Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 14
taty_alexis spune:
Ma pusese pe ganduri ce a zis Andreea cu vaccinul de un an si l-am intrebat pe Prof. Hadidi daca pot sa ii fac vaccinul si mi-a zis ca dupa o luna de la operatie copilul poate sa duca o viata normala ca si cand nu ar fi avut nicio operatie. La faza cu mersul la mare cred ca ar trebui sa ii cada firele mai intai si pe urma ar fi ok sa se balaceasca :)
theooo spune:
azi bebe face 2 ani si 6 luni si avem 8 luni de la ultima operatie. mie imi pare vindecat desi dr basca a zis ca vindecarea dureaza intre 6 luni si 1 an. pe bebe la durut operatia cateva luni dupa aceea, nu ma lasa sa pun mana pe puta lui , zicea " auu buba".
si eu stiu ca minim 1 luna trebuie sa treaca intre vaccin si anestezie.
ma bate gandul din ce in ce mai mult sa ma duc la dr hadidi pt urmatoarea operatie. sper sa vina in iulie si sa si opereze atunci. poate se si gaseste alt doctor mai bun la zalau pana atunci.
roxana c. spune:
Andreea, eu stiu ca o luna trebuie sa treaca de la vaccin pana la operatie, dar in general medicii spun o luna si jumate ptr mai multa siguranta. Si noi am fost in aceiasi situatie.
In legatura cu marea: fiind apa sarata, ii face bine , asta intrebasem si eu- singurul lucru este ca mi-a fost teama sa nu-i intre nisip prin zona aia...., fapt ptr care si atunci, dupa operatie dar si anul trecut la mare l-am tinut cu slip pe el.
Theooo, vindecarea difera de la un copil la altul, nu-i la fel la toti.
Voiam sa vb cu tine pe mess dar nu te-am mai vazut.
taty_alexis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cami_gabi78 Vreau sa imi cer scuze pt faptul ca am judecat initiativele si efortul pe care unele dintre voi il faceti pt a face ca totul sa fie bine ,as vrea sa imi cer scuze pt modul in care am interpretat si judecat actiunile voastre crezand ca sunt doar niste mofturi de oameni cu bani desi poate sunt deja tardive aceste scuze .Nu am avut nici un drept sa ma implic in aceste discutii pt ca intradevar nu am facut nimic sa contribui la eforturile voastre de a aduce in tara un medic dintre cei mai buni ,beneficiind multi parinti dintre care ma numar si eu,mai ales ca d-l Ahmed a fost un om inainte de a fi medic ajutandu-l pe fiul meu si nu as vrea sa intru in detalii ,pt cei care stiu deja inteleg despre ce este vorba.Am vazut totul dintr-o prespectiva gresita si am judecat fara ca sa stiu de eforturile celor care au contribuit la binele nostru.Imi pare extrem de rau pt tot . |
Imi pare bine ca iti dai seama ce-ai facut si ca ti-ai cerut scuze dar cred ca e tardiv si nu-si are rostul. Acest forum a fost creat tocmai in ideea de a ajuta si nu de a incurca.
PS1: "d-l Ahmed" e de fapt Prof. Hadidi asta asa ca sa lamurim problema respectului.
PS2: am lasat "quote" fiindca am vazut ca unele posturi dispar ;)
roxana c. spune:
Cami_gabi, tu pana la urma ai fost la operatie? Nu spuneai ca fiul tau e racit si nu puteti ajunge? Sau am incurcat eu borcanele?
cami_gabi78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxana c. Cami_gabi, tu pana la urma ai fost la operatie? Nu spuneai ca fiul tau e racit si nu puteti ajunge? Sau am incurcat eu borcanele? Roxana |
roxana c. spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cami_gabi78
|
Da, acum imi amintesc, asa este.
Discutiile de genul celei de mai sus cred ca nu-si au rostul, ptr asta exista mess sau mail.
Ce mai fac copiii?
Cami_gabi, baiatul tau e bine acum? Mai are nevoie de operatie de cosmetizare? Ce tip de hs a avut si cate operatii pana la asta de la Zalau?
Theooo, tu ce faci, v-ati hotarat pana la urma? Voiam sa vorbesc cu tine, dar nu te-am mai vazut pe mess( nici eu n-am prea fost pe mess zilele astea).
Ceilalti , ce mai faceti, de fapt copiii ce fac, sunt bine?
