Crestinismul si evolutia spirituala 7
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Dragostea este jertfa si sacrificiu, Dragostea aia adevarata. Cam cum vezi tu Conchita, dragostea ptr Hristos? Ce poti tu sa-I dai? Ca tot El iti da si suflu si sanatate si mancare si acoperis si si si si. Tu ce-I dai? Cu ce te jertfesti? Cum demonstrezi dragostea ta curata? Avraam si Iov, au demonstrat asa: acceptand sa renunte la proprii copii pentru Dumnezeu. Noi cum demonstram, asadar? Nu ne cere Dumnezeu sa nu ne iubim copiii, nu ne cere sa nu iubim pe altcineva, dar ne cere sa Il iubim pe EL mai mult. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
avem nevoie sa demonstram? dragostea e neconditionata sau nu e deloc, iar daca dragoste nu e, nimic nu e, nu-i asa?
dar ok, sa zicem ca avem de demonstrat: pai demonstram deja acceptandu-ne conditia de Sisisfi, de aceea l-am amintit pe Camus. urcam bolovanul, stiind ca va cadea la loc, pentru ca suntem imperfecti, impuri, pacatosi. adica, spune-mi si mie, cand perspectiva e iadul si linia dintre iad si rai e atat de subtire (auzi, scriitorul merge in rai, apoi e delegat in iad pentru smintitii care l-au urmat pe el, nu pe Dumnezeu
![](chatterbox.gif)
Patou, faceam analogie cu ce i s-a cerut lui Avraam si mamele care avorteaza.
beren, daca-l cauti pe jerry springer aici, vezi ca l-ai abandonat carandu-ti bolovanul dincolo. nu-ti aroga vini sau merite imaginare, nu ai nici o "vina" pentru intrebarile mele, ar fi chiar culmea.
![](icon_smile_cool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Nah, eu-s ala care a venit cu intrebarile 'nepermise', trimiteti-ma pe mine 'undeva'. Oricum, ma duc sa mai imping o data bolovanul asta, cine stie poate de data asta... Copiii sunt singurii complet puri si care stiu raspunsul la intrebarile noastre. Dupa aceea incepem sa-i 'educam' si uita tot. |
Hehehe, ai fost simpatic.
Si da, ai dreptate in ce afirmi referitor la copii.
Crinuta si
![](bonjovi.gif)
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Katya spune:
Patou si Crinuta ,da, schimb verbul:nu li-l dau copiilor mei pe Hristos,li-L prezint...da,sigur ca n-am garantia(decit daca vrea Domnul) ca vor simti ca mine si ca tatal lor,dar stiu ca nu pot sta ca alti parinti-ma refer la ce vad eu in jurul meu,de toate virstele:femei in virsta care vin mereu la biserica si au carti bune pe care le imprumuta si altora,dar proprii lor copii,adulti cu copii,nu vin niciodata...ei,au servicii,sint ocupati etc,la fel femei tinere,vin singure,copiii lor adolescenti nu...ei,au de-nvatat,de facut referate...sotul nu vrea,altele au copii botezati si nu-si aduc finii caci la fel,ei,sint obositi,au activitati in timpul saptaminii...Deci la asta ma refeream:ca mama,asa cum ofer copilului meu tot ce e cred ca e mai bun in materie de orice(alimentatie,educatie etc)mi se pare obligatoriu sa li-L dau/prezint/fac cunoscut pe Dumnezeu.Numai asa pot fi sigura ca le-am dat cu adevarat ceea ce e mai bun si mai pretios pe lume,intii pe Domnul.Si cum sa nu se prinda adica de fetele mele aceasta iubire?De ce nu s-ar prinde?ca e de folos,Domnul nu-mi va da decit ceea ce va fi spre folosul si al meu si al copiilor...de aceea ziceam ca-s sigura...cu ajutorul lui Dumnezeu,copiii mei Il vor avea pe Dumnezeu!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
beren, despre ce bolovan vb? la noi aici doar dragostea se impinge, bolovanii au ramas jos in vale!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
crinuta spune:
Dumnezeu nu poate rezista unui gest atat de nobil facut de un om pt alt om, pt ca in fata LUI toti suntem la fel, pe toti ne vrea.
