Ati emigra in alta tara? (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui lai
De curand vb. cu o mamica de aici din oras care isi HS fetita - de fapt tatal o HS, mamica lucreaza - si asa cum imi povestea ea activitatile copilei si cum in fiecare zi are cel putin o activitate in afara casei, ba la muzeu, ba la zoo, ba la acvariu, ba la teatru pt. copii, si mereu cu alti copii, suna chiar misto.

oare asta e doar apanajul HS? nu asa ar trebui sa fie viata normala a oricarui copil? intreb si eu, pentru ca noi exact asa traim. da, sonia e mica inca, dar am de gand sa pastrez stilul asta de viata si cand merge la scoala traditionala. probabil ca nu va fi posibil chiar zilnic, totusi cam asta o sa ramana norma. sper din toata inima sa putem continua asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

conchita, daca voi asa traiti , felicitarile mele, dar incearca un pic sa te gandesti cum isi permite o mama care are un servici de zi cu zi, adica trebuie sa fie acolo in fiecare zi, sa faca ceea ce faci tu.
din punctul meu de vedere e ok. dar nu te mira atat atunci cand afli ca alte mame nu fac aceleasi lucruri ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

si ca sa revenim la subiect, ca vad ca deja au inceput pupaturile dintre persoanele de baza ( fara nici o suparare dar daca venea un cineva de pe acest forum si spunea ca a emigrat ca ,, copilul sa fie OM , am fi fost deja la la pagina 300 si cel putin 3 cartonase rosii) ce a spus Lai e valabil si pentru mine.

Eu cred ca raspunsul este pe undeva la mijloc. Adica, sunt persoane care au o fire optimista, adaptabila, care au atins un anumit nivel de implinire interioara, care vor avea starea asta de bine si de echilibru cu ele peste tot, fie ca stau, fie ca pleaca. Si sunt persoane cu multe incrancenari interioare, probleme si dileme care le vor urmari peste tot. Dar, in acelasi timp, cred ca sunt si persoane care pot fi fericite intr-un loc si nu pot fi fericite intr-altul - de exemplu, cineva foarte foarte legat de familia extinsa, traditii si ritualuri in familie, poate ca nu poate fi fericit decat acolo unde are acces la asta; un alpinist pasionat ce nu poate fi fericit decat intr-un loc unde are acces la munti; un om cu o problema grava de sanatate care nu poate fi fericit decat intr-un loc unde are acces la servicii medicale care sa-i poata rezolva problema; cineva care nu poate sau nu vrea sa se obisnuiasca cu un sistem in care predomina spaga poate nu poate fi fericit decat intr-un loc in care ea nu predomina etc. etc.

Lai

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
fara nici o suparare dar daca venea un cineva de pe acest forum si spunea ca a emigrat ca ,, copilul sa fie OM , am fi fost deja la la pagina 300 si cel putin 3 cartonase rosii)

eu cred ca cel putin 3 persoane de la topicul asta ar trebui sa primeasca niste cartonase roz bombon pentru lectura superficiala si alte cartonase movalii pentru avantul in raspuns fara sa citeasca. verzi pentru acuzatii nefondate. eu n-am spus nicaieri ca am emigrat ca sa-mi fac copilul om. ar fi fost imposibil, o sarcina la fiintele umane nu dureaza 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

asta ca in Romania nu poti creste un copil educat e aiurea rau, pentru ca se poate, trebuie doar sa stii cum si sa te preocupi, la fel ca in orice tara.

il educi, dar cand merge in societate, cat mai valoreaza educatia aia? cat de optimist sa fie si sa ramana cand ia mereu suturi pentru ca ramane corect si de buna credinta, ca-si face treaba constiincios si ramane coada-cozii, in timp ce aia ne-educati sunt la putere, castiga mereu cu pile si mita si multa galagie si agresivitate? la ce foloseste educatia buna in cazul asta, la altceva decat sa-ti condamne copilul la nefericire perpetua cauzata de mediu? da, cauzata de mediu, ca eu nu cred nici o secunda gogorita aia cu un om fericit ramane fericit chiar si in lumea a treia cand n-are ce manca si apa de baut si il potopesc toate bolile si-i moare copilul de inanitie (asta, ca sa reamintesc faptele unora cu viziune romantica asupra lumii sarace).

nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza.

nimic

Eu cred ca exagerezi! Eu ma stiu pe mine si familia mea, imi stiu prietenii de aici si din afara si cei care au fost in afara si au preferat sa se intoarca.

