Ati emigra in alta tara? (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Llaura spune:
Pai sa-si gaseasca un petrolist, 200 k salar, 6 luni concediu, de trei ori mai multi angajati decat necesar ca sa nu isi strice tenul prea rau :-)
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus Tu ce crezi xio.......e mai bine sa fii un bolnav sarac in US sau un bolnav sarac in Ro? Bineinteles ca totate domnele plecate in US nu au probleme nici cu banii si nici cu bolile..si nici chiar cu dintii. |
un bolnav sarac in Ro , ca aici te mai opereaza, acolo nu se risca nimeni.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ioanadara spune:
Daca esti cu petrolistul iubit , barbatul zilelor tale, iti mai pasa de ciulinii din jur? Macar ciulinii Americii se vad .Stii pe unde sa ii ocolesti si unde sa te intinzi printre ei , nu-i atingi, nu te inteapa.
In capetele noatre oricum tot ce a fost inainte ramane...
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui Guestus Atita intelegere la un subiect nu am mai pomenit si asa cum am mai spus doar razboaiele duc la progres. De azi o sa am grija sa -mi raspundeti la intrebari gen "cum am gasit fericirea in gerul canadei/desertul arzonei" / "10h /zi de munca si 10 zile concediu ma fac un om intre oameni" |
Pai normal ca-i intelegere aici ca de 30 de pagini scriu aproape numai emigrantele ca noi romanii am cam fost ocupati zilele astea sa serbam Pastele in stil pur romanesc dar acu ca ne-am intors ghiftuiti cu miel, oua si cozonaci cine stie ce iese -poate reusim sa progresam.
columbiana spune:
citat din mesajul lui Guestus Atita intelegere la un subiect nu am mai pomenit si asa cum am mai spus doar razboaiele duc la progres. De azi o sa am grija sa -mi raspundeti la intrebari gen "cum am gasit fericirea in gerul canadei/desertul arzonei" / "10h /zi de munca si 10 zile concediu ma fac un om intre oameni" |
aici in gerul Canadei au fost 25-26C in zilele de Pasti (nu-i a lauda incalzirea, dar asta e); voi cit ati avut^
eu sunt aproape de unde spune Laura cu vacanta pe an, plus vreo 10 sarbatori legale sau cite om avea pe aici si alte beneficii; si in Quebec nu-i petrolistu, ba-i mai scumpa benzina decit in celelealte provincii
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
columbiana spune:
Gabitza, romanii scriu pe DC mai mult in orele de job :)0, emigrantii nu-si permit; daca deschid DC in orele voastre 9-18 merge ca o carutza forumul; daca-l deschid in orele voastre libere (noroc de fus orar) zboara
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Llaura spune:
Ana, benzina "costa" peste tot la fel, pretul diferit la pompa e dat de cat taxeaza fiecare administratie. (Au incercat sa faca si altfel si a rezultat mult-hulita pe aici National Energy Program a lui Trudeau prin care zice-se estul era subventionat pe cheltuiala vestului. Acum e piata libera, de ex rafinariile din est ca Sarnia rafineaza titei adus din afara, titei canadian, cei ce vand crude vand si inCa si in afara etc).
hannen spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
un bolnav sarac in Ro , ca aici te mai opereaza, acolo nu se risca nimeni. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
cine te mai opereaza ,xio?Popa cu aghiasma?
Cit a fost mama la mine nu prea s-au ivit subiecte de astea ca va povesteam atunci experientele ei cu sistemul medical ro.Oricum i-am povestit parerile celor care il salta in slavi si neaga ca sistemul e putred,plin de hoti si spagari,de nesimtite si isterice .Te duci om batrin si bolnav si astepti cu orele pe la usile lor de unde pleci cu moralul la pamint pt. ca se gaseste o isterica sa urle la tine si sa te faca in tot felul.Trebuie sa te milogesti sa te primeasca ca pacient (in afara de milogeli normal ca trebuie sa le umpli buzunarele)!Si asta daca esti norocos,ca altfel iti zic in dispret "mamaie da` te-ai uitat in buletin inainte sa vii la mine?"
Adica cu alte cuvinte ,te cauta moartea pe acasa si tu vii la doctor.
Maica-mea a fost socata de cati batrini a vazut pe aici pe strazi(ca sa nu mai zic pe biciclete!).A zis ca ea in viata ei nu a vazut atitia batrini .apoi cind a avut ocazia sa intre intr-un spital sau intr-o clinica privata ,cind a avut ocazia sa fie ea la rindul ei consultata ...a inteles diferenta!abia aici a inteles mama ce inseamna "glaucom cu inghi inchis" pt. ca doctorita din ro. nu a avut timp si chef sa-i explice.Astea nu`s indatoririle lor.Indatoririle lor sunt sa urle la pacient cit mai tare si sa-l jupoaie de ultimul banut din pensie.
In schimb doctorita de aici i-a desenat si explicat ce inseamna aceasta boala.I-a dat brosuri cu desene ca pt. copii,adica exact asa cum trebuie pt. pacientul care nu are nicio tangenta cu medicina,si i-a vorbit cu o blindete si cu o voce...de a plins de ciuda ca ea in ro. nu are parte de o asa doctorita.Si retine,nu avea asigurare,ne-am programat in aceasi zi dimineata si desi avea sala de asteptare plina pina la refuz,dr. ne-a vazut in maxim 45 de min. si a petrecut cu noi vreo 30 de min(in afara de toate testele facute inainte de consult de catre asistente)
Revin la intrebarea intiala,cine te opereaza in ro. Xio?Poate imi zici si mie ca mama are nevoie de o operatie si dr. i-a cerut 500 de euro pt. el,pt. asistente se intelege ca alta suma si de asemeni sa cumpere bisturiul,pansamentele si injectiile!!!