cami_gabi78 spune:
Roxana,el a avut 4 operatii inainte din care 3 la Cluj si 1 la Timisoara facute de catre prof Georgescu si prof Miclea.A vut hipospadias scrotal cu curbura iar in urma celor 4 operatii a avut distal adica cativa mm mai jos de varf dar in urma carora curbura nu i-a fost rezolvata.Acum in urma operatiei facute la Zalau curbura este rezolvata ,urineaza in varf doar ca au aparut 3 fistule .Doua sunt cred una langa alta ca vine urina pe acolo ramificat iar una este cam prin locul unde a fost ultima gaura pe care a avut-o inainte .Din cate am inteles va trebui sa ateptam mai mult timp adica intre 1 luna si 6 luni pt a vedea rezultatul final pt ca doar in acest interval se poate vedea daca se inchid sau nu.Oricum mi sa spus ca nu are tesutul bun si atunci asta este si motivul aparitiei fistulelor pt ca fiind operat deja de 4 ori si nu bine,atunci nu cred ca ar fi putut sa fie un rezultat mai pozitiv.Sfatul meu pe care il dau celor care doresc sa isi opereze copii la Bucuresti si care au avut deja 4 sau 5 operatii este ca nu ar trebui sa mai mearga acolo ci sa se duca sa ii opereze la d-l profesor AHmed pt ca daca nu isi v-or pierde sansa pe care ar fi avut-o inainte.Si am sa explic de ce am spus acest lucru ,nu pt ca vreau sa fac reclama d-lui Ahmed care oricum nu are nevoie de aceasta pt ca se stie de reusitele pe care le are ,dar as vrea sa se stie ca cu cat mergi si il operezi de mai multe ori fara rezultate pozitive cua atata tesutul se deterioreaza mai mult si atunci poti ajungi la un numar destul de mare de opewratii fara mari rezultate .Spun asta pt ca in urma celor 4 operatii am fost la o consultatie la d_l proefsor Luncan din CLuj care este un urolog renumit si in urma consulatiei mi s-a spus ca deja dupa 4 operatii nereusite ,tesutul s-a deteriorat si daca nu sunt facute bine urmatoarele putem ajunge la un nr foarte mare de operatii.Acest lucru mi-a fost confiramt acum in urma operatiei facute la Zalau pt ca d-l profesor Ahemd mi-a spus sa avem grika ce facem ca tesutul este deja destul de rau asa ca el a facut ce a putut in conditiile pe care le-a avut.Este ca si cum vrei sa pui un petec nou pe o haina veche.DEci eu cred ca cei care au norocul sa nu fi fost operati in alte parti deja de mai multe ori si aleg sa mearga direct la el au sanse foarte mari sa le reuseasca din 2 operatii din care una de reconstructie si una de cosmetizare.Deci daca aveti banii necesari faceti tot posibilul sa il alegeti pe d-l profesor Ahmed pt ca intradevar rezultatele sunt pe masura si nu ve-ti regreta nimic.Aceste sfaturi vi le dau in urma propriei experiente si pt a va ajuta intr-o alegere optima.Oricum eu sunt si asa foarte multumita pt ca acum penisul fiului meu este drept si poate urina in varf ,inainte cand era curbata era mult mai mica iar acum de cand a rezolvat curbura si-a mai dat drumul in lungime pt ca faptul ca era curbata ii afecta si cresterea.Am citit pe un alt forum despre hipospadias pe care l-am gasit, unde puteai pune intrebari in legatura cu asta si unii medici iti raspundeau ,doua comentarii lasate de 2 barbati unul de 35 ani si unul de 24 ani care spuneau ca datorita faptului ca au fost operati la varste foarte inaintate ,penisul lor nu li s-a dezvolat normal iar la varsta adulta aveau doar de 13 respectiv 14 cm.Din acest motiv tind si eu sa cred ca este adevarat pt ca datorita faptului ca desi l-am operat, medicii nu i-au rezolvat curbura pana la 14 ani ,penisul fiului meu nu s-a putut dezvolta normal si acum este foarte mica comparativ cu varsta pe care o are si nu stiu daca va mai creste intr-un mod favorabil si normal pana ce va deveni adolescent.Sper sa tineti cont de sfaturiile mele si sa faceti ce stiti mai bine pt copii vostri.
theooo spune:
cami, am incremenit cand am citit ca si baietelul tau a facut fitule desi este operat de dr hadidi. chestia cu tesutul mi-a spus-o si mie ( prin eni ) , deci cu cat sunt mai multe operatii nereusite cu atat sunt sanse mai slabe de rezolvarea hs. ma ingrozesc. sincer nu stiu cum mai rezisti. bafta multa !
roxana, am decis sa mergem pe mana dr hadidi. doamne ajuta.sper sa fie bine de data asta pt ca deja eu una simt ca o iau razna.
pe mess nu prea intru. dar mai vorbim, o sa te gasesc eu....
roxana c. spune:
Chestia cu tesutul am mai auzit-o si eu, numai ca nu stiam cum s-o explic, Cami_gabi a explicat foarte bine: ca un petec pe o haina veche.
Cami_gabi, tu esti mamica de care stiam eu de la o cunostinta comuna, cred, cu copilul caruia-i aparusera fistule? Si ce ti-a spus dr. Hadidi, sunt sanse sa se inchida fistulele? Presupun ca oricum urmeaza operatia de cosmetizare, nu?
Si inca ceva: curbura care spui ca era, se vedea usor ? Si in erectie si...normal? Intreb asta ptr ca la baiatul meu in stare..normala, e ok, nu se vede nimic, dar cand e..."steagul" ridicat ( ca sa citez pe cineva), parca ar fi o usoara curbura, dar nu-mi dau seama daca nu e din cauza preputului, care nu-i mulat in partea aia. ( sub puta)