Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
asta ca in Romania nu poti creste un copil educat e aiurea rau, pentru ca se poate, trebuie doar sa stii cum si sa te preocupi, la fel ca in orice tara.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina asta ca in Romania nu poti creste un copil educat e aiurea rau, pentru ca se poate, trebuie doar sa stii cum si sa te preocupi, la fel ca in orice tara. |
il educi, dar cand merge in societate, cat mai valoreaza educatia aia? cat de optimist sa fie si sa ramana cand ia mereu suturi pentru ca ramane corect si de buna credinta, ca-si face treaba constiincios si ramane coada-cozii, in timp ce aia ne-educati sunt la putere, castiga mereu cu pile si mita si multa galagie si agresivitate? la ce foloseste educatia buna in cazul asta, la altceva decat sa-ti condamne copilul la nefericire perpetua cauzata de mediu? da, cauzata de mediu, ca eu nu cred nici o secunda gogorita aia cu un om fericit ramane fericit chiar si in lumea a treia cand n-are ce manca si apa de baut si il potopesc toate bolile si-i moare copilul de inanitie (asta, ca sa reamintesc faptele unora cu viziune romantica asupra lumii sarace).
nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Sabina asta ca in Romania nu poti creste un copil educat e aiurea rau, pentru ca se poate, trebuie doar sa stii cum si sa te preocupi, la fel ca in orice tara. |
Nu-i vorba de educatie Sabinelul meu drag . Eu cred ca poti fi educat oriunde. Nu instruit ci educat. Adica bun simt si suflet bun. Dar instructia si sanatea costa bani. Unii si-o pot permite si in .ro si cred ca e ok. Dar au noroc. Sanatea uneori poate costa mai mult decat o familie medie chiar si intr-o tara bogata poate acoperi. Si atunci acopera sistemul de sanatate al unei intregi natiuni careia ii pasa si isi permite sa-i pese.
Cum va fi privita educatia unui copil in societate. Acolo is de acord cu Conchita. Asta nu inseamna ca intr-o familie medie sau peste medie o educatie buna nu poate rezista tendintei generale.
Eu in .ro eram considerata o fraiera si o nedescurcareata si cand am ajuns pe la olandezi mi-am dat seama ca aveam prea multe tentatii de "scurtat drumul" cand nu-mi placea ceva si mi-a trebuit ceva timp sa le scot. Se poate face o viata mai simpla si mai frumoasa si mai coerenta muncind cinstit si fara o pila ici si una colo.
Se poate si acordandu-i fiecaruia din jurul tau respectul si capatandu-l inapoi.
stefaniya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
il educi, dar cand merge in societate, cat mai valoreaza educatia aia? cat de optimist sa fie si sa ramana cand ia mereu suturi pentru ca ramane corect si de buna credinta, ca-si face treaba constiincios si ramane coada-cozii, in timp ce aia ne-educati sunt la putere, castiga mereu cu pile si mita si multa galagie si agresivitate? la ce foloseste educatia buna in cazul asta, la altceva decat sa-ti condamne copilul la nefericire perpetua cauzata de mediu? da, cauzata de mediu, ca eu nu cred nici o secunda gogorita aia cu un om fericit ramane fericit chiar si in lumea a treia cand n-are ce manca si apa de baut si il potopesc toate bolile si-i moare copilul de inanitie (asta, ca sa reamintesc faptele unora cu viziune romantica asupra lumii sarace). nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza. nimic |
Conchita,ai fost vreodata in vreo tara din lumea a treia? Ai avut vreodata vreun contact cu vreo familie din lumea a treia,pe care sa-i asculti si sa intelegi cum sunt ei?
Eu cred ca tu crezi asa,si asta pt ca din punctul tau de vedere partea financiara e cea mai importanta.
Lumea a treia e fericita pt ca orice lucru marunt e o bucurie,nu ca a reusit sa-si ia casa pe malul oceanului.Ai vazut cand se deschide un topic despre cum era pe timpul lui Ceausescu si cum multi povestesc cu haz acele timpuri,chiar daca au fost grele.
Toate cele scrise de tine chiar se intampla in Romania,doar ca tu le accentuezi mult prea mult,tu nu mai dai nici o sansa.Ar trebui tara inchisa,si toti emigrarea.
ioanadara spune:
Si in Romania , si in Africa poti creste un copil educat insa este mult mai greu decat intr-o tara in care mediul ajuta.In care albul este alb si negrul negru macar la nivelul lor, nivelul celor mici.
Pentru ca atunci cand eu ii spun ca se intra in clasa de engleza in functie de notele de la examen si el vede clar ca a intrat si fiul lui....si nepoata lui...care nici idee nu au si care mai se bat si cu pumnul in piept, atunci albul devine gri si negrul tot gri.
Bineinteles ca nu e o nenorocire si ca poate in viitor e mai bine asa chiar insa, pe moment eu trebuie sa-i explic o suta de chestii in plus pentru ca el sa ramana in continuare curat.
Este mult mai greu pentru parinti.Si nu toti suntem supraoameni.De aceea, cine poate si stie ca nu vrea sau nu poate face fata la asta, mai bine pleaca.
Din nefericire, sunt chestii de care te lovesti zilnic si nu o data la doi ani.
In spital, in scoli, pe drum, in magazin.
