Ati emigra in alta tara? (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/politia-americana-declara-razboi-bandelor-de-cartier--429785.html
http://www.adevarul.ro/international/Gang_Tours-_pentru_turistii_curajosi_0_199180484.html

citez din cel de al doilea link, in care se scrie despre niste excursii organizate la periferiile orasului LA "turul va contribui la conştientizarea de către oameni a sărăciei de care suferă comunităţile aflate în mizerie" Multe dintre stirile care la noi sunt " de la ora 5"- alea cu crime si alte oribilitati, deja nu mai sunt considerate subiecte de presa.

Nu vreau sa supar pe nimeni, eu nu pot intelege "visul american" sau cum s-o numi, poate oamenilor astora din linkul de mai sus , societatea le ofera totul , infrastructura si tot dar au ei tendinta de autodistrugere de a face altceva, de a iesi in evidenta...in Ro probabil ca raporturile sunt altfel, desi cred ca orice ar face un stat, o societate, astfel de elemente tot vor exista, tot vor fi inadaptati si cazuri sociale si etc, la fel cum cred ca un OM nu va fi schimbat de niciun regim odios din lume si de mediul social.





Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

asta ca in Romania nu poti creste un copil educat e aiurea rau, pentru ca se poate, trebuie doar sa stii cum si sa te preocupi, la fel ca in orice tara.


il educi, dar cand merge in societate, cat mai valoreaza educatia aia? cat de optimist sa fie si sa ramana cand ia mereu suturi pentru ca ramane corect si de buna credinta, ca-si face treaba constiincios si ramane coada-cozii, in timp ce aia ne-educati sunt la putere, castiga mereu cu pile si mita si multa galagie si agresivitate?


Nu stiu exact in ce societate ai trait tu in Romania dar te asigur ca cea in care traiesc eu nu este nici pe departe asa.
- I-am serbat pana acum de 2 ori lui Vladu ziua cu toata clasa si am fost de fiecare data impresionata ce copii buni sunt TOTI colegii lui. Sant 2-3 golanei (dar educati in esenta si din familii bune si care se preocupa de valori)dar atat.
- am fost o saptaman internata in spital si nu voi uita niciodata cum se ajutau colegele mele de salon una pe cealalta. Da, nu erau destule infirmiere sau butoane la capatul paturilor dar daca cineva se treze noaptea cu dureri imediat altcineva din salon se trezea si se ducea sa cheme o asistenta sau aducea un pahar cu apa, sau...

Romanii nu sunt ca medie niste nesimtiti si niste marlani. Niciodata nu mi s-a intamplat sa vreau sa organizez ceva (social, obstesc, etc.) cu oamenii de pe strada mea sau cu cei de la bloc si sa nu-mi iasa cu mult peste asteptari. Trebuie numai sa sti cum sa-i tratezi pe oameni, cu respect, dar ferm, sa ai un proiect clar, sa-i scoti din amorteala. Dar pentru asta trebuie sa nu fii tu insuti amortit si sictirit.

Pe de alta parte eu il educ pe Vlad sa devina intreprinzator. Nici prin cap nu-mi trece sa-l vad incolonandu-se la coada (si omorandu-se cu pilosii) pentru cele cateva slujbe bine platite pe care la are in acest moment Romania. Pentru mine este foarte important ca el sa cunoasca bine societatea pentru a-i vedea oportunitatile si sa-i inteleaga pe romani pentru a-i putea organiza si conduce in viitor. Cred ca daca Romania are nevoie de ceva are nevoie de manageri adevarati, echilibrati, realisti, instruiti.


"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Stefanya,
in lumea a treia daca am fost? pai romania ce era pe vremea lui ceasca?


De unde reiese foarte clar ca n-ai fost in lumea a III-a... Vorbim dupa ce te duci.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daria_Ioana


Acuma sa iesim in public si sa blamam tara chiar in halul asta ar insemna sa facem precum Oana Zavoreanu cu mama ei in mass-media.





"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

sa-ti reamintesc..... pagina 11
Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui unducthable
[ce doriti sa devina copiii vostri si nu se putea in romania ?


om.

nimic



Bine poate nu asta a fost motivul dar cum poti sa faci astfel de afirmatii. Corecteaza-ma daca este cazul ca eu uite ce inteleg eu din ce ai spus : "In romania copii nu pot deveni oameni" sau era vorba numai despre al tau?


