Hipospadias(13)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Dragilor, nu ma poate ajuta nimeni cu niste raspunsuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seligenstadt spune:

Buna tuturor,

Noi tocmai am avut interventia pentru hypospadias balanic cu prof. Hadidi.

Mai jos succesiunea evenimentelor:

- Luni 5 iulie 2010 internare si intalnire cu anestezistul (explicatii, acord...)
- Marti la 13:00 a intrat la operatie si la 14:00 l-a adus in salon, treaz, cu pampersul pe el! #61514;
- Joi prof Hadidi (http://www.hypospadias-surgery.com/rum_start.html ) i-a schimbat pansamentul (de retinut ca pansamentul protejeaza total locul interventiei astfel incat copilul poate face orice miscare doreste, poate fi luat in brate si in nici un caz nu este imobilizat)
- Vineri la pranz i-a scos sonda (in cateva secunde, in fata noastra); a plans un pic, dar dupa ce l-am luat in brate s-a linistit instantaneu
- Vineri si sambata dadea semne ca este un pic jenat cand urina, dar trecea fff repede
- Luni 12 iulie 2010 am iesit din spital si ne-am intors la Bucuresti

Din prima zi de dupa operatie a primit un antibiotic din 8 in 8 ore si, dupa ce i-a scos pansamentul (si sonda), am folosit si un unguent antibiotic pentru locul cu pricina.

Totul in conditii excelente de igiena (interventia s-a facut la Emma Klinik in Germania http://www.emmaklinik.de/en/the-clinic/video.html ).

Rutina cu care prof. Hadidi a tratat subiectul explica acum reusita interventiei. E un profesionist , face peste 40 de operatii de acest gen pe luna, a dezvoltat metoda lui si cu siguranta nu se compara cu doctorii care fac cate 1 – 2 pe luna.

Cand vine vorba de copilul tau, nu stai pe ganduri! Niste mii de euro (spital + doctor) se justifica pentru sanatatea copilului tau.

La dispozitia voastra pentru informatii suplimentare.
Mult noroc la Cluj!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

Citat:
citat din mesajul lui otiliaco

Buna.

Am citit postarile voastre despre operatie (aproape toate, ca am inceput cu cele din 2008 :)). Am si eu un baietel de 5 luni si in sept (cand o sa aiba aproape 8 luni) o sa mergem la operatie pt hipospadias la dr Basca. Vroiam sa va intreb cam cat dureaza operatia , ce poate manca dupa (borcanele de Nestle, lapte praf, cereale, pireu de fructe?), cum e recuperarea, si desigur, care sunt "atentiile" pe care tr sa le dau pe acolo. Multumesc mult!

Buna otiliaco
Noi ne-am operat la prof. Hadidi la 1 an si 2 luni si din experienta mea pot sa-ti spun ca operatia a durat aprox. 2 ore jumate (hs penian) iar recuperarea a fost surprinzator de rapida. I-am dat calmante pt durere 2 zile, a treia zi n-a mai fost nevoie. Legat de mancare, eu i-am dat de toate. Imediat dupa operatie, adica dupa ce am ajuns in salon de la terapie intensiva am avut voie sa-i dau apa si mi s-a spus ca daca nu varsa in decurs de 30 - 40 min. pot sa-i dau lapte (noi papam lapte praf NAN), iar seara deja i-am dat iaurt, biscuiti si iar lapte. A doua zi deja mancam normal. Eu am folosit la greu borcanele - le plac la nebunie, eu luam din Ungaria de la Univer (Nestle erau si mai scumpe si mai aiurea la gust si mai sarace ca sortimente).
Despre "atenti" poate intra fetele care au fost la dr. Basca si-ti dau detalii. Bafta multa.

tuturor si sanatate multa

Eni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Otiliaco, despre operatie: dureaza aprox 2-3 ore, dupa operatie cateva ore nu-i vei da nimic, apoi cate o lingurita de apa...de-abia seara lapte, incepi de la o lingurita si cresti pana la 100- 200 ml. Nici vorba de altceva mancare, iaurturi...etc. Asta in prima zi. Apoi...are voie iaurt...nu mai tin minte, oricum ceva mai usor, de-abia din a 3-a zi revine la normal cu mancarea. Ceaiuri si lichide trebuie sa bea la greu, cat de multe, tot timpul cat va avea sonda, si nu numai.

Recuperarea...in afara de episoadele cu schimbatul pansamentului si apoi, prima zi dupa ce-i scoate sonda...e usoara, pot spune. Aaaaa....mai este problema atunci cand face kk, il va durea...

Cu banii...nu pot scrie aici, iar in al 2-lea rand e bine sa-ti spuna o mamica cu copil operat mai recent, din 2008 banuiesc ca s-au mai schimbat lucrurile.

Baietelul tau ce tip de hs are?

Sefuta...parerea mea este sa mergi la Hadidi...macar ptr consult, parca ai adresa mea de mess... mai vorbim acolo.
Ce-i ala "diverticul"?

Taty-Alexis....si ce daca a fost suspendat, ai uitat ca traim in Romania?

Mergi la inceput

Sunt la servici si-mi merge foarte greu calculatorul, deschid subiect nou cand ajung acasa, daca o merge netul ( ca ieri n-a mers)
Daca e cineva care se pricepe si vrea sa deschida alt capitol....e invitatul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Buna seara. Abia acum am reusit sa citesc, a fost una din zilele acelea cu plansete de dintisori/burtica/foame/oboseala...si cand se oprea Raducu incepea surioara lui :(.
Multumesc pentru detalii. Radu are hs balanic. Sper sa avem si noi o operatie usoara, si mai ales fara complicatiile acealea despre care am citit pe forum si care ma ingrozesc de-a dreptul...
Enni, noi papam Milumil, am mancat Nan dar Radu are o tendinta spre constipatie, si am zis sa-l schimb (desi acum cu cerealele fara gluten, adica preponderent orez, e tot la fel de rau ; de aia ma si cam sperie ce a zis Roxana de kk dupa operatie, o sa intreb daca nu-i pot da un laxativ usor atunci) Cat despre borcanele inca nu i-am dat nimic, noi suntem in plin proces de diversificare, de saptamana viitoare intra supita.

Roxana, imi poti spune ce fete ma pot ajuta cu rspunsurile la problema "materiala", pe mail sau PM?
Multumesc inca odata pentru ajutor.

PS Noi trebuia sa mergem la operatie spre sf lui august, dar o sa-l sun pe B sa o aman dupa 20 sept, caci avem bilete la mare la inceputul lui sept iar dupa aceea cununam niste prieteni si n-o pot lasa pe mama cu bebele operat. Mai merge cineva atunci?

O seara placuta tuturor!

Mergi la inceput

capitolul 14

Mergi la inceput