as dori un sfat va rog
Cum as putea invata engleza usor.Sigur ca nimic nu e usor, dar cand spun "usor" ma refer de fapt la rapid, sa nu fie nevoie sa aloc prea mult timp,pe care nu prea il am,deoarece am doi copi de 2,6 ani si de 5,3 ani de care ma ocup singura.Ceva engleza stiu de la scoala ,din filmele care le urmaream pana sa am copii.Dar vreau sa scap de complexitatea asta.Adica cum ca sunt singura care nu stie.Plus ca e utila,in vacante ,sa-i invat pe copii.Docamdata ma descurc cu cel mare sa-i traduc la Magic English.Dar peste 1-2 ani...Vreau sa fiu pregatita.Regret ca nu i-am acordat importanta la scoala,dar in anii 80 nu se punea accent,ma gandeam ca la ce foloseste...
Raspunsuri
sdcristian spune:
in nici un caz cu cursuri de genul engleza in doua zile. sau 28. nu se poaate invata o lima usor si rapid, fara efort si fara metoda
iei un manual - daca le gasesti pe cele mai vechi, de prin 94 95 de la scoala generala, inveti de acolo, o lectie pe zi. nu-s grele ca na, sunt pentru clasele 5-8, cred ca au fost printre cele mai bine facute pe care le-am avut, usor de inteles, bine structurate.
la inceput ai nevoie de multa gramatica, apoi evident vocabular.
carolinah spune:
Inscrie-te la cursuri online. Faci cand ai timp, confortabil, la tine acasa: http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=cursuri+engleza+online&meta=&aq=f&aqi=g7&aql=&oq=&gs_rfai=
Annie80 spune:
eu am invatat engleza singura, din scoala am prins cate ceva, apoi restul acasa.... m-a ajutat mult engleza fara profesor, , un manual,.... invatat dupa ce copilul dormea, seara, apoi conversatiile, cititul pe net...am avut caiete de cuvinte... cum nu stiam ce inseamna ceva, notam si cautam in dictionar... chat, la fel, cum nu stiam ce sa zic... dictionarul ...cand aveam timp reciteam caietele cu cuvintele scoase de mine
acum ma pot mandri cu un scor IELTS destul de bun
bafta!
s_ellia25 spune:
eu am invatat cu manualul engleza fara profesor ..si uitandu-ma la filme si repetand cu voce tare..dupa aia de pe net..uite niste sitte-uri de inv engleza..www.esolcourses.com
www.englishpage.com
www.esoluk.co.uk
www.oup.com/elt/global products/headway
de pe astea am invatat eu aici..
exercitii si gramatica..succes
andata spune:
Din postarea ta am inteles ca nu esti chiar la nivel de incepator, din moment ce iti ajuti fiul.
In aceste conditii poti incerca pe bbc.co.uk, pe easyenglish.com si linguarama.com (gasesti si lectii si teste). Sunt gratuite, ca banuiesc ca e destul de greu cu doi copilasi sa mai si platesti un curs. Sper sa iti fie de folos.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
blackpanterro spune:
Rosetta Stone! Daca poti descarca de undeva e un program ff bun. Altfel e cam scump.Plus ca poti sa asculti mereu documentare, filme, muzica, ea asa am invatat, ascultand si citind la subtitrare de inseamna.
Adriana 18+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
mobriq spune:
Mie imi plac cartile din seria English Grammar/Vocabulary in use. Sunt pe diverse nivele (beginner-intermediate- advanced). "Lectiile" sunt doar pe 2 pagini: pe pagina din stanga sunt explicatiile si pe pagina din dreapta exercitiile. Dureaza aprox 30 min sa faci o lectie.
Poti sa "look inside" :
http://www.amazon.co.uk/English-Grammar-Use-Answers-Intermediate/dp/0521532892/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=books&qid=1270815352&sr=1-5
Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)
balerrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANISO Cum as putea invata engleza usor.Sigur ca nimic nu e usor, dar cand spun "usor" ma refer de fapt la rapid, sa nu fie nevoie sa aloc prea mult timp,pe care nu prea il am,deoarece am doi copi de 2,6 ani si de 5,3 ani de care ma ocup singura.Ceva engleza stiu de la scoala ,din filmele care le urmaream pana sa am copii.Dar vreau sa scap de complexitatea asta.Adica cum ca sunt singura care nu stie.Plus ca e utila,in vacante ,sa-i invat pe copii.Docamdata ma descurc cu cel mare sa-i traduc la Magic English.Dar peste 1-2 ani...Vreau sa fiu pregatita.Regret ca nu i-am acordat importanta la scoala,dar in anii 80 nu se punea accent,ma gandeam ca la ce foloseste... |
Si eu zic ca la inceput ar fi util sa cumperi niste manuale de engleza si sa le urmaresti, sa faci exercitiitle de gramatica. Insa pentru pronuntie ti-ar prinde bine niste casete, sau daca ti-ai permite sa iei niste lectii. Poate odata pe saptamana, sau la doua saptamani, numai cat sa iti corecteze pronuntia.
Rosetta Stone sunt scumpe, chiar si varianta online la care ai access 6 luni daca nu ma insel, este vreo 200 de dolari.
Am vazut pe YouTube niste filmulete de pronuntie.
-- C.
ruxij spune:
Nu inveti decat cu lectii, pt ca dupa cate spui, nu cred ca te vei tine de treaba daca iti cumperi doar carti. Dc. faci lectii, vrei/nu vrei, te vei duce 1h/saptamana. Intr-un an sau doi, inveti ceva.
ANISO spune:
Va multumesc,pentru informatii.Deci nu se poate invata in 20 de zile?....Am glumit.O sa incerc sa o i-au treptat ,sa ajung la un nivel rezonabil,si ma voi perfectiona atunci cand vom emigra cu totii,cetateni romani,adica.E mult mai usor ,desigur ,cand in jur se vorbeste numai engleza.Stie cineva ,cursurile de pe net ,descopera engleza,sau altele asemanatoare ,engleza in 20 de zile ,cam de ce nivel sunt?