Ati emigra in alta tara? (2)
Raspunsuri - Pagina 15
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balerrina Inbox, Cum ti-ai dat seama care iti este valoarea si in ce sta aceasta valoare, daca nu sta in teren, casa. titlu de pe diploma, sau functia de pe cartea de munca? -- C. |
Fiindca inainte sa ma toate astea, stiam ca voi putea sa le obtin. Asa cum stiu ca, material, as putea oricand sa o iau de la 0.
ruxij imi cer scuze, am luat prea personal mesajul tau!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!
Llaura spune:
ABC, ce vrei sa spui? ca tu nu poti aprecia, respecta, intelege pe cineva care are numai opt clase? sincer sper ca nu asta.
balerrina spune:
Inbox,
In clipa in care zici ca valoarea ta sta in faptul ca stii ca poti sa le obtii oricand si o iei oricand de la zero (titlu, proprietati, functie), implicit iti definesti valoarea ta ca individ prin ele. Pana la urma tot aia e.
Unii oameni nu se definesc prin valorile materiale pe care le obtin si slujbele pe care le au, si nici macar prin numarul de ani petrecuti in scoala. Unii oameni se definesc de exemplu prin copiii lor si prin relatiile deosebite pe care le au cu familia, altii prin principiile dupa care isi traiesc viata de exemplu, sau prin impactul pozitiv pe care il creeaza in jurul lor. Si atunci casa, masina, titlul, sunt un mijloc de a-si atinge telurile, si nu telul final.
-- C.
inbox spune:
Exact balerrina, de aia am si reintrat pe net sa completez fiindca mi-am dat seama ca am raspuns fix la intrebarea ta, in parametrii materiali, la valoarea materiala, la capacitatea de a te valorifica material. De aia am si specificat citez din ce am scris "Asa cum stiu ca, material, as putea oricand sa o iau de la 0". Stabilitatea si valoarea care-mi dau incredere,sunt date de modul in care ma rapotez la oameni in general la familie si prieteni in special.
Iar ca si profesie, chiar daca nu as fi obtinut o diploma si nu as profesa-o, tot mi-ar fi placut as fi studiat-o.
Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!
Am editat ca tot mananc la litere cuvinte intregi chiar, fac timpurile varza, ideile nu mai zic ...hormonii, nici fara ei nu eram prea coerenta in exprimare, acu nu mai zic...
balerrina spune:
Inbox,
Ma bucur ca gandesti asa.
Ceea ce ai descris tu este un sentiment frecvent la oamenii care au emigrat si sunt multumiti cu viata lor si mie mi s-a parut ca din pacate multa lume din Romania nu intelege asta. Ca oamenii care au reusit (dupa criteriile lor) in strainatate au o satisfactie interioara care nu este intotdeauna masurata in bunurile materiale pe care le au. Din nou, cum am mai spus, iti trebuie un anumit nivel de bunastare ca sa te gandesti la nemurirea sufletului.
Ceea ce insa lipseste in general in Romania, sunt simtul comunitatii, simtul civic, si respectul fata de lege. Aceastea exista in general in west si in America si dupa parerea mea imbunatatesc simtitor calitatea vietii.
-- C.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Llaura ABC, ce vrei sa spui? ca tu nu poti aprecia, respecta, intelege pe cineva care are numai opt clase? sincer sper ca nu asta. If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING. |
o BA DA! Dar in .ro cand anii de studii nu aduc bani, e ca si cum nu i-ai fi facut. Nu-ti aduc nici o recunoastere morala a vreunei capacitati.
Cand se-ntoarce copilasul cu nota proasta de la scoala, de cate ori replica este. "Las-o mami ca-i proasta profa nu vezi ca n-a stiut sa faca nimic altceva! Uita-te cum e imbracata, ce masina are ..."
Aici nu prea auzi asa ceva.
Llaura spune:
Am inteles...daca citesti subiectele despre reforma invatamantului o sa vezi ca profii ar face bine sa se-nvete sa traiasca cu idealuri, salar nu le trebuie.
simali spune:
citat din mesajul lui ruxij Cercetatorii stiintifici in Ro, la vremea mea, erau considerati pur si simplu niste paraziti. Plus ca n-aveai perspective cu acea meserie. |
Daca erai cercetator stiintific si ai emigrat ai facut cea mai desteapta miscare posibila pentru cariera ta. Aici erai mancata. Asta-i adevarul!
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui balerrina Inbox, Cum ti-ai dat seama care iti este valoarea si in ce sta aceasta valoare, daca nu sta in teren, casa. titlu de pe diploma, sau functia de pe cartea de munca? -- C. |
Valoareau unui om este in el insusi. In capacitatea sa de a face fata propriilor probleme, in puterea de a se ridica dupa fiecare esec si de a o lua de la capat folosind experienta esecului anterior.
Nimeni nu se naste lipsit de valoare. Nu devenim mai putin valorosi daca:
- avem esecuri
- nu ne plac diferiti oameni care am dori noi sa ne placa
- nu facem totul perfect la locul de munca
- nu luam un examen pe care am decis noi ca trebuie sa-l luam
- ideile noastre sunt criticate de cineva
Un om in echilbru cu sinele sau nu-si apreciaza valoarea dupa repere exterioare (diplome, masini, case) si nici dupa aprecierile altora. El STIE ca este valoros si merita respecct pentru ca exista sub soare.
Este in mare definitia data de umanisti conditiei umane si este cel mai frumos mod in care poti creste tu, ca adult si in care iti poti creste copiii.
Atentie: nu inseamna ca nu trebuie sa nu faci intotdeauna tot ce-ti sta in putere pentru a deveni mai bun.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
xenocid spune:
Subiectul asta e ca serialul Lost. Apare cate un sezon in fiecare an si desi nimeni nu intelege nimic toata lumea se uita.