Hipospadias(13)
Raspunsuri - Pagina 13
filofteia spune:
Avand in vedere ca este vorba de un spital particular, managementul acestuia ar trebui sa fie direct interesat sa-l atraga pe dr. Hadidi...sa-l invite sa opereze o data sa faca lobby pentru asta... sau au un director slab...
In ce priveste pretul... este adevarat ca atunci cand l-am operat pe Adi nu exista posibilitatea operarii la Zalau, dar exista posibilitatea operarii in strainatate... Am aflat atunci preturi si operatia se ridica undeva la 1500 de Euro... (sincer 3000 mi se par peste pretul pietei, dar asta este alta problema) Cert este ca eu nu-mi permiteam costurile astea... operatie + drum+ stat acolo... nici pe cele de la Zalau nu mi le permit . Si da as face orice pentru copilul meu, dar din Hipospadias nu se moare... fara sa vreau trebuie sa ma gandesc ca exista si un viitor...
Fiecare isi stie problemele proprii, fiecare are alta opinie... Nu trebuie sa ne certam din cauza asta.
In ce priveste statul in spital... poate ar fi o idee sa luati legatura cu o asistenta de "acasa" ... Basca a schimbat pansamentul doar o data in 10 zile... cu al doilea am plecat acasa si a cazut singur... singura problema care am avut-o in spital infundarea sondei, a rezolvat-o o asistenta... acum ma gandesc ca puteam sta si acasa, daca as fi vorbit cu medicul nostru pediatru... Cred ca trebuie sa incepem sa gandim altfel sistemul de sanatate.
In ce priveste operatia uitati aici ceva interesant
http://groups.yahoo.com/group/hypospadias/message/7888
Citat: |
Re: [hypospadias] Second Operation? Yes, you have to get the operation. I'm sure it won't be nearly as bad as the first. My son has had four in total because the hole keeps closing up on him. Our doctor (Dr. Abrahamson in Dearborn, MI - who I do not recommend) says that because it is a man-made hole, your body will try to close it. Like an ear piercing. Anyway, to avoid future operations my son dialates it twice a day. Since it took so long for your son to have this problem I doubt he will need the dialation. I don't want to scare you or anything. What scares me more is if the hole really closes up and they have to do an emergency operation because he cannot pee! On Tue, May 4, 2010 at 10:50 AM, sunaakman <tercioglus@...> wrote: > > > Hello dear moms and dads, > My son was born with mild hypo and chordee. it was repaired in Stanford > hospitals by Dr. Kennedy when he was 10 months old. We did not have any > problems and happy with the results. > He is now 4.5 years old and the last 6 months, we realized that his stream > is getting thinner and thinner and thinner. We took him to Dr. Kennedy and > he agreed with our observation. He wants to do a simple 15 min operation to > open it again. He said it is really simple. I am really afraid to subject > this sensitive area, tip of his penis, to another opearation. Did you have > this problem before, how did you resolve it. Would it get better as he ages. > My instict is telling me no and get the operation, but I am hesitant since > it is such an important part of him. > > Thanks > > Suna |
Am extras asta:
Our doctor (Dr. Abrahamson in Dearborn, MI - who I do not recommend) says that because it is a man-made hole, your body will try to close it. |
Care s-ar traduce cam asa:
Doctorul nostru a spus ca este o gaura facuta de om, deci organismul incearca sa o inchida...
Va doresc numai bine...
roxana c. spune:
Emilia, poate ca in afara costa operatia 1500 euro, dar ptr cei asigurati acolo, altfel ar mai fi costuri: spitalizare ( din ce am inteles destul de scumpa), drum...etc care mai mult ca sigur ca duce undeva peste 3000 euro( spunea cineva de 10000 parca ). Hadidi stie asta si ...de ce sa nu profite? Sau aveti timp sa credeti ca iubeste copiii asa tare si nu mai poate de dragul lor, sa fim seriosi...asa si-ar incasa doar banii pe avion si ceva in plus, sa nu vina nici degeaba, de acord.( din ce stiu, nici hotelul nu si-l plateste , tot parintii platesc, pe langa cei 3000 eur sau...mai mult, dupa caz)
Dar adevarul asta e: la ora asta e cel mai bun si decat sa te duci dupa el...preferi varianta asta, e convenabila ptr toti, de ce sa nu spunem adevarul?