Mama are o pensie de mizerie,pt. ca e pensionata pe caz de boala.Cam cite luni ar trebui mama sa nu manince,sa nu-si plateasca intretinerea,lumina,apa,gazul...sa nu-si cumpere o aspirina,intr-un cuvint sa traiasca cu AER,ca sa-si faca acea operatie,care nu e una de viata si de moarte!
Si ma gindesc cu GROAZA ce se va intimpla cind tensiunea oculara care nu vrea sa mai scada ...cind o interventie oftalmologica devine chestiune de A VEDEA,sau a ramane ORB pt. tot restul vietii!!!
Xio,o operezi tu pe mama gratis????????????????
Scuze ca m-am "luat" de tine,dar sincer ma scoate din minti atit saltat in slavi a doctorilor si spitalelor din ro.Si vesnicul degete aratator intins spre altii!
Am mai zis de zeci de ori pe forumul asta,in ro. totul e invers proportional.Adica ceea ce aici/SUA/aiurea ...e o exceptie,in ro. e normalitate!Si sunt sigura ca Ro. poseda un obicei UNIC,am devansat toate tarile la capitolul MITA!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ana Stroe
aici in gerul Canadei au fost 25-26C in zilele de Pasti (nu-i a lauda incalzirea, dar asta e); voi cit ati avut^ eu sunt aproape de unde spune Laura cu vacanta pe an, plus vreo 10 sarbatori legale sau cite om avea pe aici si alte beneficii; si in Quebec nu-i petrolistu, ba-i mai scumpa benzina decit in celelealte provincii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
20-21 de grade
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
AB_AC spune:
citat din mesajul lui XIO The Commonwealth Fund, in its annual survey, "Mirror, Mirror on the Wall", compares the performance of the health care systems in Australia, New Zealand, the United Kingdom, Germany, Canada and the U.S. Its 2007 study found that, although the U.S. system is the most expensive, it consistently under-performs compared to the other countries.[14] One difference between the U.S. and the other countries in the study is that the U.S. is the only country without universal health insurance coverage. http://abcnews.go.com/Health/PrescriptionForChange/story?id=2577974&page=1 http://www.google.ro/search?hl=ro&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&ei=sOO6S_uxB9GtOPmThfgH&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAUQBSgA&q=the+health+system+in+us+flaws&spell=1 La astea ma refeream cand vorbeam despre sistemul medical din US , daca asigurarea nu iti acopera o procedura nimeni nu te poate ajuta. Am inteles ca pt. ci fara asigurare au spitale care functioneaza pe baza de voluntariat samd, dar costurile sunt f mari. Bird parca a spus ca sistemul sanitar din Australia este foarte bun. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Xio tu-ti citesti sau citezi link-urile??
Nenea de pe abc de-l gasisi cu google : flaws in the US health care system .. zice ceva foarte radical, dar si radical diferit de ce vrei tu sa argumentezi.
" In fact, most of the insurance dollars that are not swallowed by administrative and other costs pay for medical interventions that simply do not work.
.....
When there's evidence for benefit, is the amount and likelihood of benefit sufficient for me?
We all need to think like this. We need to demand that health plans and regulatory agencies demand effectiveness from medical treatments. If we were to demand effectiveness, many commonly accepted treatments would not be covered.
We would no longer pay premiums to share the cost of expensive treatments and tests with questionable effectiveness. What would that encompass?
Cardiac bypasses, stents and angioplasties, all elective orthopedics, all spine surgery for back or leg pain, screening for bone mineral density, mammography, all pills for treating diabetes and moderate hypertension, "me too" drugs and many a biotechnological marvel, screening for prostate cancer, screening for high cholesterol, and much, much more.
And we'd be better off because they are all ineffective. Furthermore, American medicine would be effective and transparent. "
Adicatelea stop cu plata pentru bolile realmente grave, ba stop si cu depistarea lor timpurie (screening) pentru ca tratamentele nu-s eficiente. Rata de salvati e prea mica pentru cat ne costa.
Cu alte cuvinte dati-i naibii pe "leprosiio" cu cancer de san sau de prostata sau boli cardiace grave care necesita un bypass. Oricum vor muri. Daca nu ne ocupam de ei noua ne va fi mai bine si medicina isi va concentra eforturile catre ce poate vindeca usor si toti cei "sanatosi" vor avea asigurare de sanatate ieftina.
Pai daca asta sustii eu cred ca jungla e spre top la genul asta de sanatate.
S-acu merg la treaba ca si asa imi plange de mila Guestus. Si e normal sa mai dam pe DC ca doar noi n-am fost ocupati sa mancam bunatati ca doar ati cetit mai sus ca desi suntem toti grasi si inceti suntem si stresati cu kilele S-apoi pentru mine DC-ul .. e ca opritul si vorbitul cu vecina cand ieseam din scara blocului (da recunosc eram un soarece de biblioteca lipit pamantului care statea la bloc in .ro )