Vorbesc insa, doar din punctul meu de vedere, si eu si sotul am facut studii si ne-am angajat fara absolut nicio pila plus situatii familiare precare( la familiile din care am plecat), amandoi suntem dupa parerea mea in primul rand oameni cu bun simt si corecti- iti spun sigur, ca de cand ma stiu lucrul asta este respectat, de cand eram in gasca de copii de la bloc pana la locul de munca eu m-am simtit respectata. Nu spun ca sunt numai "oameni" in tara, dar pe cei care eu nu-i consider oameni pentru mine nu exista, respectul lor este egal cu 0 pentru mine!

Material: am reusit in Romania in 5 ani sa ne luam apartament, masina + un teren langa oras unde speram sa construim o casa cu o curte in care sa zburde copii; am facut un copil caruia i-am asigurat mai mult decat strictul necesar, ne-am permis sa il dam la o gradinita buna ( cea pe care noi am vrut-o), mai facem un copil, pe care il vom creste ca si pe primul in credinta corectitudinii si a bunului simt, a respectului fata de sine si de altii, fiindca eu consider ca ceea ce semeni aia aduni oriunde pe pamantul asta!

Toti cunoscutii mei au reusit prin forte proprii si nu au ajuns la coada cozilor ...din contra, am cunostinte care au plecat de la lurul pe strung in uzina in timpul facultatii, si acum au ajuns directori generali la diverse firme. Insa toti au MUNCIT, nimeni nu a asteptat nimic de la stat, sau de la mama, sau de la tata, sau de la sora plecata nustiu unde, toti si-au luat propiul destin in maini si au facut ce au stiut mai bine ca sa reuseasca sa duca un trai decent!

Despre mizeria de care se scria ca este in unele locuri din tara, eu zic ca sunt locuri, cartiere, orase si orase, nu cred ca NY sau oricare alt oras civilizatdin lume, nu au cartiere mai putin curate, gasti de cartier si oameni care poate nu au acelasi mod de viata sa-i zicem "civilizat"!

In fine ar fi multe de zis, fiecare traieste viata pe care si-a ales-o si daca este impacat cu aceasta e totul OK! Eu am spus doar ca nu as meigra fiindca asa sunt eu , insa nici nu am ramas in tara ca sa o apar de turci !

pentru toti romanii, oriunde a fi ei :), ca sunt ai nostri toti!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!

Mergi la inceput

inbox, nu am exagerat cu nimic, nu poti nega nimic din lista mea pentru ca e reala 100%. povestea ta e dovada ca exista enclave de normalitate, dar asta nu caracterizeaza societatea la nivel general si nici sistemul. felicitari tie si prietenilor tai, cu oameni ca voi, romania mai are o sansa. dar eu nu vorbeam despre oameni ca voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

sa-ti reamintesc..... pagina 11

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable
[ce doriti sa devina copiii vostri si nu se putea in romania ?

om.

nimic

Bine poate nu asta a fost motivul dar cum poti sa faci astfel de afirmatii. Corecteaza-ma daca este cazul ca eu uite ce inteleg eu din ce ai spus : "In romania copii nu pot deveni oameni" sau era vorba numai despre al tau?

Consider ca ar trebui sa fii scoasa de pe acest forum plin de parinti ai caror copii nu pot sa devina oameni ca traiesc in Romania.

Aaaaaaaaaaaa ...stai ca m-am trezit : scopul tau este sa ne arati ce avem de facut .....sa emigram.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

sa-ti reamintesc..... pagina 11
Citat:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable
[ce doriti sa devina copiii vostri si nu se putea in romania ?

om.

Bine poate nu asta a fost motivul dar cum poti sa faci astfel de afirmatii. Corecteaza-ma daca este cazul ca eu uite ce inteleg eu din ce ai spus : "In romania copii nu pot deveni oameni" sau era vorba numai despre al tau?