theooo spune:
era normal sa fie pareri pro si contra. cum am mai spus partea financiara este problema cea mare dar nu numai. cel putin eu ma gandesc ca atat zalaul cat si iasul sunt destul de departe de buc si daca apar ceva probleme ce fac? dau o "fuga" pana acolo? ok, dau o fuga dar cine il va vedea pe bebe? asa cum a spus taty-alex, se pare ca dupa plecarea dr-lui hadidi nimeni nu mai stie ca sa faca. poate apare vreun dr competent si de incredere si atunci este altceva. cred ca-i este greu si dr hadidi sa stie ca nu are pe mana cui lasa copilasii in lipsa lui.
poate nu fac bine dar deocamdata merg tot pe mana dr basca pana se stabileste exact ce va face dr hadidi si cu cine va lucra.
in ce priveste schimbatul pansamentelor la dr basca, este adevarat ca este dureros pt bebe si dr basca umbla fara mila dar la noi a fost schimbat pansamentul din 2 in 2 zile fara exagerare. am stat in spital 4 zile dupa care am plecat acasa cu sondita si ne duceam la spital pt control si schimbat pansament. asa ca, din punctul asta de vedere eu zic ca am fost mai linistita stiind ca este controlat......chiar daca ulterior a aparut fistula. toate sunt cu dus si intors.......
tuturor
Ennni spune:
citat din mesajul lui roxana c. ( din ce stiu, nici hotelul nu si-l plateste , tot parintii platesc, pe langa cei 3000 eur sau...mai mult, dupa caz) |
roxana.c sa stii ca acum in aprilie parintii in afara de costul operatiei nu au platit absolut nimic in plus din cheltuielile lui Hadidi. Deci nu a trebuit sa platim nici biletul de avion, nici cazarea la hotel nici nimic absolut. Am auzit si eu varianta ca parintii au platit cazarea anul trecut in octombrie parca, insa nu stiu nimic concret, doar povesti. Haideti sa nu mai vorbim din auzite, pt ca ne citeste foarte multa lume si iar se vor creea confuzii (ceea ce nu e bun pt nimeni).
Sanatate tuturor
Eni
Ennni spune:
Pentru ca se apropie momentul in care avem 1 luna de la operatie, urmeaza sa trimitem si poze pt. un fel de control. Drept pt care prof. Hadidi m-a rugat sa va transmit dragi parinti sa nu trimiteti mai mult de 2 sau maxim 3 poze de marime medie (adica sa nu aiba kb foarte multi), ideea e ca pozele sa fie cat mai clare insa nu foarte mari. El primeste zilnic foarte multe e-mailuri (cu poze sau fara) de la parinti din toate tarile in care opereaza iar eu aseara am reusit sa-i blochez calculatorul cu un e-mail la care au fost atasate vreo 8 poze . Problema s-a rezolvat insa a dorit sa va transmit si voua faza si sa actionati in consecinta.
si sanatate tuturor
Eni
anamiton spune:
Dragi parinti,
eu am senzatia ca nu vad bine ce citesc aici pe forum.
mai, oameni buni, de cuvantul a discuta si a-ti spune parerea nu ati auzit?
eu am lansat ideea cu spitalul particular, intrebandu-va doar daca ati fi de acord sau nu.
v-am mai rugat o data sa va spuneti parerea punctual si civilizat fara cearta, insa vad ca acum s-a ajuns la un intreg scandal.
de ce oare?
mai ales ca prof. Hadidi nu ar lua nici o decizie fara opinia dvs.
asa ca, va rog, cine transmite prof. ce se discuta pe forum sa stie ca face natiunea romana de ras si ne facem de rushine cu barfe si alte chestii.
asta se numeste barfa si barfa este lipsa de respect atat fata de altii, cat si fata de sine insusi.
ideea cu spitalul particular era una dintre alternativele la o operatie in Germania, in conditiile in care, actualmente la Zalau este dr. Jeckyl.