Consider ca ar trebui sa fii scoasa de pe acest forum plin de parinti ai caror copii nu pot sa devina oameni ca traiesc in Romania.

Aaaaaaaaaaaa ...stai ca m-am trezit : scopul tau este sa ne arati ce avem de facut .....sa emigram.





Gabitza tu te citesti doar pe tine si ce te-a zgiriat pe retina din ce spune Conchita^ eu ti-am dat un exemplu concret de motiv de emigrare si de comportament al <profesionalilor> din Romania de astazi; pina cind mitocania si lipsa de umanitate a astora e tolerata si impinsa sub covor, nu pot spune decit ca e cum spune Conchita.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui balerrina


Si inca ceva despre emigrare ... Pune oamenii in situatii limita. Si oamenii nu reactioneaza la fel in situatii limita pentru ca nu sunt egali: unii vad in probleme oportunitati, iar altii vad obstacole.




Si o tara "in curs de dezvoltare" ca Romania te pune in situatii limita.
Si sigur, romanii ramasi in tara se comporta diferit. Unii vad in probleme oportunitati iar altii vad numai obstacole si jelesc cat e ziulica de lunga. Consuma energie inutil cu bocitul in loc sa faca ceva cu viata lor. Pana la urma, logic: rezolva bocitul problemele cuiva?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu cred ca unii dintre voi nu intelegeti ce's alea pile.

Bineinteles ca in ziua de azi nici in Ro nu se mai "intra pe pile", din cauza privatizarii economiei!!E intr-adevar o diferenta imensa intre pile si recomandari. Ceea ce numim noi "pile" exista f. raspandit in societatea comunista, pt. ca pile inseamna nepotism si termenul se aplica doar in slujbele controlate de stat, pe banul public, unde "bagi" pe cineva care nu are calificarile necesare, oricum e ban public, adica al nimanui. Sau "bagi" pe cineva necalificat la un liceu sau il promovezi pe nemeritate, tot intr-un sistem "al nimanui"

In firmele private nu se poate vorbi de "pile" pt ca acolo se doreste eficienta si rezultate, asa ca a recomanda pe cineva calificat inseamna doar un plus de incredere ca persoana aceea va fi OK si va munci cum trebuie pt. firma. Apoi este dreptul proprietarului si a colaboratorilor sa angajeze absolut pe cine vor ei, sunt banii lor.

Un motiv MAJOR pt. care eu personal am plecat din Ro, nu sunt pilele, nu este marlania, ci este pt. ca meseria mea nu primea nici un fel de respect social. Ma simteam umilita si tratata ca ultimul om, considerata "proasta". Cercetatorii stiintifici in Ro, la vremea mea, erau considerati pur si simplu niste paraziti. Plus ca n-aveai perspective cu acea meserie. Ar fi tb schimbata si dc. as fi ramas, sigur as fi schimbat-o ca sa pot sa ajung si eu director general si sa imi iau apartament si teren, astea fiind realizarile apreciate de societate, pt. care as fi primit respect social si mi-as fi permis si eu un copil. Cam asta a fost (si cred ca ramane) problema mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005


Si apropo de scoli : mie una nu imi e frica sa-mi trimit copilul la o scoala publica ca pana acum in Romania nu a venit nici unul cu pusca la scoala sa-si omoare colegii si profesorii.


Eu nu urmaresc stirile din Romania, dar eram acolo in vizita cind un barbat a injunghiat-o pe o fata de liceu - in cancelarie.

Se mai vorbea despre obstacolele care pot fi oportunitati. Aici asa le-am vazut si eu, in Romania mi s-a parut ca sint doar asa, sa te impiedici. Si sint la tot pasul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

ruxij usor cu ironiile, apreciata este orice munca, si eu personal respect orice om care munceste, fiindca mama mea asta m-a invatat sa nu-mi rusine de munca atata timp cat e cinstita, eu imi apreciz si prietenii care au 8 clase si muncesc in sudul Olteniei cu carca la solare ( da am muncit si eu acolo verile , ca asa mi-am permis sa plec in Bucuresti la facultate cu bani de buzunar si cu mainile crapate de la sapa- oamenii aia muncesc, nu au multa carte dar au tot ce le trebuie, inclusiv internet si vacante) si pe ceilalti care au alte meserii desi nu s-au nascut in functii nici ei nici parintii.De ce, daca emigrezi si pornesti de jos ca sa ajungi unde ti-ai dorit ( director general in exemplul meu) este o virtute iar daca spui ca ai facut asta in tara "directorul ala general" devine ironic vorbind " valoarea apreciata in RO".

