Crestinismul si evolutia spirituala 6
Raspunsuri - Pagina 10
Iasmin08 spune:
Patou,Dorothee, ce bine ca sunteti ok. Mai ales acuma ca Dorothee are un bebe in burtica, ma intreb mereu daca e bine, daca se menajeaza, mai ales cu nebunia asta cu ''grijania'' de Pasti.
Eu tocmai am venit de la prohod, unde am stat de am cantat tot, pe urma am vazut ca parintele a dus Crucea cu Hristos in Sf. Altar, si am fugit fuguta acasa. Il luasem la biserica cu mine pe stimatul sotz, caruia pe la jumate-asa i-a venit rau si a plecat. Am stat pe urma ca pe ghimpi, va dati seama. Am plecat dupa el acasa, ingrijorata (dupa ce am terminat de cantat). Cand, pe la un colt, aproape de casa, cine credeti ca era calare pe motocicleta cu pleata in vant (vorba vine, ca-i tuns periuta). Ati ghicit, mandrul sotz, ii trecuse si oboseala si rau si tot. Acuma se visa intr-un film american, cred, din ala cu ''born to be wild", ca as arata pe motor. Si iaca asa s-a terminat aventura primului meu prohod trait pe viu. Astept sa va aud pe voi cum a fost.
Imi fac griji pentru Crinuta noastra. Oare mai are febra?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
columbiana spune:
Ce harnice sunteti! eu tot amin si parca vad ca ramine pentru miine totul; ma gindeam sa nu fierb carnuri astazi prin bucatarie, dar soacra i-a transmis barbatului sa nu cumva sa fac astazi cozonacii, ca la ei nu se fac, asa ca am interdictie; imi ramine curatenie, restul miine pina la Inviere.
eu o sa fac ciorba de miel si stufat, drob, salata de vinete si brinzoaice (aluat de cozonac dar umplut cu brinza dulce si stafide impaturit ca plicuri-placinte);
este incredibil, avem 27C afara, timp de plaja, sa mai spuna cineva ca-i friguroasa Canada
Conchita, una din bucuriile de pe topicul asta (pe linga linkurile fetelor, vorbele bune si pildele Iasminei) au fost pozele tale; este o armonie perfecta intre spiritul si trupul tau, nici nu te-as fi imaginat vreodata altfel decit in poze, frumoasa, cu o privire ce te marcheaza
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Katya spune:
Buna ziua fetele!
Cred ca v-am indus in eroare de ati crezut ca cine stie ce treaba oi avea,am,adica am de iesit si de intrat si iar de iesit si tot asa,altfel,nici pe departe din cite faceti voi!Cind am vazut meniurile voastre,mi-am adus aminte ca da,exista drob pe lume!Nu mai zic de alte creiere si pasca si bunatati....Pai eu am facut azi(si inca in 2 ore,chiar ma gindeam ce m-a ajutat Domnul de am fost asa iute)3 feluri de mincare:o ciorba de pui,snitele de pui si niste pulpe de pui la cuptor,plus niste legume oparite.Deci asta-i meniul de Paste pt mine si pt fete,caci sotului ii pun miine la cuptor o bucata de miel gata preparata si condimentata,se dezgheata miine abia.Si-i mai oparesc si lui niste pastai congelate ca garnitura si asta-i tot.Si oua colorate,fireste.Cozonac nu cumparam,ca sotul tine Montignac,eu ar trebui sa tin si eu,asa ca ma simt si nu cumpar nici pt mine,iar fetele oricum nu maninca,sint niste mofturoase.Ei,asta-i meniul meu....Bine,nu stiu daca n-oi lua vreo inghetata,mai vedem noi ce-om gasi pe la magazin azi...
Cit despre lenjerii de pat...eu nu le calc...m-ati dat gata si cu asta!
Crinuta,sanatate iti doresc!
Dorothee,ca tot te-am prins,zi-ne si noua citi ani are fetita ta si cite saptamini are burtica.
