Calitatile romanilor
Raspunsuri - Pagina 10
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
,, De origine oriental-mijlocie, cel mai probabil arabo-turceasca (cinci secole de vasalitate!) ciorba de burta a devenit bun national romanesc nu numai prin popularitatea exceptionala ci si prin adaosurile creatoare – smantana, galbenusul, leusteanul, zarzavatul de supa, otetul - care au auhtohtonizat-o.”(Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti/Radu Anton Roman - Bucuresti: Paidea, 1998) http://bucataria-lumii.blogspot.com/2009/01/ciorba-de-burta_14.html Asa ca, pare-se, nu noi am inventat-o, dar noi i-am dat "fatza" de-acum ... Inventivitatea romanului manifestata in "adaosuri creatoare". :). www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Multumesc.
Sotul meu adora micii, salata beuf si ciorba de burta. Si el le considera romanesti pentru ca nu a mai mancat nicaieri asa ceva.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
balerrina spune:
Ca in povestirea lui Caragiale, orice subiect de discutie se posteaza, nu stiu cum se face ca ajungem sa vorbim tot despre "castravete" adica exemple negative de comportament ale romanilor ...
Chiar asa putine lucruri pozitive putem sa spunem despre noi?
-- C.
beren spune:
La categoria trasaturi nationale foarte comune si la alte popoare as adauga celebrul "Romanul s-a nascut poet!" (atribuita lui V. Alecsandri, dar emisa de fapt de mos Ion Roata intr-una din serile la hanul Ancutei, dupa ce-a avut one too many ).
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balerrina Chiar asa putine lucruri pozitive putem sa spunem despre noi? |
Ai dreptate!
Sa vedem. Un lucru pozitiv la romani..rezultatul analizelor TBC!?
balerrina spune:
Relativ la comentariul facut de cineva un pic mai devreme ca romanului ii pasa, as reformula un pic. Eu zic ca romanul in general e curios, despre orice. Si ii place sa intoarca o problema pe toate fetele. Si ii plac oamenii.
Asta poate sa fie o mare calitate cand este aplicata constient.
-- C.
ocebine spune:
citat din mesajul lui balerrina Relativ la comentariul facut de cineva un pic mai devreme ca romanului ii pasa, as reformula un pic. Eu zic ca romanul in general e curios, despre orice. Si ii place sa intoarca o problema pe toate fetele. Si ii plac oamenii. Asta poate sa fie o mare calitate cand este aplicata constient. -- C. |
Eu as zice ca e (prea) circumspect.
Cred ca ne e greu sa ne arogam calitati...e ca si cind trebuie sa ma laud pe mine insami (mai greu). Mai usor imi vad defectele decit calitatile.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
mara95 spune:
Calitati: e sociabil, saritor la nevoie, descurcaret,unii chiar vor sa schimba lumea
Defecte: e cam lenes, adica asteapta sa faca intai alcineva, pana se urneste si el;vorbeste prea mult si munceste prea putin
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
viviana spune:
1. are umor (nu toate mustele fac miere)
2. e gurmand (si tapului batran ii place iarba frageda)
3. e atoatestiutor (il intrebi de bob si-ti raspunde de mazare)
4. e inventiv (ce-a castigat intr-o vara, a baut tot intr-o seara)
Burta - e de origine turco-araba iar ciulamaua aia se cheama tuslama.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
danat spune:
citat din mesajul lui xenocid Ca sa revenim la subiect , cea mai mare calitate a noastra e faptul ca doi romani pot avea trei pareri fara ca vreunul sa se simta catusi de putin stanjenit. Asta deoarece pentru un roman, mai ingrozitor decat gandul ca ar putea ramane fara pareri e situatia intolerabila de a ramane cu parerea neexprimata. Din acest motiv romanul este extrem de usor de recunoscut pentru ca nu spune niciodata "nu stiu". In rarele cazuri in care chiar nu stie, macar ceva ceva tot a auzit el iar in situatia improbabila in care nici nu stie nici nu a auzit cunoaste cel putin o persoana (obligatoriu din treimea - vecina, verisoara, cumnata) care stie tot. Come to the Dark Side. We have cookies! |
Nemaipomenit formulat!
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
danat spune:
Si mititeii de ce origine sunt? Au ramas ca ultima sperantza...
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.