De ce am spus ca eu consider ca m-am realizat? fiindca daca initial unii au spus ca ar emigra sau nu, cei care au emigrat eu inceput sa insire realizarile, am zis sa vin cu un exemplu ca se poate si in tara si sa subliniez ca nu este un caz sigular, adica eu sunt mai breaza decat altii, si cunostintele mele au reusit in domeniile care si le-au ales.

Nu am inteles niciodata, cum de un om pleaca in alta tara si e dispus la o munca mult sub calificarea lui pana ajunge unde isi doreste, iar in tara nu ar fi facut pentru nimic in lume acea munca. Si vin iara cu un exemplu concret, prin anii 92-93 maica-mea a ramas fara loc de munca, proaspta divortata cu un copil in crestere si o multime de datorii, am supravietuit 6 luni din munca ei cu ziua la curatenie, la facut mancare pentru altii ( imi aduc aminte ca era primavara, si mergeam cu ea langa oras unde facea curat la niste caini ai unui medic) iar eu ma jucam prin curte. Nu era nici pe departe calificarea ei, daca as zice acum ca facuse toata viata "munca de birou" o sa sariti ca asta se apreciaza...dar ma rog, cum ne cum a gasit mereu de munca ( a dat anunt si in ziarul local, din vorba in vorba , la fostul loc de munca, in spital cat a fost internata) a muncit si a depasit perioada, apoi totul a fost bine, din ce in ce mai bine. Atunci am invatat pe propria-mi piele ca orice munca este sfanta, daca este corecta, cinstita. In perioada respectiva incepusera emigrarile in Spania si Iatalia,mi-a zis sa plecam si noi ca si asa nu avem nimic de pierdut, nu am vrut, nici fara mine nu a plecat, ma putea lasa la bunici cum au facut multi, si uite ca ne e bine, acum dupa atatia ani spun ca asa a fost sa fie si ca oriunde poti reusi!


Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Ana Stroe
Daca as fi intampinat problemele tale poate ca as fi plecat si eu. Poate daca visul meu era sa stau pe malul oceanului -poate as fi plecat s-au daca as fi fost un schior de performanta ma mutam in Canada sau Norvegia .......normal ca fiecare are prioritatile lui in viata sau este fortat uneori sa faca unele alegeri.
Dar daca as pleca (si nu spun ca nu o voi face vreodata) asta nu mi-ar da dreptul sa folosesc cuvinte atat de dure la adresa fostilor mei conationali. Adica sunt la mii de km distanta si tot ce vad este raul din aceasta tara in care am crescut.
In fiecare societate exista neajunsuri care pentru unii prezinta o importanta mai mare sau mai mica.
Tu ai ales ce a fost mai bine pentru tine sau mai bine zis pentru copilul tau, normal ca dupa zeci de ani in care nu s-a facut nimic in Romania pentru diferite categorii sociale acum e mult mai greu decat in alte tari care au o istorie si experienta cu astfel de cazuri.
Saptamana trecuta la o emisiune TV am vazut o mamica al unui copil cu autism ce a renuntat la profesia ei si a facut studii de specialitate sa isi poata ajuta copilul.
Ea ales o alta cale de a-si ajuta copilul dar asta nu inseamna ca nu va respect pe amandoua pentru ce ati facut pentru copii vostrii.

eu consider ca problema romanilor este exact aceea ca generalizeaza prea mult....toti medicii sunt, toti profesorii sunt, toti vanzatorii sunt toti avocatii sunt, toti politicienii sunt ....dar eu una am intalnit oameni capabili, dedicati, bine pregatiti din punct de vedere profesional in toate domeniile astea.
Si in alte tari sunt cazuri de neprofesionalism sau de lipsa de umanitate dar acolo nu se generalizeaza.
Apare la noi un profesor ce a batut un copil -a pai asa sunt toit profesorii niste batausi. Am citit despre un caz intr-o tara vestica in care educatoarele ii puneau pe copii sa manance fortat si daca vomau ii puneau sa-si manance voma :acolo nu auzi educatoarele sunt...inumane
In tarile "dezvoltate" esti tratat ca individ asa ca eu consider ca asta este marea realizare a lor si romanii plecati pe acolo ar trebui sa invete asta.


Mergi la inceput