Conchita,m-as bucura sa mergi la biserica romana,in pr. rind ca e limba ta si poate te concentrezi mai bine la rugaciune(eu nu pot in fr de ex cu "et maintenant et aujourd'hui et dans les siecles des siecles"(sint si niste accente grave dar nu le am pe tastatura si-mi ia timp sa le inserez).Si apoi oricum,la biserica nu se vb,asa ca si daca am fi acolo si te-am vedea,tot nu ne-am da seama ca n-ai fi volubila ca pe net,caci nici noi n-am vorbi,ci doar am cinta Hristos a inviat!Abia astept sa ne povestesti cum a fost!
Iasmin ,m-a amuzat sotul tau cu iesitul din biserica...al meu in iarna asta o data a fost ispitit sa nu se concentreze,i se parea ca-l string ghetele(noi),se gindea numai cum o sa mearga sa le schimbe etc,dupa ce s-a terminat slujba a uitat complet de ele,nu-l mai stringeau...
Deci am terminat mincarea,acuma iesim in parc cu fetele,apoi le trecem pe sub masa,venim acasa si-om vedea ce-om mai face,Acatistul+niste metanii ca le am la canon,iar pe urma eu am sa plec la Prohod(ora 19..) si ei s-or descurca si fara mine.
Si ziceam ca nu mai intru si ia uitati cit am scris!Plus ce v-oi povesti dupa Prohod!
V-am pupat pe toate!
Iasmin08 spune:
Ana, mi-ai facut o pofta cu salata de vinete, ceva de speriat. Numai ca io am terminat tati vinetili in post, n-o ramas nik pentru alte evenimente.
Katya, pai e bine ca ati hotarat sa tineti amandoi o dieta (presupun ca asta inseamna Montignac?). Al meu sotz are asa o ciuda pe mine ca io mananc si nu ma ingras (zice ca's paguba la casa omului, lacusta, ce mai). Asta din pricina ca's iute. Soacra-mea (Dumnezeu sa o ierte) i-a zis ca nu o sa fiu buna de nevasta, ca asa imi mai merg ochii in cap, peste tot). Eu is mai iute de felul meu, si nu fixez cu ochii un punct, ma plictisesc rapid (in orice, da orice). El in schimb ma streseaza pentru ca la fiecare masa trebuie sa-mi aminteasca cum se pune pe el si o gura de apa in plus... Cat se mai chinuie saracu' sa fie la o anumita greutate.. zici ca-i mai ceva ca o femeie.
Am sunat-o pe Crinuta sa vad ce face dar are ambele telefoane inchise. Cred ca e in biserica. Daca e la biserica inseamna ca nu e grav. Abia astept sa vad cum se mai simte. O s-o sun maine daca nu intra pe DC.
Ce ziceti, fetelor, o fi nascut frumoasa noastra Nikole pe bebelina?
Macrina spune:
Buna fetele
MA delectez cu voi, sunteti un balsam
Multumesc de explicatiunile cu gatitul, mamabear si Iasminuta, azi sunt croita sa fac si eu oua (cu foi de ceapa) si sa las puradeii sa vopseasca oualele cum vor ei.. Prevad un mare mess dar si o mare fericire.
Din pacate nu prea stiu ce vopsea sa iau, oare daca le dau din aia cu care vopsesc ei hartiile intra in ou?
Ce de mancaruri pe aici, mi se face rau.. noi am zis s-o luam mai incet cu carnea, sa ne reobisnuim cu ea.. Asa ca fac doar o ciorba de pui si un drob de pui, la fel..
Fetele care faceti drob, de ce nu scrieti reteta aici? Eu am o problema in sensul ca nu vreau sa se intareasca/inchege prea tare, sa fie uscat, si nu stiu cum sa fac. Ma gandesc ca -i de la oua.. sa pun mai putine oare?
Conchita, ce ma bucur ca mergi la biserica.. sper sa ai o experienta placuta cu romanii.. ma multe nu zic
Hai, te rog, pune si tu poze undeva cu creatiile Soniei, cred ca sunt un deliciu Promit ca pun si eu experientele noastre
Noi am fost cu totii aseara la biserica, foarte frumos, dar nu simt bucuria de acasa.. inca nu ma pot obisnui cu limba
Nikole, sper sa fi nascut, usor
columbiana spune:
Macrina uite reteta de la Andreea (phillip), numai ca eu pun doar organe de miel, si n-am sa pun marar ca nu-mi place.
carne tocata de miel, ficat de vita, ceapa verde muuuulta, patrunjel, marar, oua (4-5), sare, piper. daca ai organe le fierbi, apoi le toci si amesteci totul. compozitia nu trebuie sa fie sfaramacioasa, daca e, mai pui ou, sau smanatana, ulei etc. coci drobul la 350 pana e rumenit pe deasupra.
