Aspirante optimiste > 20 ani (466)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Atatea pupaturi n-am mai primit de la nunta

In primavara asta,musai sa vina barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Citat:
citat din mesajul lui ghiocela13

apropo de sora Ancai...ma bag si eu un pic in seama pt ca acelasi lucru l-am patit si eu la 7 saptamani. Am fugit la miezul noptii la municipal la urgenta pt ca m-am speriat tare. Am facut ecografie si mi s-a vazut un mic hematom, insa fara iminenta de avort. Mi s-a prescris un tratament cu utrogestan.
Anca, sota ta tb sa mearga neaparat la doctor, oriunde, la orice spital. Tb sa faca ecografie sa nu cumva sa aibe iminenta de avort. Nu e bine sa stea asa! Tb sa vada ce se intampla.

ghiocela13

Pai a fost de dimineata si chiar are iminenta de avort ,i s-a recomandat sa stea acasa la pat pana saptamana viitoare cand ajunge iar la ecografie si control.Si de sangerat se vede doar in urina ca asa nu raman pete pe tampon.

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghiocela13 spune:

da. cam nasol daca i-a pus diagnosticul asta!!! Saracuta de ea...probabil ca la ora asta au apucat-o deja toate urgiile pamantului, dar nu are ce face. Spune-i in continuu sa nu se sperie ca-si altfel isi impinge singura fatul afara. Tb sa se gandeasca ca are o problema si tb sa lupte sa treaca cu bine peste ea!!! Utrogestan, ca are nevoie de progesteron sa-i fixeze bine fatul, si multa odihna la pat!!!!

Sanatate multa ii doresc!

ghiocela13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Reteta cozonac simplu

1 kg faina, 8 oua, 600 ml lapte, 50 ml untdelemn (ulei), 60 g drojdie, 200 g unt, 200 g zahar, 20 ml rom, coaja rasa de la o lamaie si o portocala, o lingurita rasa de sare, un plic cu zahar vanilat, 50 – 100 g stafide.

Intr-un castron de circa 3 l se pun 100 g faina care, apoi, se oparesc cu 200 ml lapte clocotit; se amesteca repede cu lingura, pana cand se desfac toate cocoloasele, apoi se rasfira putin ca sa se raceasca mai repede (oparirea unei parti din faina are ca scop sa mentina moale cozonacul mai mult timp). Alaturi, in acelasi castron , se freaca drojdia cu o lingurita cu varf de zahar, pana ce se lichefiaza si, cand aluatul oparit este aproape rece se amesteca cu drojdia (daca drojdia se pune in aluatul fierbinte, se distruge si nu va mai fermenta).
Maiaua astfel preparata se acopera si se lasa sa creasca 15 - 20 minute, mai aproape de sursa de caldura, pana cand isi dubleaza volumul. (Daca maiaua se pregateste cu faina neoparita vor fi necesari numai 550 ml lapte pentru 1 kg faina).
In acest timp, galbenusurile se freaca cu sarea, un minut, ca sa-si invioreze culoarea. Nu se recomanda sa se puna albusuri in cozonac deoarece il intaresc si il fac sa se usuce mai repede. Se vor folosi numai pentru prepararea umpluturii de nuca. Se pot inlocui 4 galbenusuri cu 50 ml lapte, deci se vor pune numai 4 galbenusuri la 1 kg faina. Sau se pot pune 10 -12 galbenusuri pt 1 kg de faina , reducand cantitatea de lapte. In castronul cu galbenusuri se adauga zaharul, coaja rasa de lamaie si portocala, zaharul vanilat, romul, untdelemnul si 100 g unt topit (putin caldut) si se amesteca bine cu lingura.
Dupa ce maiaua a crescut se toarna compozitia cu galbenusurile peste ea, se clateste bine castronul cu restul de lapte caldut, care apoi se desarta peste maia si se amesteca bine. Dupa aceea se adauga retsul de 900 g de faina, cernuta, amestecand la inceput cu lingura apoi framantand cu mana 15 – 20 min, pana cand aluatul se desprinde de mana si de vas. Framantatul cu mana se face cu pumnul strans si, din cand in cand, se aduce aluatul din margine catre mijloc, ca si cum s-ar impaturi, in felul acesta se incorporeaza mai mult aer care la copt se va dilata si va creste cozonacul. Aluatul este cleios la inceput, dar dupa circa 15 – 20 min de framantat, incepe sa se desprinda de mana si vas, atunci se pune restul de unt topit 100g) putin caldut. Se curate cu lingura aluatul de pe maini si de pe vas, lasand sa curga untul pe sub aluat si se presara stafidele dezlipite unele de altele. Din acest moment, aluatul nu se mai framanta, doar se intoarce de la margine spre mijloc si se bate cu dosul mainii, ridicandu-l treptat din partile laterale, ca sa se desprinda de vas si sa se formeze straturi prin impaturire, pana cand s-a incorporate untul. Se acopera si se lasa sa creasca 15 -20 min, la loc caldut (sa nu fie prea aproape de foc, ca sa nu se opareasca). Dupa ce si-a dublat volumul, se aseaza imediat in forme.
Dintr-un kg de faina se pot face 4 cozonaci cu nuca, in forme lungi si inguste (de 35/6 cm) sau doi cozonaci cu nuca si 1 -2 simpli, depinzand de forma in care se coace.
Pentru cozonacul simplu impletit se va face astfel. Se ia o treime sau o jumatate din aluat (depinde de marimea formei) si se pune pe o foaie de nailon, presarata cu foarte putina faina. Se imparte bucata de aluat in doua parti din care se fac doua suluri lungi, fiecare cat de doua ori lungimea tavii in care se va coace. Sulurile se aseaza in cruce chiar la mijloc, unul peste altul, apoi capetele sulului care este dedesubt se incruciseaza, peste ele se incruciseaza capetele sulului dedesubt, alternandu-se astfel pana se termina; cozonacul se aseaza in forma unsa bine cu unt sau margarina solida. Aluatul trebuie sa ocupe jumatate din forma. Se lasa sa creasca la cald, pana cand se umple forma (cc 30 min), se unge apoi cu pensula muiata in ou batut sau numai albus batut cu furculita (pana cand se face putina spuma). Forma se introduce in cuptorul incalzit cu 30 min inainte, la foc mijlociu. Daca cozonacii s-au pus in doua forme lungi, acestea se aseaza intr-o tava de prajituri si astfel se introduce in cuptor, ca sa se poata manevra mai usor si sa nu se arda. Cozonacul se coace in circa 50 – 60 min, depinde de marimea lui. Cuptorul nu se deschide 25 min, pana cand cozonacul prinde bine forma, atunci, dupa ce s-a rumenit putin, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform si focul se poate reduce putin daca rumeneste prea tare. Dupa ce s-a copt, se scoate forma, se trece cu cutitul pe marginea ei, se inclina lateral si se lasa cozonacul sa alunece usor pe o planseta. Daca cozonacul s-a copt in forma lunga si ingusta, se lasa culcat lateral, deoarece se va presa aluatul pufos.
Se acopera cu servete groase si se lasa in bucatarie pana la racirea completa. Daca se lasa imediat la rece devin cleiosi

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
noi2
nunta noastra
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie voi fi anul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Anca, sora ta tb sa stea neaaparat in pat, adik sa se ridice doar pentru baie si atat. Din cauza unui hematom am pierdut eu sarcina. Mi-a prescris 6 utrogestan/zi + 3 no-spa/zi. Hematomul se elimina sau se retrage stand la pat, iar tratamentul este pentru sustinere.
Aveti incredere in Dumnezeu si o sa fie bine

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Bebelu ce bine suna retetaPoate reusesc sa fac si eu macar vreo 2,daca nu oricum face mami
Madutza cum e Cristi?

In primavara asta,musai sa vina barza

Mergi la inceput

Anca acum am citit la odiseea de noi-dec ca mai este o fata care e la fel ca sora ta.

e in 7 sapt si nu i-a auzit inimioara, s-a dus la medsana si i-a auzit-o.

poate este si aparatura care nu ajuta, oricum cel mai bine e sa asculte de medic si sa stea la pat cat mai mult sa se elimine hemtomul si sa fie bine

noi2
nunta noastra
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie voi fi anul acesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Fetelor va multumesc,si eu stiu f bine ce inseamna iminenta de avort ca asa ama vut cu Maria si tot din cauza asta am pierdut si cele 3 sarcini

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Sunt acasa!!!! Ce bine e ....
Ma duc sa va citesc si mai vorbim noi

Andreea

"As we are conceiving our babies, our babies are conceiving us as parents" - Conscious Conception

www.feminitate.org/" target="_blank">Feminitate - trup si suflet de femeie

FEM -descopera-ti feminitate - program pentru semnele fertile

Mergi la inceput

andreea

noi2
nunta noastra

Mergi la inceput