Nascuti in suflet , crescuti din inima - 4

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Adenuti: la tribunal e asa: se striga nr dosarului, se intreaba daca partile sunt in sala,sunteti rugati sa va ridicati in picioare, apoi juristul DPC-ului spune ca solicita admiterea actiunii asa cum a fost forumalat (adica sa primiti voi copilul in incredtintare), apoi voi sunteti intrebati daca sunteti de acord sa primiti in incredintare pe minorul x. Noi (dupa 6 luni de asteptari) am raspuns foarte hliziti (nu ne venea sa credem ca se intampla) "foarte de acord doamna presedinte":)
BAFTA!!!! Mai e foarte putin....:)

Mergi la inceput

Sorilea, si noi am facut pasaport de curand. Aveam la noi hotararea de incuviintare, just in case, dar nu ne-a cerut-o nimeni, am depus exact aceleasi acte ca toata lumea, fara nici o intrebare din partea functionarului.
Iti doresc doar sa nu stai la coada o gramada....

Mergi la inceput

Kitta, habar nu am daca in practica se poate face asta, ca in teorie sigur e ilegal, sau macar diferit de procedura legala si obisnuita.
Oricum, ar fi vorba intai de plasament, si trebuie sa te hotarasti daca iti asumi riscurile. Probabil ca cu niste dat din coate ai obtine un plasament, ar trebui sa te ajute vreuna din fetele care stiu procedura la Ilfov.
Pe de alta parte te intreb: chiar daca acea doamna e hotarata sa-si abandoneze copilul si interventia ta nu are nici o legatura cu decizia ei, ai putea sta totusi linistita stiind ca ai fost chiar si indirect unul din personajele implicate in abandonul copilului? Adica ca ai fi putut sa : a) nu ai nici o implicare b) incerca sa o convingi sa nu-si abandoneze copilul c) facilitezi intr-un fel abandonul oferindu-te sa iei tu copilul?
Pentru ca indiferent cate de iubit este un copil adoptat si cat de bine ii e la familia adoptiva in comparatie cu la cea biologica, un copil adoptat e mai intai de toate un copil abandonat. Cred ca varianta c) e cea mai grea pentru a construi apoi incredere nelimitata intre copil si parintii adoptivi, si e ultimul in care as vrea sa ma aflu....
Te rog sa nu te superi, imi spun doar parerea mea de ....mamica.

Mergi la inceput

La capitolul "cum se fac adoptiile in tarile civilizate" sa va relatez si eu o situatie aflata de la un coleg din Ungaria. Mi-a spus ca are un coleg care a adoptat dintr-o tara (una din America de Sud parca) si a mers cu sotia si a locuit timp de cateva saptamani in casa familiei (sau in apropierea casei, nu mai stiu exact) care isi dadea cei 2 copii pentru adoptie pentru ca nu aveau bani sa ii creasca, si treaba asta a fost ca mama adoptiva sa ingrijeasca copiii impreuna cu cea biologica, pentru ca transferul sa se faca treptat, mai putin traumatizant pentru copii, acest lucru fiind considerat ca o alternativa mult mai buna decat sa mearga intai intr-un orfelinat copiii.
Mie mi s-a facut pielea de gaina, mi se pare inacceptabil sa iei parte la asa ceva!!! Mai bine dai cei 25 de euro/luna care sunt suficient in lumea a 3-a ca sa cresti un copil si ai multumirea ca ai ajutat o familie sa ramana impreuna, si iti implinestoi dorinta de a adopta adoptand unul dintre milioanele de copii deja aflati in orfelinat sau orfani....

Mergi la inceput

Astazi sunt foarte scriitoare, va rog sa ma scuzati:)

Vroiam sa va impartasesc un citat dragut depre adoptie:

For us to have each other
is like a dream come true!
No, I didn't give you
the gift of life,
Life gave me the gift of you.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuelita

Astazi sunt foarte scriitoare, va rog sa ma scuzati:)

Vroiam sa va impartasesc un citat dragut depre adoptie:

For us to have each other
is like a dream come true!
No, I didn't give you
the gift of life,
Life gave me the gift of you.

Manuelita

- mami, vrei sa te fac fericire?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

manuelita ... am mai spus-o...imi place foarte mult sa citesc ce scrii, pentru ca ai darul scrisului frumos...cu versurile acestea...pici pe ceea ce cred multzi dintre noi auzim, fara a fi ceva rau, dar asha se intimpla...ca " ce noroc au copilashii aceshtia ca ne intilnesc"....shi apoi, sper ca ei pricep cind le spunem ca norocul este al nostru.....adica shi al lor shi al nostru...ingerashii noshtri frumoshi....muuuuuuuuuuuah...

