Test de toleranta la glucoza ?
Salutare!
Am o intrebare care necesita raspuns urgent, daca stie cineva sa ma lamureasca in cel mai scurt timp ar fi super:
maine trebuie sa fac un test de toleranta la glucoza deoarece medicul meu endocrinolog suspecteaza o problema cu glicemia in cazul meu. Problema este ca am avut ceva spotting prin z19-20 si dureri abdominale si ma gandesc ca ar putea fi un semn de sarcina pe care, evident, o astept de mult timp si nu as vrea sa-mi asum nici un risc! Oare testul acesta de toleranta la glucoza poate fi riscant pentru o sarcina incipienta????
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
Raspunsuri
mvb spune:
Iepurasule mai asteapta cateva zile pana se confirma sarcina si ai sa vezi daca mai e cazul sa faci sau nu si testul pt glucoza.......ce veste minunata ne-ai da......te astept cu testul pozitiv
....sunt cu ochii pe tine![]()

MONICA, mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT - (23.12.2008) 
si viitoare mamica de copilasi jucausi 
Doamne, asculta-ne rugaciunile si binecuvanteaza-ne cu copii sanatosi pe noi si pe toti parintii !
Nimic nu este intamplator!.........iar timpul nu-i decat o clipa!
philip spune:
testul nu e riscant indiferent de varsta sarcinii, insa riscant e sa ai diabet de sarcina si sa nu-l controlezi. mergi pe mana medicului.
iepumic spune:
mvb, si mie mi-ar placea mult sa va pot da o veste buna!
philip, stiu ca este riscant sa ai diabet in sarcina, ideea e ca eu nu am o sarcina confirmata deci medicul mi-a recomandat acest test in ideea ca la momentul asta nu sunt gravida. Oricum, am prins ideea
. Multumesc de raspuns.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
philip spune:
heheh, acum am vazut, am crezut ca ai scris sapt 19-20
, in cazul asta cred ca-i cam devreme pt testul asta, aici se face testul asta de rutina in saptamana 24-28 de sarcina.
iepumic spune:
philip, macar sa ai gura aurita!
.
Asadar, daca tot nu au fost prea multe raspunsuri, sa scriu eu cum a fost ca pana la urma am facut testul.
In primul rand m-au intrebat daca sunt gravida si am zis ca nu din cate stiu dar as putea sa fi ramas si sa fiu la inceput fara sa stiu. Mi-a zis tipa de la recoltari ca nu e problema, doar ca daca as fi gravida ar fi alte doze de glucoza.
Am stat 3 ore acolo iar testul consta in (pt cine nu stie si ar vrea sa afle): analiza sangelui dimineata pe nemancate, apoi 2 pahare de apa cu glucoza in solutie destul de concentrata trebuie baute iar dupa 30 min. se fac cate 4 prelevari de sange la fiecare 30 min. Eu voi avea rezultatele abia luni. Primul pahar a fost o nimic toata, ba chiar binevenit (tot imi plac mie dulciurile) dar deja dupa 1/4 din al doilea am avut mari dificultati sa beau mai mult...greu, nene. Pana la urma am reusti ca oricum n-aveam de ales. Dar mi-e si -acum o sete crunta.
Cine mai are intrebari este binevenit sa le puna; daca stiucu mare drag voi raspunde.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
philip spune:
iti tin pumnii. eu am facut testul si am avut diabet de sarcina dar totul a fost ok pt bebe. succes.