Crinuta, sanatate!
ma gindeam seara trecuta la tine; mama e greco-catolica, dar pentru ca in sat nu avem biserica merge la ortodocsi, de fapt a trecut in parte la ortodoxie; eu am pendulat intre cele doua biserici cindva cautindu-mi calea, am ramas ortodoxa dar merg cu drag la slujbele catolice aici, mai ales ca avem Oratoriul, o maretie arhitecturala;
http://images.google.ca/images?hl=en&q=oratoire+st-joseph&um=1&ie=UTF-8&ei=fia2S4uGDoH_8AbM56jFBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCgQsAQwAw
aseara vroiam sa plec mai repede de la denii, era tirziu (eram inb Montreal, la noi in Laval am gasit biserica incuiata din pacate) si cind sa ies imi blocasera masina in parcare, am intrat in biserica vecina, era slujba catolica, exceptional de frumos-am ramas acolo pina la sfirsit; de fapt pe mine tot un sfint al catolicismului, Sfintul Anton si Acatistul si postul lui mi-a scos in cale barbatul , dar despre asta am sa va povestesc alta data.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mamabear spune:
Macrina, iubito, eu fac drob de miel si-mi iese foarte bine, nu e tare deloc. Pun reteta, sper sa nu se supere nimeni ca nu e la bucatarie:
-maruntaie de miel
-3 oua +cateva fierte pt pus in interior (5-6)
-2 legaturi ceapa verde
-1 legatura patrunjel
-1 legatura hatmatuchi (daca gasiti)
-1 legatura marar
-1-2 linguri smantana
-2 felii paine inmuiata in lapte
-sare
-piper
Se curata maruntaiele, se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat se fierb cateva oua tari pt interior. Maruntaiele fierte si racite se dau prin masina impreuna cu verdeata si painea inmuiata si scursa bine. Se adauga 3 galbenusuri crude , smantana si albusurile batute spuma. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o tava de chec , unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet (eu pun hartie de copt ca-i mai simplu), se aseaza jumatate de compozitie, se pun ouale fierte ,apoi se aseaza cealalta jumatate. Se da la cuptor, la foc mediu ~ 40-45 minute. Se scoate din tava dupa ce s-a racit.
Iasmin08 spune:
Mamabear, da bine, soro, imi furi reteta? E identica
Daca nu am maruntaie de miel, merge bine cu ficatei de pui la care adaugi limba de vita fiarta bine si taiata cubulete. Indiferent cum ar fi, smantana face de multe ori minuni, si nu se mai farmiteaza (ca atunci cand e prea tare, se farmiteaza de numa' numa').
conchita spune:
Katya, Katya, cum ma atingi tu asa usor ca la biserica nu se sta la sueta si nu e despre mine, ci despre Iisus. pai tocmai asta este, caci ultima mea experienta la biserica romaneasca a fost contrara spiritului. era o zarva si-o galagie de Pasti, de-am crezut ca am nimerit la miting. barbatii fumau in usa bisericii, pe scari, la poarta, incurcand drumul, femeile mai mult dezbracate decat imbracate, toata lumea socializa cu toata lumea, n-am auzit nimic din slujba si, da, masurata din cap pana-n picioare si iscodita de mama si tata si toti strabunii. intelegi acum? poate in san diego o sa fie altfel, nu pot decat sa sper.
Crinuta, tocmai ce-i povesteam Katyei ca nu m-am decis inca. am ispite. :-))
Ana, esti tu prea buna.
Macrina, sunt o lenesa la pus poze pe net, dar voi incerca in uichendul asta daca prind putina pauza. tie ce-ti mai face burtica?
Dorothee, ma bucur sa te revad. si pe tine Patou.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Indiferent cum ar fi, smantana face de multe ori minuni, si nu se mai farmiteaza (ca atunci cand e prea tare, se farmiteaza de numa' numa'). Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
smantana cand se pune?
dar pot sa-l fac din pipote, inimi si ficatei de pui si-atat? sau...
mamabear, ce e ala hatmatuchi?!