Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
sa-mi spuna cineva aici negru pe alb ca e mama si ar accepta fara cracnire ca ea sa mearga in rai, iar copiii ei, din diferite rezonuri, in iad. chiar daca, dupa faptele lor, asa ar fi drept. nu discut despre copii, discut despre mama. daca acceptati asa ceva, apai actiunea logica si fireasca ar fi sa le impachetam boccelutele de pe cand ii nastem, sa-i punem in cosulet si sa le dam drumul pe rau in jos ca in Cartea Junglei, s-o gasi o lupoaica miloasa sa-i aiba in grija.

Conchita, iarasi eu :)
depinde ce varsta au copiii, daca sunt micuti problema e simpla, cred ca merg in rai. Dar la un moment dat devin adulti si atunci ce facem ii tinem legati de noi ca sa ne asiguram ca nu pacatuiesc si nu ajung in iad?
daca Dumnezeu nu ar pedepsi nedreptatea ar mai fi oare un Dumnezeu perfect? In El nu exista intuneric ci doar lumina.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

am spus acelasi lucru. ei isi urmeaza calea, dar tu ca mama ce faci? te duci in rai si-i lasi in iad??? asta era intrebarea. nu sa-i scoata Dumnezeu de-acolo de dragul tau, daca acolo merita sa fie.

desi incep sa ma indoiesc tot mai mult de toata degringolada asta de concepte, prea se bat cap in cap. mi-as dori ca Dumnezeu sa rada in hohote de presupunerile noastre despre el, pentru ca mi l-as dori cu umor. nu mi-as dori sa se supere de neputintele noastre si sa ne izbeasca ccc cu tunete si fulgere. doar pentru ca-s mama si imi iubesc familia cu dragostea pe care tot El mi-a dat-o, alta nu stiu. absurd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
am o problema cu "binele meu". deci imi omor copilul pentru binele meu?!! n-am auzit oroare mai mare si o tot auzim zilnic de la mamele care avorteaza pentru ca "nu e momentul bun pentru ele" sa aiba copil, o fost doar placut sa aiba sex. si Dumnezeu aproba, ba chiar mi-o cere, ca lui Avraam?? si-n cazul asta de ce sa fie pedepsit cu iadul omul de stiinta care, prin vorbele lui, cica ar fi provocat milioane de avorturi? ceva nu se pupa, de aceea nu cred. Dumnezeu e atat de bun, ca-mi dau lacrimile. undeva s-a intamplat o fisura si-o conspiratie si-o denaturare sau o greseala de translatie. e singura explicatie logica pe care o gasesc.

nenica, io inteleg credinta, dar nu inteleg orbirea. si cred ca pacat mai mare nu exista. pentru ca orbul se lasa dus in prapastie de chior si nu e deloc amuzant.

Dumnezeu nu ne cere sa ne avortam copiii. Dimpotriva chiar. alegem noi sa o facem in numele confortului personal, al carierei etc. Eu as zice ca avortul e varianta moderna a trecutului copiilor prin foc, practicata in Vechiul Testament. Prin avort ii jertfim fie ca stim fie ca nu stimm lui satan.

Problema capitala ramane discernamntul si pentru asta trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Dar daca ne iubim copii, parintii, cu ce suntem noi mai buni ca cei care merita iadul? Ca si aceia la fel fac.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

nu neaparat. criminalii psihopati nu iubesc pe nimeni si se pare ca nici macar nu e vina lor.

dar eu nu vreau sa fiu mai buna decat xulescu! eu vreau sa fiu buna pe parcela mea, nu in comparatie cu vecinul! termenul de comparatie e Iisus. iar el s-a jertfit pentru noi. iar eu, ca mama, am datoria morala si din dragoste sa ii urmez modelul in caz ca. mai ales ca, uite, zice si crinuta si suna super logic, ca te poti mantui, in iad fiind. caci Dumnezeu e drept si bun, nu e acela care imi cere sa-mi omor copilul sau sa-l uit pentru eternitate.

lucrurile s-au schimbat dramatic de la izgnirea din gradina raiului. avem responsabilitati pentru Dumnezeu, dar si pentru semenii nostri! vezi porunca a doua. nu merge una fara alta, altfel suntem zombies, nu oameni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
Eu sint sigura sigura ca-mi voi vedea si copiii si sotul dincolo,nu depinde decit de mine sa li-L dau pe Domnul,e tot ce fac de cind am descoperit ca nimic nu pot face si nimic nu se misca pe lumea asta fara iubirea si purtarea de grija a Domnului fata de noi.