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Manuelitain primul rand inteleg ca esti tot mamica de copil adoptat. Da-mi si mie dreptul la replica si incep prin ati spune ca confunzi teribi termenul de adoptat cu copil abandonat. aci te las sa consulti singura dictionarul si apoi toate le vei intelege de la sine. Cat despre faptul ca un copil ajunde sa fie adoptabil, nu ma intereseaza cauza din care a ajuns asa. Repet, aceasta mama a mai dat un copil spre adoptie din saracie iar eu am aflat despre intentiile ei si nu cred ca am influentat-o eu ca sa am mustrari de constiinta. In al doilea rand, nimic nu e sigur si chair si asa acea femeie are tot dreptul si ar putea sa se razgandeasca.....In al treilea, rand si daca ipotetic nu as fi eu la mijloc din umbra si deocamdata fara nici cea mai mica interventie acest copil intr-adevar ar ajunge ABANDONAT. Nu stiu daca tu ai avut vreun animal inainte de a adopta, dar noi avem un pisic adoptat care a fost parasit in strada si pe acre il iubim f. mult. Asa ca daca iubesc un pisic adoptat de ce nu as putea iubi si un copil parasit, abandonat sau adoptat cum vrei tu sa ii spui.....Ma rog, parerea ta, ti-ai exprimat-o, dar sa stii ca nu am nici un fel de remuscari ca intervenind cumva in destinul acestui presupus caz sau al oricaruia, ci sper ca dar de la un anumit punct sa intervin in cel pozitiv.
Separat de subiectul care a fost legat de mine, mai uite-te si la vechimea fetelor de pe acest site. Cu siguranta nu am venit de ieri si nu am aterizat direct la adoptii.....La alte capitole fetele se ajutau, cu unsfat cu o recomandare care mai de care mai profesionala sau nu, etc. aici la adoptii se vede treaba ca fiecare e pentru el, lumea scie putin si cu cat mai putine informatii, ca cineva cumva sa nu ti-o ia inainte. Hello, ce este al vostru este pus de o parte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Kitta daca tu simti ca acel copilas e al tau, lupta pt el.
In aceste momente nu conteaza ce spun cei din jurul tau, pot fi pareri pro si contra, conteaza doar ce simti tu.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Kitta nu cred ca depinde de vechimea pe forum ca persoana sa-si spuna sau nu parerea.Nu vreau sa o apar pe Manuelita , ea si-a spus parerea ei , buna sau rea e a ei.
Faptul expus de tine e ilegal si de aia nu-ti da nimeni informatii.Sunt fete pe forumul asta care au incalcat legea, au facut declaratii false in sensul ca si-au declarat sotii infideli si apoi au adoptat presupusii copii ai sotilor.E un fel de "scopul scuza mijloacele" sau "in dragoste si in razboi e permis orice".Mai nou nu se mai poate decat daca dai spaga foarte mare si e riscant ca poate sa-ti ceara test de paternitate, s-au prins si ei de smecherie.
Nu primesti informatii detaliate pentru ca asta ar insemna ca persoanele respective sa recunoasca ca au incalcat legea si ca pot fi trase la raspundere.
Nu zic ca e calea buna sau rea , cea potrivita sau cea gresita dar e ilegala, riscanta si poate sa nu iasa.Si atunci simti ca lumea se va narui....
Sa stii ca aici au fost copii pe care i-au vazut mai multe familii dar numai familia potrivita ia luat acasa, deci nu exista sa ti-o ia nimeni inainte.Copilul ajunge doar la familia lui si nu la cea care il viziteaza prima.

Concluzia e ca daca tu doresti sa mergi pe calea aceea si sa iei acel copil si apoi sa-l adopti fa-o , inseamna ca voi sunteti familia lui.Noi suntem alaturi de tine si te vom sprijini.

Manuelita nu toate cazurile sunt ideale, de fapt sunt foarte putine acestea.Marea majoritate a celor care-si abandoneaza copii nu o fac pentru ca acestia sa aiba o viata buna ci pentruca ii incurca sau veniturile nu le ajung iar acei copii sunt in plus. In special "recidivistele" nu au nici o remuscare, ba chiar se declara schizofrenice, bolnave etc doar ca sa scape mai usor de ei.Sunt multe care-si abandoneaza copilul de mai multe ori si cauta chiar ei familii care ii vor, doar pentru bani.Asa ca nu cred, in 99% din cazuri , ca acelor copii le e mai bine in familia biologica, doar pentru ca e biologica.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput