Crestinismul si evolutia spirituala 5
Raspunsuri - Pagina 16
Iasmin08 spune:
Beren good point, but even so...Daca vrei cu adevarat poti, ha? Deci doar lipsa mainilor l-au lipsit pe sarpe sa muste din mar? Cum poate atunci sa manance, ca doar n-are maini. Ei, asta e o intrebare retorica, stiu cum... Asa cum poate inghiti un soarece, asa putea inghiti si un mar.
By the way, de ce credem noi ca acel pom al cunoasterii binelui si raului era un mar???
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
conchita spune:
Iasmin, eu cred ca sarpele nu a muscat pentru ca i-a fost frica de Dumnezeu. inocenta nu cunoaste frica, dar pacatul o naste. imediat cum au pacatuit, adam si eva au cunoscut rusinea, frica, lasitatea. pe de alta parte, satana se da de breaz cu noi astia micii, dar tremura in fata lui Dumnezeu. el avea cunoasterea atotputerniciei divine si stia ce i se poate intampla daca nu-L asculta. eu asa stiu, ca satana nu face nimic fara voia lui Dumnezeu care i-a dat pe mana lumea noastra cu ispite si pacate cu tot. pe de alta parte, sarpele voia sa-i castige pe adam si eva de partea intunericului, or asta nu se putea decat daca ii ispitea sa pacatuiasca. ei erau iubiti, el nu mai era iubit. el cazuse din postura de favorit, adam si eva i-au luat locul. in fine, speculatii.
beren, sarpele mananca pana si alti serpi fara sa aiba nevoie de maini. :-)
Iasmin08 spune:
Laura, sarpele se pare ca la momentul acela nu era nicicum omnivor, ca sa nu mai vorbim de carnivor:
"Iar tuturor fiarelor pamāntului si tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor ce se misca pe pamānt, care au īn ele suflare de viata, le dau toata iarba verde spre hrana. Si a fost asa."
(cap I, verset 30)
Deci nu pentru asta n-a gustat din rodul pomului (ca sa evitam cuvantul mar, care nu-si are rostul)
Cica in cele mai vechi reprezentari mesopotamiene, pomul cunoasterii binelui si a raului era reprezentat ca avand drept roade...rodii.
Iar cele iudaice (vechi), socoteau smochinul ca fiind pomul cunoasterii (sau roadele erau aproximativ similare smochinului)
Dar tot nu pricep de ce credem noi ca era vorba de mar...
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita beren, sarpele mananca pana si alti serpi fara sa aiba nevoie de maini. :-) |
Mai ales alti serpi. Dar tot e greu sa musti un mar care atarna in pom fara sa ai maini si picioare, orice ai spune ...
Eu cred ca sarpele ala, pe care de fapt il chema Luciferous Serpente si care-i pacalise pe cei doi heruvimi care motaiau la poarta, nu avea dinti deloc, doar limba. La asta v-ati gandit? :))
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 By the way, de ce credem noi ca acel pom al cunoasterii binelui si raului era un mar??? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
haha, asta nu stiu. dar eu mi-l imaginez drept pomegranat, este fructul meu preferat si-as manca in nestire. sunt in extaz mistic cand il mananc. imi place mai ales zgomotul facut cand spargi bucatile alea de ciorchine dinauntru cu degetele si ti se prelinge zeama aia delicioasa pe degete. :-))
Iasmin, iubita, stai asa, de ce sa mai muste sarpele? el avea cunostinta binelui si raului deja. fusese langa Dumnezeu, apoi a insufletit raul. ce-i mai trebuia muscatura?
Iasmin08 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Mai ales alti serpi. Dar tot e greu sa musti un mar care atarna in pom fara sa ai maini si picioare, orice ai spune ... Eu cred ca sarpele ala, pe care de fapt il chema Luciferous Serpente si care-i pacalise pe cei doi heruvimi care motaiau la poarta, nu avea dinti deloc, doar limba. La asta v-ati gandit? :)) |
Pai putea vorbi, era cea mai sireata creatura, se satura cu iarba...
Tocmai ca era cea mai sireata creatura dintre toate fiarele de pe pamant. daca ii era asa de folos, daca rodul era atata de bun, merita sa incerce, nu? sau ar fi putut cere femeii sa-i dea si lui...
Tu la asta te-ai gandit?
Iasmin08 spune:
Ah, si nu zice ca ar fi fost ingerul cazut, ci zice asa:
"Sarpele īnsa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamānt, pe care le facuse Domnul Dumnezeu."
Era pe pamant, nu langa tronul dumnezeiesc.
conchita spune:
citat din mesajul lui beren Eu cred ca sarpele ala, pe care de fapt il chema Luciferous Serpente si care-i pacalise pe cei doi heruvimi care motaiau la poarta, nu avea dinti deloc, doar limba. La asta v-ati gandit? :)) |
sa stii ca tu ai putea sa fii aproape de ceva adevar aici, simt eu asa o adiere. :-)) sarpele ala putea fi doar o aparitie, nu o incarnare adevarata. doar o viziune, o naluca. pentru ca satana este cel ce NU este. spre deosebire de Iisus care este cel ce este. denis de rougemont, al carui fan sunt, spune ca esenta satanei si a puterii sale este ca te poate face sa crezi ca e Nimeni si Nimic, pentru ca nu are Fiinta. unde esti?, daca-l intrebi, iti va raspunde "nicaieri". hm...
conchita spune:
citat din mesajul lui beren Mai ales alti serpi. Dar tot e greu sa musti un mar care atarna in pom fara sa ai maini si picioare, orice ai spune ... |
nu m-am prins...sarpele se poate catara in copaci foarte frumos, nu-i trebuie picioare sau scara...tehnic nu vad unde ai tu nelamurirea.
conchita spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Ah, si nu zice ca ar fi fost ingerul cazut, ci zice asa: "Sarpele īnsa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamānt, pe care le facuse Domnul Dumnezeu." Era pe pamant, nu langa tronul dumnezeiesc. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
adica sunt doua duhuri ale raului pe pamant? sarpele si satana? "fiara" este un alt nume pentru satana, chiar in Biblie. am trait in nestiinta inseamna, mereu am crezut ca sarpele e satana sau frun slugar de-al lui...