Katya, pentru mesajul tau. Totusi nu sunt de acord cu partea "nu depinde decat de mine sa li-L dau pe Domnul"
Eu cred ca aici intervine liberul arbitru de care vorbea conchita. noi putem doar sa le aratam calea, dar decizia de a umbla cu Domnul e o decizie personala. putem sa-i ajutam, sa ne rugam pentru ei dar nu putem sa o facem in locul nimanui.

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Corect.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Nah, eu-s ala care a venit cu intrebarile 'nepermise', trimiteti-ma pe mine 'undeva'. Oricum, ma duc sa mai imping o data bolovanul asta, cine stie poate de data asta...

Copiii sunt singurii complet puri si care stiu raspunsul la intrebarile noastre. Dupa aceea incepem sa-i 'educam' si uita tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Dragostea este jertfa si sacrificiu, Dragostea aia adevarata.
Cam cum vezi tu Conchita, dragostea ptr Hristos? Ce poti tu sa-I dai? Ca tot El iti da si suflu si sanatate si mancare si acoperis si si si si.
Tu ce-I dai? Cu ce te jertfesti? Cum demonstrezi dragostea ta curata?

Avraam si Iov, au demonstrat asa: acceptand sa renunte la proprii copii pentru Dumnezeu.

Noi cum demonstram, asadar?

Nu ne cere Dumnezeu sa nu ne iubim copiii, nu ne cere sa nu iubim pe altcineva, dar ne cere sa Il iubim pe EL mai mult.

Mergi la inceput

conchita, ca mama poti sa faci doar partea ta. sa-i educi, sa le pui bazele unuei vieti corecte si in rest sa te rogi Domnului pentru ei. Daca ajung in rai sau in iad cred ca noi n-avem de unde sa stim aici pe pamant. doar Dumnezeu cunoaste inima fiecaruia.

si as mai adauga ceva, care e probabil controversat. Daca avem o viata corecta in fata Domnului si copiii nostri au o alta sansa in viata. Eu cred ca fiecare pacat pe care-l facem deschide o portita celui rau in inima noastra. Daca cel rau si-a facut cateva fortarete in noi, cu siguranta ca si copilul nostru le va mosteni. Nu ne nastem cu contorul la zero, de aceea unora le este mai greu sa-l intalneasca si sa-l cunoasca pe Dumnezeu. Eu cred ca suntem locuiti de spirite necurate, pe care fie ca le-am mostenit, fie ca le-am permis noi accesul pacatuind. Totusi exista izbavire, sunt unele biserici in care prezenta Duhului Sfant e atat de puternica incat "obliga" acesti demoni sa plece.

Mergi la inceput

Citat:
Copiii sunt singurii complet puri si care stiu raspunsul la intrebarile noastre. Dupa aceea incepem sa-i 'educam' si uita tot.

asta e o idee umanista. biblia spune ca ne nastem toti inpacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Domnu' Beren, noi suntem fete fine, ne mai aprindem noi in discutii contradictorii, dar nu suntem noi de neamul tzatzelor sa trimitem oamenii ....
Multumim ca ai venit la tzanc, ca tot trebuie facut capitol nou. Poate celalalt o sa fie fara praf de scarpinat. Mai cu pace asa, ha? Poate ai mana buna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu stiu daca la ortodocsi exista, insa la noi sunt grupuri de ispasire. Cei care fac parte din grupuri de aceste gen, ispasesc pt altii, se impart in grupe si fiecare stie clar pt ce categorie ispaseste: pt tineri, pt preoti, pt pagani, etc,.
Ei de buna voie aceepta orice vine de la Dumnezeu pt mantuirea lumii, se ofera LUI pt planul de salvare a lumii, tin post, se roaga in grup, si multe altele.
Nu vroiam inca sa vb despre asta, am adus asta in discutie doar ca sa arat ca noi credem ca ne vom salva unii pe altii, ca putem ispasi pt altii si in acest fel ii putem salva.
Mantuirea nu trebuie sa fie un act egost, sa ma vad eu pe mine mantuit, si restul who cares, pt ca asta ar incalca pricipala porunca a lui Dumnezeu, iubirea, iar exact despre asta ii vorbea Isus unei vizionare franceze.
Dumnezeu nu obliga pe nimeni sa devina ispasitor, e alegerea fiecaruia, altfel nu are nici o valoare.

Chiar si pe Faustina a intrebat-o, daca este de acord sa traiasca putin si sa sufere mult, avand certitudinea ca va salva multe suflete, sau, sa aibe o viata lejera, insa fara a salva acele suflete. Inutil sa spun ce a ales ea, ca multi altii.
Cunosc personal o vizionara care ispaseste cum nu stiu cati ar putea.
Cred cu tarie ca ne vom salva unii pe altii.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput