un peste delicios
Raspunsuri - Pagina 2
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos kari,eu din experientza-tzi spun ca pestele care-l gasesti aici nu iese bun la cuptor! Astept si eu insa sa vad ce idei tzi se dau,ca eu ce-am incercat nu mi-a placut! Dana |
Dana, cumpar peste congelat, file. dar recent am gasit un peste proaspat, amur ii spune, pe la magazinele arabesti. eu am alergie destul de severa la pestele oceanic, asa ca ma limitez la cel proaspat de apa dulce. desi imi place orice fel de peste
si copiilor le place pestele, spun adesea sa-l prajesc, dar cum prajeala nu-i sanatoasa si mai si miroase toata casa....
multumesc de idei, le notez si am sa le pun in practica.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus eu aici gasesc doar congelat, cumpar trunchi fiindca nu ma ajuta la nimic capul lui:-) si pe cuvant ca este delicios. Va devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
am primit si eu din tzara acum 2 saptamini,merlucius si mi-a placut tare de tot!Trunchiuri,asa cum spui tu Deus,foarte gustos!Eu nu gasesc aici asa ceva ,din pacate!
Chiar am vrut sa fac la cuptor ,asa gen plachie cum spune Corina Dani!Insa...n-am mai apucat!
andacos spune:
Eu nu-mi vad raspunsul,voi?(ianiantea astuia am mai scris ceva dind quote la mesjul lui Deus!)
Dana
manon spune:
mi-ai facut pofta! maine ma ocup de "subiect". din fericire, ai mei mananca peste cu placere si abia astept sa-i surprind cu o reteta noua.
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani buna, iata o reteta cu care nu am dat gres niciodata, iar invitatii si-au lins degetele pestele (trunchi sau file) se pune intr-o tava la cuptor, presarat cu sare, piper, pun si cateva feliute de lamaie, foi de dafin, adaug ulei si putina apa, uneori mai pun si o jumatate de cescuta de vin alb dulce. pana e gata pestele la cuptor, pregatesc urmatorul "sos": o ceapa taiata marunt, calita in putin ulei in functie de anotimp, adaug rosii taiate cubulete (proaspete sau de la conserva), ardei gras taiat bucatele, le calesc pana se patrund un pic adaug pasta de tomate sau bulion, daca este cazul mai subtiez cu putina apa, pun piper, sare, cimbru, boia iute sau ardei iute taiat marunt (noi mancam mai picant, daca prepari pentru copii elimini piperul si ardeiul iute din reteta), mai las un pic sa dea in clocot, apoi adaug tot amestecul asta peste pestele din tava si mai las un pic la cuptor, sa se patrunda aromele nu stiu daca felul acesta poarta o denumire, am inteles ca "seamana" cu plachia. iese mult mai gustos daca legumele respective sunt coapte pe gratar (la jar), iar pestele este facut tot la gratar (ca pentru saramura, de exemplu), apoi amestecate si lasate intr-o tava, tot pe gratar, numai ca este mai dificil ca "manopera". pofta buna ! Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus doar congelat, cumpar trunchi fiindca nu ma ajuta la nimic capul lui:-) si pe cuvant ca este delicios. Va devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
Am primit si eu acum vreo 2 saptamini din tzara niste merlucius trunchi,si a fost intr-adevar tare bun!
Am vrut sa fac si la cuptor,aproximativ ca retzeta data de Corina Dani,insa...n-am mai apucat!
Kari,e aiurea daca esti alergica la peste oceanic,din pacate aici cam asta se gaseste in majoritate!
Imi plac si mie tavitzele alea de la iglu!
vikinga spune:
Kari si eu zic ca Dana, ca pe aici pestele congelat de prin supermarcheturi nu-i cine stie ce. Eu nu-l pot minca.Is pretentioasa la peste. Ori e bun ori deloc.Cind am chef de peste merg la o pescarie cu peste pe alese, e mai scump dar face.Fac des dorsch fiert care merge si mai nemteste fiert cu vreo 2 jumatati de lamiie, boabe de piper si inca ceva p'acolo alaturi de cartofi fierti si stropit cu unt cald in farfurie, ori mai romaneste cu usturoi:)Pe urma seezunge, care e fenomenal, iti dau retea cind il cumperi.Scholle iar ok.Si in rest eu mai iau proaspat aici macrou si matjas(o variatie a scrumbiei) proaspete din m nordului.somonul la cuptor iar e bun dar nu steaks ci fileuri.intii tre sa dai de un peste gustos ca felul de preparare e simplut la peste. doar doradele e mai altfel ca-i sta bine in mantie de sare dar si cind ii dai pielea la o parte pestele e iar numai bun. din asta la fel fac des.dana tu ai probat aici crapul? ori mi s-a schimbat mie gustul ori e chiar gretos si milos p'aici...bleahVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga dana tu ai probat aici crapul? ori mi s-a schimbat mie gustul ori e chiar gretos si milos p'aici...bleah Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis. |
Io maninc doar crap de la Galatzi!
Cica imi vine unul la inceputul lui mai!
Dana
andacos spune:
Oana,bine ca ai vazut si reparat acolo!
Zau ca habar n-am cum de s-a insirat mesajul ala...unde nu trebuia!
Dana