as dori un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 2
ANISO spune:
Va multumesc inca odata,acum m-am uitat pe adresele date.Super.Si e gratis.Nu m-as fi gandit sa caut.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANISO Va multumesc,pentru informatii.Deci nu se poate invata in 20 de zile?....Am glumit. |
ba se poate in trei saptamani, eu intr-atatea am invatat acum enspe ani in urma cand castigasem o bursa, dar nu stiam boaba de engleza, doar franceza si germana. cu Engleza fara profesor cele doua volume, buchisit cateva ore pe zi, trei saptamani, m-am descurcat onorabil. dupa aia am aprofundat, bineinteles. baza ti-o insusesti invatand ca la scoala, gramatica si restul. iti impui un nr. de cuvinte noi pe zi ca sa-ti creezi un fundament de vocabular, exercitii zilnice de construit propozitii la diverse timpuri, compus in engleza si tradus, sistematic. se poate.
emilia.m spune:
Ca sa fii sigura ca te tii de treaba si obtii si rezultate iti recomand meditator. O studenta care sa vina la tine acasa 2 ore in fiecare saptamana de exemplu cred ca gasesti la 25-30 ron. Google for it! :)
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
paula2003 spune:
Eu dau pentru copii mei 30 roni 2 ore. Gasesi pe net la greu, tu sa ai chef si dorinta de a invata.
Succes.
Gretchen spune:
Pe langa toate sfaturile de mai sus, as mai adauga cateva sugestii:
1. Citeste cat mai multe articole in engleza. Intra pe internet si navigheaza pe siteuri in engleza. Ajuta mult la dezvoltarea vocabularului. Nu ezita sa folosesti google translator sau alte dictionare la nevoie.
2. Cauta pe cineva cu care sa conversezi in engleza. E important sa gasesti pe cineva care sa nu te corecteze la fiecare fraza, pentru ca nu e eficient si mai e si foarte enervant Nu te sfii sa faci greseli, pentru inceput important e sa transmiti mesajul, nu sa il transmiti corect gramatical.
3. Incearca pe cat posibil sa nu citesti subtitratile la filmele de la TV. Incearca sa asculti dialogul, si sa citesti doar cand n-ai inteles ceva. Asta cere multa concentrare, stiu, pentru ca avem reflexul de a citi subtitrarea, insa cu putina concentrare merge.
Succes!
Dan_88e spune:
In plus la ceea ce s-a mai scris eu as mai adauga si Academia de Engleza: http://www.academia-de-engleza.ro cu sectiunile de
- gramatica http://www.academia-de-engleza.ro/Gramatica-limbii-engleze/Gramatica-engleza.html
si
- conversatii: http://www.academia-de-engleza.ro/Conversatie-in-limba-engleza/Conversatie-engleza/Conversatii-limba-engleza.html
in special.
-------------------------------------
primul link, reclama, te rog sa il scoti din semnatura (regulament pc.6)
http://www.oracle-home.ro/
ANISO spune:
Multumesc.Nu am mai fost demult pe aici.Mi-au fost de mare ajutor sfaturile si binenteles ca si de acum incolo.Am pus toate site-urile la "favorites" si de acolo lucrez cu ele.Inca odata multumesc.
white_lilly spune:
Adaug si eu ceva: urmareste filme fara subtitrare, daca le vezi pe calculator, dezactiveaza subtitrarea...la inceput e mai greu,poate nu intelegi toate cuvintele dar prinzi ideea si apoi te obisnuiesti si chiar functioneaza, e un mod placut de invatare.
Poti sa citesti si carticele in engleza, literatura, chiar pentru copii. Mici povestioare, iar cuvintele care nu le intelegi le notezi intr-un caiet si le cauti in dictionar. Apoi poti sa treci la romane in engleza, daca ai timp.
Asculta muzica preferata, melodii in engleza si incearca sa prinzi versurile, sau le cauti pe internet. E mult mai usor cand inveti facand ceea ce iti place.
Eu zic ca este mai usor sa invatam engleza, pentru ca acum se foloseste peste tot. Si eu am invatat franceza in scoala si nu mai stiu aproape nimic, dar nici nu o aud in mod curent.
malinas spune:
Eu am Rosetta Stone si mi se pare f interesant.Inca nu stiu cat e de bun, fiindca sunt la inceput. Am programul si cele 3 nivele de Engleza Britanica.Dupa ce mai aprofundez o sa pot sa spun cat este de eficient.
RWheelwright spune:
Asculta radio in limba engleza; e foarte important. Gasesti o sumedenie online si nici nu trebuie sa instalezi vreun program special. Consider, apoi, ca sunt mult mai utile manualele de engleza mai vechiute (dan dutescu, georgiana galatanu farnoaga) si, asa cum iti sugera cineva aici, pe forum manualele scolare vechi de prin anii 80-90. Sunt bine sistematizate: un text, intrebari pe seama textului, exercitii gramaticale de invatare si fixare. Sa citesti mult; incepe cu carti pentru copii - dintre cele mai simple si asculta multe posturi TV in engleza; sunt destule. Urmareste filme CU subtitrare si incearca sa asculti si sa citesti IN ACELASI TIMP (daca poti citi rapid). Apoi nu strica sa revezi anumite fragmente din film fara subtitrare si sa vezi ce ai inteles.... Succes si spune-ne cum merge....!