se pare ca la Zalau se va scoate la concurs postul de chirurg si poate atunci se va clarifica situatia.
imi pare rau daca de la o intentie buna si o intrebare de principiu a putut sa se ajunga aici.
o zi buna tuturor!
taty_alexis spune:
Pe aici s-a asternut tacerea din cate vad. Dragilor daca aveti ceva de zis nu tineti doat pt voi. Haideti sa trecem peste episodul nefericit de acum cateva saptamani si sa continuam sa scriem lucruri care pot fi folositoare si altor parinti care acum descopera acest subiect al HS si nu stiu ce sa faca mai departe. haideti sa ne luptam ca Hadidi sa vina in romania de mai multe ori pe an. Din ultimul mail in care i-am trimis poze a zis ca operatia arata bine si ca spera sa vina si in iulie..
andreea_71 spune:
In primul rand va multumesc ca sunteti mult mai activi decat mine, pe forum, si pe mine ma ajuta foarte mult TOT ce scrieti.
In al doilea rand am vazut ca se discuta despre probabilitatea ca dl H sa opereze si la Iasi. Eu cred ca este o initiativa foarte buna!
Legat de noi, am implinit 1 anisor, la inceputul lui mai :). Inca nu am facut operatia, dupa cum am mai scris, aveam greutate in alegerea variantei, intre Basca si Voinescu. In prezent, ma gandesc mult mai preponderent la varianta Voinescu, mai ales ca se apropie cel mai mult de partea frumoasa a cazurilor fericite de la Zalau, de aceea va si spuneam ca pe mine ma ajuta foarte mult tot, tot ce scrieti. Deocamdata vom face vaccinul de 1 an si prin iunie ramasese stabilit sa iau legatura cu dl Voinescu si sa stabilim ziua operatiei. Mie mi-a explicat ca se fac niste analize dimineata, apoi pe la 10 incepe operatia, stam acolo pana pe la 7 seara, ne viziteaza el si dc totul e ok plecam in acea seara acasa si mai revenim dupa 5 zile pt scos sonda si pansament. Eu, fiind din Bucuresti, ma linisteste gandul ca dc ar apare vreo problema, pot ajunge repede la Medlife, altfel, ar fi foarte greu, gand care abia citind aici la voi mi-a aparut, eu uitasem complet de aceasta posibila problema. Legat de conditii, sigur vor fi mai bune decat la spitalul de stat, desi acest criteriu, pt mine, e un pic mai secundar. Principalele sunt: echipa de medici, rata de reusita, metoda de schimbat pansamentul/sonda [zilnic sau doar la final], sentimentul care mi-l inspira, drumul pana la spital pt probleme ulterioare [doresc sa nu fie la nimeni] si pretul. La Medlife am inteles ca va fi in jur de 35 mil, ceea ce este intre varianta de stat si Zalau. Mi-am scris si eu parerea, poate va fi utila unor parinti inca in faza de analiza.
Strict tehnic, am 2 intrebari:
- intre vaccinul de 1 an si operatie este suficient sa treaca 1 luna?
- dupa operatie, la cat timp maxim se poate spune ca s-a incheiat recuperarea si se poate merge la mare? Intreb, pt ca noi deja avem bilete pt 10 iulie, si acum stau si ma gandesc dc sa fac operatia inainte sau dupa...
Va doresc multa sanatate la toti si multa fericire!
Ciufik spune:
Andreea - dezlegare la balaceala, Hadidi da dupa 1 luna. Si noi l-am intrebat pe Hadidi si a zis ca dupa 1 luna e ok si baie in cada si in mare :). Bafta multa la Voinescu. Citeam pe site-ul lui Voinescu ca a fost in decembrie la un work-shop unde a fost invitat si Hadidi, in Austria parca...
Noi nu am trimis poze la 1 luna ca mi-a fost lene sa fac :), dar suntem ok, inca nu e vindecat complet. De data asta mi s-a parut ca s-a vindecat mult mai greu, probabil asa e cu fiecare operatie in plus...
taty_alexis - ce bine ar fi sa vina in iulie prof hadidi!
Sanatate tuturor!