Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 8
stefaniya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Eu sunt cea care am plecat ca sa-mi fac copilul om, in cel mai propriu sens al cuvintului; am plecat cu un copil bolnav si nonverbal, am un copil minunat azi, Canada mi l-a redat.punct; am fost acasa aproape doua saptamini in februarie-martie 2010, tata era bolnav rau; directoarea spitalului TBC din Tg-Mures, dr Jimborean Gabriela l-a aruncat afara din spital, spunind ca si asa moare,in gura mare si la auzul tatei; in timpul orelor de vizita a intrat in salon trintind usa de perete si strigind la bolnavi, iar la vizitatori sa iasa afara; ulterior mishuna pe holuri si prin saloane cu un zgomot infernal, trintind usi, cu o cohorta de tineri cu capul in pamint urmind-o; spitalul este plin de oameni muribunzi, conditiile sunt jalnice. asta in 2010 martie; la oncologie ni s-a spus ca daca tata nu vine pe picioare si asa nu-l mai primesc pentru ingrijire ca oricum nu mai au ce-i face. a ramas sa-i trateze familia (fara nici o pregatire de specialitate) crizele insuportabile de durere a unui om muribund de cancer la plamini; noroc cu un dr extrem de omenos de pe ambulanta care a venit in fiecare noapte sa-i faca injectii acasa. asta este o mostra de ingrijire paleativa medicala in Tirgu-Mures, Romania 2010. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
in contextul asta nimeni nu ar avea ceva de comentat.Sau daca cineva vine si spune ca in alta tara ii poate oferi o viata mai buna copilului,si de-asta a ales emigrarea,iar nu ar avea nimeni ceva de comentat. Cu toate ca sa fim sincere,chiar daca , copiii nostrii sunt prioritatea nr 1,am emigrat si pt noi (exceptie cazurile ca al tau,cand parintii emigreaza clar pt copil)
Dar cand s-a spus ca vreau sa fac din copilul meu om,era pus in contextul,in Romania va fi greu sa devina civilizat,educat....
Si cum spunea acum recent directorul UNICEF despre copiii din Haiti, ´ nu vor fi mai fericiti daca ii trimitem in America.Ei vor fi fericiti aici,doar ca noi trebuie sa-i ajutam si sa le oferim "unelte" de a merge mai departe.
De aici reiese ca fericirea nu e data doar de partea financiara.
Cum a zis cineva,important e sa ai alaturi persoanele dragi,si sa fii multumit cu tine si cu viata ta.
ruxij spune:
De fapt asa este, fericirea nu este dictata deloc de comfortul material, dovada ca cele mai fericite natiuni sunt printre cele mai sarace.
Si probabil ca gresesc si in legatura cu locatia, mai degraba, cine e nefericit, va fi nefericit si in Ro si in America si oriunde, cine e fericit, va fi fericit peste tot, e treaba de stare interioara. Decizia de a merge intr-un loc sau altul tine de aspiratii personale, mai putin neaparat de fericire. Deci are dreptate si Simali, poti fi fericit in Romania f. bine, dc. e sa fii carcotas tot timpul, vei fi oriunde. Motivatia stabilirii intr-un loc sau altul tb sa tina de anumite aspiratii puternice, cautarea a ceva ce iti lipseste in locul in care esti. Dar nu tine de fericire neaparat.
lai spune:
Eu cred ca raspunsul este pe undeva la mijloc. Adica, sunt persoane care au o fire optimista, adaptabila, care au atins un anumit nivel de implinire interioara, care vor avea starea asta de bine si de echilibru cu ele peste tot, fie ca stau, fie ca pleaca. Si sunt persoane cu multe incrancenari interioare, probleme si dileme care le vor urmari peste tot. Dar, in acelasi timp, cred ca sunt si persoane care pot fi fericite intr-un loc si nu pot fi fericite intr-altul - de exemplu, cineva foarte foarte legat de familia extinsa, traditii si ritualuri in familie, poate ca nu poate fi fericit decat acolo unde are acces la asta; un alpinist pasionat ce nu poate fi fericit decat intr-un loc unde are acces la munti; un om cu o problema grava de sanatate care nu poate fi fericit decat intr-un loc unde are acces la servicii medicale care sa-i poata rezolva problema; cineva care nu poate sau nu vrea sa se obisnuiasca cu un sistem in care predomina spaga poate nu poate fi fericit decat intr-un loc in care ea nu predomina etc. etc.
Lai
Ramona J spune:
Pe de alta parte mi se pare ca nu demult au facut un studiu si oamenii bogati sint mai fericiti cica.
De exemplu eu iubesc NY, dar sint fericita ca m-am mutat "in the boonies", ca aici este mai ieftin, viata nu se desfasoara in acelasi ritm ametitor si avem mai mult timp cu copiii.
