa mergem la maternala, asa i-am promis Antoniei si este o regula ce promitem trebuie sa respectam, noi am tinut legatura cu maternala, am vb la telefon, iar Antonia cand vb cu "bunica " (asa ii spunem) se comporta normal, stie ca la bunica mai sunt 2 fetite, iar cand vb de plecare ea abia asteapta sa le vada pe fetite si nu pe bunica, lucru care ne bucura. sunt curioasa daca a trecut cineva prin asta si cum s-a comportat copilul dupa. poate credeti ca suntem nebuni, dar Antonia (avand o varsta mai mare cand am luat-o 5 ani) stie ca este un copil deosebit ca are 2 mame si 2 tati si povestea cum a ajuns ea la noi........cred ca este constienta ca este adoptata, de ce zic asta ....intr-o zi m-a intrebat "nu-i asa mama ca tu nu ai fost insarcinata niciodata", noi nu-i ascundem nimic si daca are intrebari raspunsurile sunt reale dar sub o forma pe care sa o inteleaga. cred ca v-am zapacit, asa ca va las. va pupam si va imbratisam |
Si noi tinem legatura cu asistenta maternala. Acum are o alta fetita de 3 ani care-mi spune cu mult elan "mami" .
AM este una dintre bunici si sotul eu este "bunicu". Noi stam relativ aproape (in acelasi sector) si ne vedem din cand in cand. Ei tin mult la fata mea si ea vorbeste si merge la ei cu placere (mai ales cand e si rost de joaca cu cea mica).
gabi_99 spune:
ma bucur mult de tot sa aud de la voi shi variantele reushite ale legaturii cu maternalele...e dovada ca mai sint shi oameni ok ....pupici la mari shi la mici...am sa mai pun nishte poze pe mailu' comun...cu 3 luni dupa un an, am luat din motz la maria noastra....ce kef....ce de-a copii...vre-o...15 pitici, intre 2 luni shi 6 ani...valelelu....noroc ca am primit o invitatzie la o curte, cu umbra.....shi cu mult spatziu...altfel nu se putea !.....acu am sa intru sa pun doar o poza...sa o vedetzi pe minunitza noastra...nu am mai dat nici o noutate...tzin in mine......avem dosarul de declarare a adoptabilitatzii ajuns in instantza....cu termen in septembrie! va pup dulce cu mare drag!!!!
gabi