E ca si cum, noi am avea mai multi copii, dintre care unul ar lua-o pe o cale gresita, dezamagindu-ne crunt. Insa, unul dintre copiii nostri il acopera pe cel care a gresit, il ajuta, se sacrifica pt el, ne implora sa il iertam, oferindu-se el sa plateasca pt greselile fratelui/surorii, cam asa ceva cum a fost cu parabola fiului risipitor.
Cum poate Dumnezeu sa reziste la manifestarea reala a iubirii?
De aceea cred ca daca vrem, ii putem salva pe cei dragi, chiar daca pe moment ar parea ca totul e pierdut. Totul e sa vrem, si sa cerem.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/patou/patou.jpg)
patou spune:
conchita, am inteles ce vrei sa spui numai ca eu nu mai vad nici o analogie. Dumnezeu i-a vorbit lui Avram. in schimb mamelor care avorteaza le vorbeste altcineva. Din punctul meu de vedere e o diferenta de la cer la pamant.
ps. ma duc la cratita, ca prea m-am ambalat
Iasmin08 spune:
Pai tu accepti poate Conchita sa demonstrezi in felul tau dar toata lumea, absolut toata lumea de pe planeta asta sufera. Nimeni nu e fericit (se stie ca e relativa chestia), nimeni nu e implinit (decat in Hristos).
Pai si atunci cum ramane cu bolovanul tau, ca toti il urca. Ia mergi intr-o inchisoare sa vezi acolo bolovani ridicati... al nostru e pasca cu ciocolata.
Ma repet: Dumnezeu ne cere sa Il iubim pe EL mai mult. Si-mi vine sa bolduiesc propozitia asta si s-o fac cu litere cat palma. Poti iubi pe toata lumea (ne-o si cere), poti iubi pamant, luna, astre, dar asta e CREATIE. Creatie si nimic altceva. Daca maine se darama, Dumnezeu zideste alta la loc. Noi trebuie sa iubim pe Creator mai mult. Nu ca sa nu iubim Creatia. Una nu neaga pe cealalta ci o cuprinde. Atata tot.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Eu o sa repet ca pana nu Il cunoastem pe Dumnezeu vorbim vorbe, ramanem la faza de simpla teorie.
Ajungi sa IL iubesti pe Dumnezeu, asa cum o doreste EL, doar in momentul in care ai o relatie spirituala intima cu EL, iar la asa ceva se ajunge greu.
In acel moment sunt convinsa ca perceptia noastra se schimba.
Nu se pune problema sa nu ne iubim copiii, nici nu ar cere Dumnezeu asta, dar ca ne place sau nu, copiii nostri sunt in primul rand ai LUI.
Cred ca atunci cand ajungi la o asemenea uniune spirituala cu Dumnezeu, te increzi 100% in EL, iti predai copiii LUI, si ai incredere deplina ca EL va avea grija de ei, si cand spun grija nu ma refer la hrana, haine, bani, ci doar la mantuire, pt ca asta conteaza.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
of, of
Crinuta si minunea ei
Second chance
Katya spune:
Wow,ce se scrie aici!
Conchita ,tb sa recitesti ce-am scris noi pe-aici referitor la dragostea fata de Dumnezeu si-ai sa vezi ca nu te-mpiedica nimeni sa-ti iubesti copilul,nici nu ti-l cere Domnul sa-l sacrifici...A-l iubi pe Dumnezeu nu inseamna doar a-L venera pe El,ci a-l hrani pe flamind si a-l imbraca pe gol si a-l cauta pe cel inchis etc,Hristos e si toti acestia,deci gindeste-te si in acest sens ca asta e "lasa-ti mama,tatal si urmeaza-Mi"...adica leapada-te de doar iubirea de tine cu copil si cu tot ce mai inseamna ea si vezi intii de Domnul...Domnul nu-ti va cere niciodata ce nu-I poti da...tocmai pt ca ne stie putinta si talantii fiecaruia...
Si tocmai ca sa nu stea mama-n rai si copilu-n iad,mama sa tina mereu copilul linga Domnul...si n-a zis nimeni ca un suflet nu poate fi scos din iad ci ca depinde,nu apesi pe buton si gata,cum zice mamabear,dar n-a zis nimeni ca nu exista nadejde...n-a zis nimeni ca nu e iubire...mai citeste....