Crestinismul si evolutia spirituala 5
Raspunsuri - Pagina 17
Iasmin08 spune:
Conchita, esti tare . Se pare ca asa e, nu este egal intre cele doua decat daca vorbim din punctul de vedere al roadelor faptice.
Era o faptura sireata, o faptura pamanteasca, dar era telurica si cred ca era ademenit de cel rau sa intre in echipa (team evil)..
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
pentru fete. Se pare ca mai e putin si Nikole naste.
Dopul a cazut, contractii dureroase neregulate de asta noapte.
Sa ne rugam pentru ea
beren spune:
Iasmin, focus ca altfel pierdem brainstoming-ul asta. Uite, conchita aduce si alte referinte in discutie, asa ca mai arunc si eu un hint (pe care-l scrie in clar Milton :). Sarpele este ales tocmai pentru ca nu poate face altceva decat sa vorbeasca. Daca ar putea lua un mar in mana sa-l ofere cuiva, asta ar duce la circumstante atenuante .
Si nu glumeam cu heruvimii care dormeau la poarta - la ei v-ati gandit?
Edit: nastere usoara lui Nikole si bebe!
Iasmin08 spune:
Ok. Continuam brainstorming-ul.
De vreme ce stia ca e pomul cunoasterii, dar ca va avea rezultat in urma consumului pe langa cunoastere si moartea... presupun ca dorea sa aiba viata vesnica. Nu se zice nimic cum ca animalele ar fi murit.
Despre heruvimi nu stiu exact ce sa zic, n-am citit cum ca ar fi dormit la poarta, cum am citit de pilda de Sfintii Apostoli pe Muntele Maslinilor (care n-au putut veghea un ceas..)
Iasmin08 spune:
Dar uite ce zice dupa cadere:
"Si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara valvaitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii"
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Si nu glumeam cu heruvimii care dormeau la poarta - la ei v-ati gandit? |
hopa, interesant. ok, heruvimii ca heruvimii, dar Dumnezeu unde era? adica putea asa orice sarpe de pe pamant sa ajunga in ceruri in curtea lui Dumnezeu fara sa-l opreasca nimeni?
cum sa treaca un sarpe puntea dintre cele doua lumi, e posibil doar cu gargara si puterea de persuasiune? si Dumnezeu lasa gradina invadata si nepazita? totusi, cum transgresezi intre doua lumi, pe unde? nu-ti pierzi trupul de carne, nu te schimbi, alea-alea?
eu nu mai inteleg nimic.
Nikole, o sa fie super super usor si minunat, ai sa vezi!
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Dar uite ce zice dupa cadere: "Si izgonind pe Adam, l-a asezat în preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara valvaitoare, sa pazeasca drumul catre pomul vietii" Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
adica abia dupa?! ce rost a mai avut, pe cine ar mai fi putut ispiti sarpele in gradina, odata adam si eva concediati cu el acolosha pe pamant, sa manance ierburi?
Iasmin08 spune:
Si sarpele a fost probabil izgonit, dar istoria lui nu mai e interesanta.
Cat despre heruvimi nu se zice nimic, cel putin nu in primele trei capitole de geneza. Ei sunt numiti ca pazitori ai raiului, ca nu cumva oamenii sa vina sa guste si din pomul nemuririi.
beren spune:
Mai, voi folositi surse prea restrictive. E mai degraba asa: are loc lupta "pe campiile divine" :) Multa lume, de ambele parti - asa, vreo treime de milion fiecare. Luci pierde si o ia la vale cu tot cu aliatii lui: doua planuri existentiale mai jos, unde nu exista elevator. Apoi, Michael primeste sarcina sa-l educe pe Adam. Si-i spune, si-i explica, una si alta, ii da si hint-uri sa nu se uite la vecini, what not. Iar la poarta si pe ziduri desigur ca stau ceva heruvimi, mai ales de cand cu caderea.
Dar degeaba, iar explicatia e simpla: Luci stie drumul inapoi, si (sa nu uitam) era no. 3 inainte de rebeliune. Adica mai tare si decat Michael, ce sa mai spunem despre heruvimii somnorosi. De-aia intra inapoi ca sarpe si-o convinge pe Eva. L-ar fi convins si pe Adam, dar nu merita pentru ca (se stie) barbatii sunt neatenti, nu asculta si nici nu prea pricep subtilitati. Kanietz filma.
Intrebarea cea mai interesanta este de ce e facut sarpele (ala adevarat, nu cel care vorbeste cu Eva, ca v-am spus cine era asta) vorbitor si viclean? Hmm?
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui beren Si nu glumeam cu heruvimii care dormeau la poarta - la ei v-ati gandit? |
Chiar caut dar nu gasesc nimic referitor la asta in primele capitole ale Genezei. E in vreunul din manuscrisele de la Marea Moarta?