Consider ca ar trebui sa fii scoasa de pe acest forum plin de parinti ai caror copii nu pot sa devina oameni ca traiesc in Romania.

Aaaaaaaaaaaa ...stai ca m-am trezit : scopul tau este sa ne arati ce avem de facut .....sa emigram.

este al doilea mesaj pe care ti-l raportez la moderator.
ca de la femeie la femeie, iti sugerez sa respiri adanc si sa recunosti ca nu ai inteles raspunsul meu. am repetat asta si, in loc de solicitari de lamuriri, primesc acuze in continuare, care mai de care mai aiuristice - nu recomand nimanui emigrarea si nici nu cred ca nu se pot creste oameni in romania - iar asta am specificat repetat, ar fi fost suficient sa citesti.

de pe forumul asta pot pleca si de buna voie, daca doresc. sa ma dai tu afara, cam improbabil, doar daca nu devii admin maine. sa ma pui la coltul rusinii pentru ca nu ai inteles mesajele mele, este problema ta si te las cu ea. dar atata vreme cat suntem pe un forum public, trebuie sa inveti sa mi te adresezi respectuos, chiar daca avem opinii diferite. prima oara m-ai facut rasa superioara si m-ai calomniat, acum continui in acelasi stil. spune-mi, asa ma convingi tu ca nu am dreptate cand spun ca romania e bantuita de fantoma celui care striga mai tare si bate cu pumnul in masa? ia mai gandeste-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

tot conchita:

Citat:
nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza

Deci : am constiinta, nu sunt corupta , inca n-am certificat de nebun si chiar muncesc cinstit ( nu m-a angajat nimeni pe pile deoarece valorile sunt apreciate chiar si in Romania) da na ca venisi tu aici sa ma faci narcisista.

Acu am si io o intrebare : in america sunt chiar asa de satisfacuti toti din jurul tau ???? chiar nu mai aveti homelessi, copii orfani, batrani singuri.....ca de aici de la noi nu prea se vad lucrurile asa.
Si apropo de scoli : mie una nu imi e frica sa-mi trimit copilul la o scoala publica ca pana acum in Romania nu a venit nici unul cu pusca la scoala sa-si omoare colegii si profesorii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

tot conchita:
Citat:
nu, in romania nu poti fi fericit daca ai constiinta, nu esti corupt, esti normal la cap si muncesti cinstit. nu poti. sunt prea inalte si solide in jur zidurile unei societati de tranzitie spre iadul pavat cu bune intentii (buna intentie fiind binele personal si-atat). ca sa ramai fericit in romania, privind la decaderea din jur, trebuie sa ai o doza mare de amortire a ochilor (aka constiintei) si sa nu-ti pese de nimic. deci, da, un hedonist si-un narcisist pot fi fericiti oriunde in lume, atata vreme cat nevoile lor sunt satisfacute, in timp ce ale altora nu conteaza

Deci : am constiinta, nu sunt corupta , inca n-am certificat de nebun si chiar muncesc cinstit ( nu m-a angajat nimeni pe pile deoarece valorile sunt apreciate chiar si in Romania) da na ca venisi tu aici sa ma faci narcisista.

Acu am si io o intrebare : in america sunt chiar asa de satisfacuti toti din jurul tau ???? chiar nu mai aveti homelessi, copii orfani, batrani singuri.....ca de aici de la noi nu prea se vad lucrurile asa.
Si apropo de scoli : mie una nu imi e frica sa-mi trimit copilul la o scoala publica ca pana acum in Romania nu a venit nici unul cu pusca la scoala sa-si omoare colegii si profesorii.

gabita2005, eu astept scuze. adica, impropriu spus le astept. doar iti reamintesc de regulile minimale de comportament civilizat. ce faci tu acum se cheama hartuire de persoana, nu conversatie. altfel, te anunt cu regret ca ai pierdut privilegiul unui dialog cu mine, iar daca ai nevoie de explicatii de ce l-ai pierdut, inseamna ca mi-as pierde timpul sa ti le ofer.

Mergi la inceput