Si nu se va schimba nimic pana ce va trece si ultima generatie nascuta inainte de 89 probabil.Zidul Berlinului nu mai e afara acum, este inauntrul nostru.
conchita spune:
Stefanya, n-am zis niciunde ca nu mai dau nici o sansa, ca ar trebui sa emigreze toti romanii decenti si tara sa fie inchisa. in lumea a treia daca am fost? pai romania ce era pe vremea lui ceasca? amintirile frumoase sunt despre copilarie, nu despre societate, sunt despre oameni, nu despre sistem. sa te culci pe-o ureche si sa spui ca sistemul nu conteaza, omul e fericit oricum, mi se pare iluzie si inca una periculoasa. nu ma pune sa discut cu o femeie al carei copil e in agonie de foame, caci asta e lumea a treia. sigur, spiritul uman este de neinfrant si e in natura noastra sa nu ne pierdem speranta chiar in cele mai negre situatii. intreaba-ma daca am vorbit cu mame care si-au pierdut copiii in razboi totusi, sau daca am cunoscut orfani de razboi si cat de fericiti erau. si eu sunt romantica si idealista, dar nu intr-atat sa neg evidenta: romania e o societate bolnava. daca ignoram adevarul asta, nu se va mai face bine niciodata. nu pot sa inteleg cum un copil bine educat din romania poate sa fie fericit in scoala romaneasca? aia unde profesorii predau ca o cizma la clasa doar ca sa vina copilul la meditatie pe langa. si unde se dau note din burta. si unde se intra la faculta pe banda rulanta si unde toata societatea functioneaza pe pile, mita si coruptie. hei, sunt si eu gradinar si-am castravetii mei, asa ca n-am nevoie sa mi-i vanda altcineva.
iileana spune:
citat din mesajul lui conchita nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. |
Wow!
Nah, acuma sa va vad, care traitor in Romania mai are curajul sa se declare, fie si pentru o clipa, fericit?
stefaniya spune:
Conchita,amintirile sunt despre copilarie,dar copilaria a fost cum a fost tocmai din cauza acelui sistem,acelei societati,numai ca noi reuseam sa ne bucuram,si reusim azi sa ne aducem aminte si de lucrurile bune.
Si de ce am dat eu exemplul Africii,a fost pt ca Romania e clar superioara,si daca acolo oamenii reusesc sa fie fericiti,daca ei cred in viitor,daca ei invata din ce primesc si duc mai departe,atunci cum sa nu ne dam noua o sansa ca va fi mai bine?
Cine nu mai suporta sa stea in Romania datorita la tot cei rau,e clar ca emigrarea e solutia pt ei,si vor face mai tot ce-i posibil sa reuseasca.Dar sunt si acei multi care nu se gandesc la emigrare,si nu pt ca ar fi cine stie ce bogatasi.
Si inca ceva,de ce tin eu mortis sa cred si sa sper ca totul merge inainte,e pt ca am prieteni in Romania si vad ca ei merg inainte,in sensul bun.
Am o nepotica de 12ani si nu o vad afectata de sistem,ii place sa faca sport,cand o intrebi ceva iti raspunde in engleza ca asa sunt cool copiii din ziua de azi,are fitele necesare varstei,nu se plange ca ar fi desconsiderata...Nu vad nici o diferenta intre ea si pustimea de aici.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui conchita nu pot sa inteleg cum un copil bine educat din romania poate sa fie fericit in scoala romaneasca? aia unde profesorii predau ca o cizma la clasa doar ca sa vina copilul la meditatie pe langa. si unde se dau note din burta. si unde se intra la faculta pe banda rulanta si unde toata societatea functioneaza pe pile, mita si coruptie. hei, sunt si eu gradinar si-am castravetii mei, asa ca n-am nevoie sa mi-i vanda altcineva. nimic |
Conchita s-o luam matematic:)). Viata in orice tara se dezvolta de la niscaiva ipoteze, datul problemei. Odata acceptat si ingurgitat poti construi ceva cat de frumos si stabil poti tu.
E mai simplu si mai direct in vest. De acord.
Sa stii ca viata ca minoritate te-nvata sa explici cu iti poti apara valorile in confruntarea cu societatea. Asteapta sa-ti intre copila la scoala si sa vezi cate reguli ale societatii iti vor fi pe plac.
Eu iubesc USA si totusi am nenumarate micro conflicte cu tendintele generale. Si prevad ca cel putin atitudinea fata de invatare se va transforma in macro-conflict cu societatea.
Sabina spune:
pai uite Conchita,. eu cred ca un copilas educat si instruit (de acord Acusor ca-s doua cehstii distincte ) rezista bine merci in societatea murdara cata vreme il iubeste mama si tata lui si nu-i da la popou si-l cresc cu o incredere in sine si in bine f tare, just like that!
O dau exemplu pe soacra mea, Dumnzeu s-o odihneasca, nascuta la Paris si educata cu o contesa scapatata care nu o lasa se uite la muzei la pozele revolutionaruilor:), apoi venita in Ro si traind toata viata sub ceausescu , in anii 50, nenorociri maxime, chiriasi in casa, ce sa mai tot tacamu, si a fost fericita, pentru ca avea in ea o siguranta si o putere.
Deci se poate sa treci senin pe langa mizeria din jur, chiar daca te doare.
pentru ca in orice societate exista lucruri care dor, si in cea americana, si cea europeana, si in Africa.
Ok aici e coruptie samd samd, insa sa fim seriosi, in afara ca sa ne facem fiecare bucatica noastra, nu vad de ce m-as implica atat de tare in politica, sunt de o saptamana sg acasa si n-am deschis TV pe stiri, ca sa nu-mi faca rau, pur si simplu, asta inseamna ca n-am constiinta? ba am, da ma conserv
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo