Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Conchi, ma simt atata de neinsemnata si de mica, ma simt asa de putin om, atat de nerecunoscuta, atat de umilita, de parca as fi alta aratare de pe pamant, o aratare care nu mananca, o aratare care nu e egala cu nimeni care respira. Toti astia vor da de mancare la caine, la pisica, in ziua de Pasti, o sa le fie mila de orice taratoare si se vor simti buni hranind un caine. Iar pe cel asemenea lor il pleaca la pamant si scuipa pe sufletul aproapelui.
Am nevoie de ajutorul vostru astazi, sa ma ridic de la pamant si sa spun ca nu-mi pasa.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mamabear spune:
Iasmin, surioara scumpa, nu deznadajdui. Te inteleg perefect, si ma gandesc cu uimire ca sunt atatia oameni care se lupta pentru drepturile animalelor, dar pe aproapele lor aflat in nevoie nu-l vad, sau daca il vad il privesc cu dispret. Nu e de mirare ca si cei din jurul vostru uita ce inseamna sa fii om si nu le pasa de faptul ca si la voi vine Pastele, ca aveti un copilas, care asteapta sa se bucure de bunatati de Invierea Domnului. Asta e lumea in care traim, unde fiecare lupta pentru sine, si vorba ta , scuipa pe sufletul aproapelui aflat in necaz. Sa incercam noi sa fim mai buni si din putinul nostru sa-i bucuram pe cei din jur, nu trebuie sa ne asteptam ca altora sa le pese de noi. Ma doare sufletul cand ma gandesc la voi si stiu cum e ca am trecut si noi prin momente foarte grele (nici acum nu stam pe roze cu banii, realmente ne rugam sa faca Dumnezeu o minune sa avem bani pt ce mai trebuie de mancare si de motorina pt a merge la biserica de Pasti , dar deocamdata eu sunt optimista).
Un parinte tare drag noua ne spunea : "Aveti nadejde dragilor. Ce, credeti ca Dumnezeu e sarac? Dumnezeu e iubire si nu vrea raul nimanui. O sa va dea cele de folos daca staruiti in rugaciune, chiar daca pare imposibil, caci la El totul e posibil."
Asa ca va dau si eu un sfat, nu ca as fi in masura, dar asa-s eu, mai bagacioasa. Rugati-va impreuna sa treceti peste aceasta ispita, si puneti-l pe cel mic sa se roage pt voi. (Spunea parintele Proclu, ca Dumnezeu nu refuza pe copii.)
Te pup si te imbratisez cu toata dragostea! Si sper din suflet sa treaca repede necazurile si sa va puteti bucura din toata inima de Invierea Domnului Nostru Iisus Hristos!
Iasmin08 spune:
Mamabear, cu Doamne-ajuta o sa trecem si de episodul asta, ca stiu ca nu ne lasa Dumnezeu. Dar puiul meu pe care l-am adus pe lume o sa trebuiasca sa traisca printre astfel de... "oameni"??
Multumesc din suflet, o sa facem asta (sa ne rugam impreuna cu puiul)
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Iarta-ma, sunt un pic obosita si dezgustata: la mine la firma nu vor asigura salariu compensator pe motiv ca urmeaza sa mai dea o transa afara. Cica de aceea s-a si luat hotararea sa dea afara in doua transe, ca sa nu se dea salar compensator. In plus, la dragul meu sotz, persoana caruia el i-a asigurat lucrarile si care are o suma destul de mare sa ii dea pe ce a lucrat (suma incasata de acela), a hotarat ca probabil noua nu ne trebuie bani de Pasti.... Una peste alta, anumite personaje de genul asta ma ingretoseaza teribil. De aia sunt si eu azi un pic mai pleostita. Ei, macar de-am fi sanatosi. Ca tot ma intreaba lumea ce am mai facut cu mamografia. De unde bani in conditiile astea. Mai stau si cu frica in spate. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Draga mea, mergi la avocat si dai firma in judecata. Ce legatura au transele de dat afara cu salariul compensator care este obligatoriu? Astia mizeaza pe faptul ca oamenii nu-si cunosc drepturile. Ti-am spus de atunci, da-i in judecata!
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
citat din mesajul lui mamabear Neata fetele! Iasmin sa lasam la o parte ispitele de ieri , trebuiau sa vina , doar e Saptamana Mare, si sa ne concentram pe prezent. Crinuta, n-ai mai zis daca ai reusit sa vezi tot filmul. Copiii vostri ce stiu de iepuras? Va intreb pt ca acum 2 ani cand era cel mare in clasa intai, dupa vacanta de Paste , a venit acasa si mi-a zis: "Mama, un coleg ,de fapt mai multi, a zis ca de Pasti a fost la el iepurasul si i-a adus cadouri. Dar e ridicol! Auzi, un iepure sa aduca la copii cadouri! Cred ca le-a adus altcineva cadouri si i-a pacalit ca a venit iepurasul." I-am explicat si eu ca oamenii mai zic asa ca vine iepurasul da Pasti, cand le fac daruri copiilor, dar nu e adevarat. Oricum el stia de mult semnificatia Pastelui si a Craciunului (doar ca mai crede si acum in Mos Craciun, care e trimis de Dumnezeu sa faca daruri copiilor cuminti, pentru a se bucura de Nasterea Fiului Sau). M-a deranjat intotdeauna mutarea atentiei de la sarbatoarea crestina , pe obiceiuri inventate special cu acest scop, de aceea i-am invatat pe copiii mei de mici semnificatia Pastelui si a Craciunului. Sincer m-a mirat ca in grupa mare la gradinita, cand i-a intrebat doamna ce se sarbatoreste de Craciun ( de Pasti), doar al meu si inca doi copii au stiut, restul -Mos Craciun (iepurasul). Va pup pe toate! PS: ce face Nikole, mai stiti ce i-a zis ieri la doctor? |
Mamabear, gandesc ca tine.
Eu i-am spus cu gura mea lui Rayan ca nu exista Mos Craciun, ca noi de Craciun sarbatorim Nasterea lui Isus, iar restul e pura inventie pt scopuri comerciale. Daca el vrea sa creada, e liber, dar stie clar ce sarbatorim de Craciun.
La fel vom proceda si acum. El va alege ce crede, important este sa cunoasca semnificatiile acestor sarbatori religioase.
Peste tot de Craciun si inainte vezi reclame la mai stiu eu ce, brazi, Mos Craciuni, reni, etc, nicaieri nu vezi " Happy Birthday Jesus", sau orice altceva similar. Nu v-am spus ca diavolul e genial?
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Conchi, ma simt atata de neinsemnata si de mica, ma simt asa de putin om, atat de nerecunoscuta, atat de umilita, de parca as fi alta aratare de pe pamant, o aratare care nu mananca, o aratare care nu e egala cu nimeni care respira. Toti astia vor da de mancare la caine, la pisica, in ziua de Pasti, o sa le fie mila de orice taratoare si se vor simti buni hranind un caine. Iar pe cel asemenea lor il pleaca la pamant si scuipa pe sufletul aproapelui. Am nevoie de ajutorul vostru astazi, sa ma ridic de la pamant si sa spun ca nu-mi pasa. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
si a big hug for you..., but don't cry, ok?
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Crinuta, asa credeam si eu, scumpa, ca unde-i lege nu-i tocmeala... Chiar azi i-am zis sotului sa ne informam la un avocat. Mai intai, daca nu imi vor da aceste drepturi, o sa fac o reclamatie la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca). Daca nici cu reclamatia nu se rezolva nimic (legea e lege ptr toti, nu ma intereseaza ce zic cei din firma), o sa angajez un avocat.
Un salar la mine (minimum minimorum posibil legal pentru pozitia mea, extrem de mic) imi acopera doua rate la banca. Eu speram sa las banii pentru doua rate, ca uite ultimul salar il voi primi in mai, iar un salar compensatoriu mi-ar fi acoperit ratele pe iunie si iulie.
Mi-ar mai fi ramas august si sept si scapam de rata la banca.
Eh..probleme, le voi rezolva eu cumva.
Acuma stau si citesc pilde despre monahi care nu traiau decat cu camasa de pe ei, si si aceea li se parea mare lucru. Cat de putina credinta am.. Ca intr-adevar, Dumnezeu este bogat, doar nu ma astept sa nu ma iubeasca asa cum a facut-o mereu. Sigur lucrurile se vor rezolva. (Zic eu dupa o transa de plans).
O sa iasa soarele si pe strada mea.
Oare ce face Nikole ca azi n-a intrat
crinuta spune:
Fetele, nu am mai scris aseara pt ca nu mai puteam deschide pc-ul din cauza ventilatorului.
Nu am vazut tot filmul, nu am avut puterea.....
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Dorothee : salut
In seara asta o sa merg la denie, indiferent ce va fi. Sper sa nu mai patesc ca ieri ca m-am tulburat aiurea n tramvai. Pentru azi mi-am facut portia de tulbureala
Mamabear, zi bre, imi trebe flori au ba la denii?