oligoastenoteratozoospermie 8
Raspunsuri - Pagina 3
mirela2 spune:
adipink....se uita pe spermogramele facute in alta parte...dar daca vrei sa faci vreo procedura la ei gen fiv sau inseminare...iti cer spermograma facuta la ei, in special de dr Mustata, ea este geneticiana-embriolog care se ocupa de spermogramele de la departamentul mateno-fetala.
liana.berbec spune:
Adipink2000,
Asa cu ti-a spus deja si Mirela se uite si pe alte spermograme ca idee dar vrea una facuta la ei. Eu chiar nu mai vroiam sa mai faca sotul fiindca aveam peste 10, veneam dupa o inseminare facuta cu Tutunaru in iunie care meresese prost din cauza indiferentei si lipeei lui de profesionalism si era cat se poate de evident diagnosticul sotului dar am facut totusi si la ei una desi nu aveam intentia de a face nici fiv nici inseminare ci doar histero.
Eu cu dr. Albu am avut 4 intrevederi pana acum. Sentimentul a fost de la inceput ca stie ce face si face cu raspundere. Nu ma-m plimbat pe la 100 de medici dar am schimbat cativa si dupa Tutunaru si in comparatetie cu el e diferenta de la cer la pamant. Ce m-a socat in sensul bun a fost faptul ca dupa ce ne-am vazut in august 2009 de doua ori (o data la prima discutie si a doua oara cu rezultatele la analize) in februarie cand ne-am revazut pentru consult inainte de histero obisnuita cu Tutunaru care ma vedea si de doua ori pe zi si nici a doua oara nu stia pentru ce am venit, am vrut sa reiau povestea. Albu insa tinuse minte, in 30 de secunde mi-a gasit dosarelul la el in biblioraft, avea notata tot, analize, proceduri etc. As minti sa spun ca gandesc ca sarcina mea e reusita lui - poate doar ca manevra operatorie (in sensul ca a curatat bine pe acolo ce a gasit). Dar este un medic pe care l-am recomandat cu incredere. Eu am apreciat chiar si faptul ca a fost sincer si nu a vrut sa-mi ia banii degeaba in august. Un alt medic mi-ar fi facut imediat mai ales ca eu si vroiam.
Ce pot sa spun, va citesc de 3 ani zilnic. Nici nu am indraznit sa-mi plang durerea pe aici pentru ca avand deja un copil si stiind ca majoritate se chinuie atat pentru primul mi s-a parut lipsa de respect. Va doresc din suflet reusite tuturor. Va spun sa credeti desi eu nu am mai crezut la un moment dat mai ales dupa histero cand imi mai spusese Albu ca pare si nepermeabil un orificiu a unei trompe. Histerosalpingografie nu pot face fiindca sunt alergica la iod (iar substanta de contrast e pe baza de iod) iar laparo nu mai vroiam fiindca nu m-ar mai fi lasat cred nimeni din familie sa o mai fac pe a doua.
Sa aveti o zi calda,
Liana
housepocket480 spune:
Liana
Imi place cum scri si cum gandesti si te felicit inca o data. Asa este, si eu de multe ori ma infranez sa scriu pe la anumite subiecte pentru ca am deja un copil si nu e drept fata de alte fete care se chinuie pentru primul!
Eu vreau sa te intreb daca la histeroscopie se pot vdea mai multe lucruri, sau mai clar decat la o histerosalpingografie? Eu am facut o HSG la Giulesti si doar indicatii despre trompe au dat, nu si despre uter ai ma gandeam daca nu e cazul sa fac si histeroscopie, dar cine mi-o recomanda daca nu e cazul?
Merci frumos si sarcina usoara.
PS. Unde pot sa-l contactez pe dr. Albu Dragos?
Mama lui Matei Alexandru
mirela2 spune:
pe dr Dragos Albu il gasesti la medlife grivita, noi am vb si azi un pic cu el, suni la fetele din centrala si ceri sa ti faca o programare la el, e foarte amabil.
tannoo25 spune:
liana, ma bucur ca ai scris "povestea" ta aici; astfel de vesti, poate ridica moralul, desi, uneori, pare imposibil 
sa fie un bebe cumintel, sa stea 9 luni la locul lui; sarcina usoara !

liana.berbec spune:
tannoo25,
Multumesc. Asa cum i-a spus deja si sotiei tale, va asteptam si pe voi cu vesti bune.
Multumesc.
liana.berbec spune:
housepocket480,
La hiseroscopie se vede toata cavitatea uterina foarte clar. Nu iti pot spune in comparatie cu HSG fiindca nu am facut dar din toate informatiile pe care le am este mai relevanta histeroscopia.
De recomandat nu mi-a recomandat-o nici mie nimeni, mi-am recomandat-o singura. Aveam banuiala ca nu e 100% ok totul. Inainte de menstra aveam 4-5 zile pete maronii. Nu stiu daca din cauza sinechhilor sau poate era endometrul infectat cu stafilococ auriu, sotul avand la spermocultura stafilococul prezent.
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui liana.berbec tannoo25, Multumesc. Asa cum i-a spus deja si sotiei tale, va asteptam si pe voi cu vesti bune. Multumesc. |
poate da, poate nu ...
vom afla ...
evaioanna spune:
Buna seara,
Mirela si Liana va multumesc foarte mult pt raspunsuri; si nu numai voua, tuturor care intotdeauna au avut un sfat de dat.
Eram nelamurita cu spermograma la Medlife deoarece pe pagina cu preturile analizelor apare "spermograma" = 80 lei iar daca intram la Programari->Genetica->Preturi dr Andreea Mustata (cea recomandata de dr Albu) aparea "spermograma RA"=110 lei. Nu intelesesem de asemenea daca dupa ce facem analiza venim cu rezultatul la dansa la o consultatie sau daca dansa da rezultatul pe buletinul de analiza si atat. Am reusit pana la urma si am vb direct cu dansa la tel si mi-a explicat ca sunt 2 spermograme, una care se face in spital (iar aici mai aveau locuri abia pe 24 mai, recoltau doar lunea) si alta care se face de catre dansa la laborator si pt care l-am programat pe sot de vineri intr-una, deci mult mai repede.
Liana, mie una (si sunt convinsa ca multora care citesc) mi-ai insuflat o doza mare de speranta, ca intr-adevar se poate, dar trebuie rabdare, perseverenta, analize si iar analize pana la descoperirea si tratarea posibilelor cauze.
Tannoo, nu treb sa fii pesimist, sunt convinsa ca sunteti mult mai aproape decat crezi de rezultat - testul cu 2 liniute!
Voi reveni cu rezultatul spermogramei.
Multa bafta si rabdare tuturor!
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adipink2000 Tannoo, nu treb sa fii pesimist, sunt convinsa ca sunteti mult mai aproape decat crezi de rezultat - testul cu 2 liniute! Voi reveni cu rezultatul spermogramei. Multa bafta si rabdare tuturor! |
mercic, adi

astept impresiile de dupa interpretarea spermogramei sotzului tau