Peste citiva ani ei cresc si probabil ca vom simti din nou nevoia s-o luam din loc. Poate mai repede, daca nu ne omoara polenul asta pina atunci.
Adica trebuie sa ai si un pic de timp ca sa fii fericit. Daca esti prea ocupat n-ai timp sa-ti dai seama cit esti de fericit.
stefaniya spune:
citat din mesajul lui ruxij De fapt asa este, fericirea nu este dictata deloc de comfortul material, dovada ca cele mai fericite natiuni sunt printre cele mai sarace. |
ruxij,eu nu am spus ca fericirea nu e data de partea financiara,ci nu e data doar de partea financiara. Si nici ca Haiti ar fi o natiune mai fericita decat cea Americana.
Ideea era ca emigrarea,in cazul respectiv adoptarea copiiilor de catre Americani,nu e o solutie.Si eu inteleg perfect lucrul asta.
Acum s-a schimbat ideea de a oferi bani celor nevoiasi,la a incerca sa-i ajuti sa se ajute singuri.
Sotul meu a fost in Africa de mai multe ori cu anumite proiecte,si de cate ori ma aude ca spun sarmanii,imi reaminteste ca acei copii sunt fericiti acasa langa familie. Ca sa nu-ti mai spun ca noi tinem legatura cu unii dintre ei,si nu au in cap sa emigreze.Daca ne-au cerut ajutor a fost doar de a-i sustine in scoala. Ei cred ca incet incet pot schimba ceva.
Sunt persoane pt care emigrarea nu e solutia pt o viata mai buna.
Si cat am mers la scoala sa invat daneza,am intalnit persoane de prin toata lumea.Ca erau dintr-o tara mai saraca gen Sri Lanka sau o tara mai bogata gen Anglia,toti vorbeau de tara lor natala ca fiind cea mai buna.
blackpanterro spune:
Ba eu cred ca aspectul material e foarte important pt fericire si nu ma refer la a fi plin de bani ci atat cat sa iti oferi confortul de care ai nevoie, ok daca esti plin de bani e si mai bine :D, io zic mereu sanatate si bani sa am ca restul le obtin :D.
Tarile cele mai fericite din lume nu sunt nici de departe cele mai sarace.
http://images.businessweek.com/ss/06/10/happiest_countries/index_01.htm?chan=rss_topSlideShows_ssi_5
Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
stefaniya spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Ba eu cred ca aspectul material e foarte important pt fericire si nu ma refer la a fi plin de bani ci atat cat sa iti oferi confortul de care ai nevoie, ok daca esti plin de bani e si mai bine :D, io zic mereu sanatate si bani sa am ca restul le obtin :D. Tarile cele mai fericite din lume nu sunt nici de departe cele mai sarace. http://images.businessweek.com/ss/06/10/happiest_countries/index_01.htm?chan=rss_topSlideShows_ssi_5 Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier |
stii ce e ciudat,cand eram in Romania,nu ma stresam deloc ca ce au altii si eu nici macar nu pot visa la ele. De cand am venit aici si imi permit mai mult,incep sa vreau si mai mult,si mai mult,si asta nu ma bucura.
iar eu ma rog pt sanatate,ca daca suntem sanatosi putem sa facem banii,si daca facem banii putem obtine restul
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui bird70 Eu am o teorie, ar putea fi gresita dar am sa incerc. Guestus a fost plecat pe afara cativa ani, nu a reusit sa-si gaseasca locul si s-a intors in Romania. Cred ca e posibil sa se fi intors si cu un pasaport strainez. E mult mai usor sa fi detasat si sa treci cu vederea lipsurile societatii romanesti cand ai un as in maneca si daca de exemplu copilul tau se imbolnaveste te urci in avion si il tratezi altundeva si nu trebuie sa stai neputincios sa-l vezi cum sufera sau sa te bazezi pe bunavointa unor necunoscuti inimosi sa poti sa-l duci la tratament. Cum am spus, e posibil sa ma insel dar am asa un feeling . Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Pai si de ce ti-ar trebui un pasaport strainez pentru asta? Iti trebuie doar bani si atat.
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui stefaniya
stii ce e ciudat,cand eram in Romania,nu ma stresam deloc ca ce au altii si eu nici macar nu pot visa la ele. De cand am venit aici si imi permit mai mult,incep sa vreau si mai mult,si mai mult,si asta nu ma bucura. iar eu ma rog pt sanatate,ca daca suntem sanatosi putem sa facem banii,si daca facem banii putem obtine restul CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya Pozici noi *****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie***** |
Eu nu doresc nimic, dar imi place sa imi pot lua ce am nevoie :) .Sunt complet fericita cu ce am, restul daca mai vin, le consider bonus-uri :)
Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier