oligoastenoteratozoospermie 8
Raspunsuri - Pagina 6
evaioanna spune:
Buna seara,
Anita si Zuzet, va multumesc!
Anita, mai bine sa faca sotul si spermocultura, costa 160 lei impreuna. Dar cand suni sa faci programare, sa ceri la receptia materno-fetala si acolo sa te programezi, nu in spital (unde e 80 lei spermorama)
evaioanna spune:
Buna
Am uitat sa precizez. Spermograma de acum am facut-o la Medlife Grivita, sectia Materno-fetala, laboratorul de Genetica (acolo ti-o analizeaza dr Lacramioara Sandu sau dr Andreea Mustata). Dr meu ginecolog (care lucreaza tot la Medlife) mi-a recomandat sa o fac acolo.
Spermograma din 2009 am facut-o la IDS la dr Matei Mioara, insa am inteles ca acum nu ar mai lucra la IDS Laboratories, ci la clinica Gynera. (parca asa ii zice clinicii). Nu sunt foarte sigura de aceasta informatie, dar parca asa am gasit pe un forum.
bia74 spune:
Buna ziua tuturor..
Va citesc de 3 ani cu mare atentie si sunt impresionata de povestile fiecaruia si mai ales de optimism...de care este mare nevoie!Am sa va spun pe scurt povestea mea..in primul rand am 35 ani si sotul 32 ani si nedorim fff mult un BB.In 6 ani am ramas doar o singura data insarcinata si atunci din pacate s-a oprit din evolutie la 7 sapt.Eu mi-am facut analize amanuntite si toate sunt in regula (am uitat sa va spus ca sunt pacienta dnei dr.Lutescu).Marea problema este spermograma sotului si o sa va spun unul din rezultate pentru a intelege mai bine..
VOLUM -2.2 ML
TIMP DE LICHEFIERE >60 MIN
PH -8
NR.SPERM.-39 MIL.
SPERM.MOLIBITATE NORMALA-10%
SPERM.MOBILIATE REDUSA/IMOBILI-90%
SPERM.VIABILI-49%
SPERM.ASPECT NORMAL-1%
SPERM.FORME ABERANTE-99%
Dna dr.ne-a recomandat 5-6 UIU...si pe prima am facut-o deja vineri(30.04.2010)fara stimulare pentru ca zice dansa ca eu nu am probleme.
Iar pentru problema sotului luna viitoare repatam spermograma si mergem la un urogol..
Imi puteti recomanda un dr.urolog bun in constanta?
Va multumesc frumos ca existati si aspept sfaturile si parerile voastre
evaioanna spune:
Bia bine ai venit si iti doresc sa reusesti sa iti indeplinesti visul cat mai repede!
In locul tau eu mi-as trimite sotul la analize hormonale (FSH, LH, prolactina, testosteron si testosteron liber) si spermocultura si abia apoi si cu aceste rezultate m-as duce la androlog; se poate ca aceasta spermograma proasta sa fie influentata de existanta vreunei bacterii pebtru care trebuie sa faceti amandoi tratament cu antibiotic sau poate fi vreun deficit hormonal; pentru unele deficite hormonale exista tratament care poate duce la o imbunatatire;
Daca totul va reiesi bine la analize, poti incerca sa ii dai tratamente naturiste si nu numai : Macca (e buna pt numarul spermatozoizilor), L-carnitin complex (pentru mobilitate si numar), acid folic (pentru formele anormale), vitamina E, Spermotrend, etc Sa incerci de asemenea sa ii dai multe fructe, sa manance mai sanatos, sa evite tutunul si cafeaua, sa faca mai multa miscare, sa evite dusurile fierbinti, etc
Multa bafta va doresc, e totusi bine ca la un moment dat in trecut s-a obtinut o sarcina.
bia74 spune:
Multumesc ptr.raspuns si incurajari
Sincer m-am gandit si eu la analizele hormonale si mai ales la spermocultura, pentru ca a iesit vascozitatea mare si este posibil sa fie o infectie.Cat despre tratamentele naturiste,eu am mare incredere in ele iar pentru infertilitatea masculina fac adevarate minuni.Deci sa ne apucam de treaba ..
evaioanna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bia74 Multumesc ptr.raspuns si incurajari ![]() Sincer m-am gandit si eu la analizele hormonale si mai ales la spermocultura, pentru ca a iesit vascozitatea mare si este posibil sa fie o infectie.Cat despre tratamentele naturiste,eu am mare incredere in ele iar pentru infertilitatea masculina fac adevarate minuni.Deci sa ne apucam de treaba .. ![]() |
Poate si vascozitatea, insa din cate stiu eu daca leucocitele ies peste valoarea 1 atunci e clar infectie.
Bafta!
Zuzet spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bia74 Buna ziua tuturor.. Va citesc de 3 ani cu mare atentie si sunt impresionata de povestile fiecaruia si mai ales de optimism...de care este mare nevoie!Am sa va spun pe scurt povestea mea..in primul rand am 35 ani si sotul 32 ani si nedorim fff mult un BB.In 6 ani am ramas doar o singura data insarcinata si atunci din pacate s-a oprit din evolutie la 7 sapt.Eu mi-am facut analize amanuntite si toate sunt in regula (am uitat sa va spus ca sunt pacienta dnei dr.Lutescu).Marea problema este spermograma sotului si o sa va spun unul din rezultate pentru a intelege mai bine.. VOLUM -2.2 ML TIMP DE LICHEFIERE >60 MIN PH -8 NR.SPERM.-39 MIL. SPERM.MOLIBITATE NORMALA-10% SPERM.MOBILIATE REDUSA/IMOBILI-90% SPERM.VIABILI-49% SPERM.ASPECT NORMAL-1% SPERM.FORME ABERANTE-99% Dna dr.ne-a recomandat 5-6 UIU...si pe prima am facut-o deja vineri(30.04.2010)fara stimulare pentru ca zice dansa ca eu nu am probleme. Iar pentru problema sotului luna viitoare repatam spermograma si mergem la un urogol.. Imi puteti recomanda un dr.urolog bun in constanta? Va multumesc frumos ca existati si aspept sfaturile si parerile voastre ![]() |
Bia 74 am inteles eu bine...ai facut deja o inseminare? Ati putut face avand doar 1% forme normale? Stii cumva cati au ramas dupa prelucrare?
Te intreb pentru ca si noi suntem cu aceeasi problema si pana acum Matei ne-a spus ca nu avem nicio sansa cu inseminare, ca nu au ce sa aleaga. Iar de vreo luna de zile 2 medici ne-au spus ca avem sanse cu inseminare, avand in vedere ca eu sunt ok.