Crestinismul si evolutia spirituala 5

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Iasmin, daca te-a intristat mesajul meu, spune ca-l sterg!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Iasmin, daca te-a intristat mesajul meu, spune ca-l sterg!!!

nimic

Nu m-ai intristat, eu chiar te-am primit in inima cu bratele deschise si nu m-au durut deloc cuvintele tale pentru ca le-am inteles exact asa cum le-ai spus. Si eu sper ca nu te-am intristat cumva, nu te-am judecat, iubita. Am vrut numai sa nu fii socotita gresit, exact cum noi stim ca nu esti. Nu prea am eu diplomatie, de aia imi si cer iertare.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

http://angelinspir.ro/povestiri/ana-katharina-emmerich.html

Filmul regizat de Mel Gibson a avut la baza scrierile Anei Emmerich? Despre ce diavo, vorbiti? Cel sub forma de copil? Eu nu am vazut decat fragmente, nu am puterea psihica sa vad, sunt varza la asta, desi am dvd-ul in casa, si acum m-ati facut curioasa si m-as apuca sa il vad, dar nu stiu daca voi rezista prea mult.
Stiu ca Isus pomeneste cuiva, nu mai tin minte in ce carte am citit despre exact acel diavol despre care pomeniti voi aici, dar nu mai stiu detalii.

Revin

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Ma bag si eu in discutia voastra.
Conchita, imi dau seama ca nu ai deschis subiectul cu scopul de a defaima Biserica in ansamblu, ci pentru a sanctiona comportamentul total nepotrivit al acelui preot (care la urma urmei e si el om si nu e perfect, deci e supus ca oricare dintre noi pacatului). Dar sa stii ca astfel de subiecte aduc un mare deserviciu Bisericii, si ii fac pe cei caldicei sa adauge o picatura in plus in oceanul lor de neincredere si sa-si justifice lipsa lor de credinta, aduce un argument suplimentar celor de alte confesiuni pt a da cu pietre in credinta noastra. Tie acea inregistrare nu iti zdruncina credinta, dar altora da (caci isi spun ca daca nici preotul nu are respect in fata lui Dumnezeu, atunci inseamna ca nu e pe bune chestia asta cu credinta, ca poate nu e nimic dincolo, ca mai bine la alte culte, poate acolo e adevarul...), si e pacat sa se piarda vreun suflet cu "ajutorul" nostru. De aceea ar trebui sa luam si noi ortodocsii exemplu de la celelalte culte care nu scot niciodata in public rufele murdare, ci si le spala departe de privirile celor din afara.

Te pup si te imbratisez cu dragoste. Te rog sa nu te superi de ce ti-am zis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Iasmin, iubita, iar tu semeni cu mama mea. ma certi pentru subiectul cu preotul care a raspuns la celular in timpul cununiei? imi cer scuze. mai e si saptamana patimilor, n-ar fi fost momentul. pur si simplu m-a revoltat, amuzandu-ma in acelasi timp, recunosc, si m-a pus pe ganduri: oare ce se va alege de lumea asta daca tocmai conducatorii de turma dau startul la necredinta si necuviinta? nici eu nu am cunoscut personal preoti ca acela din clip, dimpotriva. pe cei controversati i-am cunoscut pe net.:-))

cat despre cei cu mintile ca a mea si cu credinta ca a mea, ca nu s-ar pupa, eu am facut pace cu paradoxul asta, pentru ca e aparent. ce imi da entuziasm este tocmai indemnul lui Iisus "cauta si vei gasi", de aceea cautarile nu mi se par antagonice credintei. eu nu-s la inceputul credintei, ca si ani, doar ca practica si probabil asa voi muri. sfanta nu ajung, maicuta la biserica nici atat, val in cap nu-mi pun. nuda si curioasa, asa o sa mor, si cred ca Iisus are un locsor in inima si pentru cei ca mine, mai impertinenti si deranjanti, pentru ca inima mea ii apartine in totalitate.

spre deosebire de tine, eu am ajuns la credinta prin miracol. mi s-a revelat. ce-am facut sa merit seria de minuni si alte cele, numai El stie. nu am ajuns prin studiul Bibliei si nici pe calea logicii, desi iubesc logica si mi se pare dar divin. abia dupa aia m-am dus la Biblie si-am citit dupa pofta inimii, cu creierul la purtator. avand in vedere backgroundul de studiu al religiilor, iti dai seama cum am citit eu Biblia la inceput. dupa aia am ajuns la concluzia ca e peste puterile mele sa inteleg, mai ales de ce mi-e strain Dumnezeul Vechiului Testament, de ce imi aminteste de zeul hindus Kali (bine si rau) si de ce nu-l simt aproape.

eu il iubesc pe Iisus. asa ca citesc Pildele cu mare placere, sunt filosofice, anecdotice, exact pe gustul meu. citesc Noul Testament, iar de Eclesiastul sunt indragostita. alea cu liste intregi de nume, of, ma plictisesc teribil. ma debusoleaza complet Irod si alte cruzimi din Biblie, nu-L inteleg pe Dumnezeu ca pe o creatura vanitoasa si razbunatoare asa cum apare in vechea scriptura. si ce mi-am zis? Biblia e revelata oamenilor. oamenii sunt imperfecti. spiritul Bibliei este adevarat, amanuntele sunt controversate si e ok ca sunt asa, o sa aflu adevarul adevarat cand ajung dincolo. dar nimic, absolut NIMIC, nici o indoiala si nici o carcoteala si nici o critica nu-mi vine in minte cand ma gandesc la Iisus. pur si simplu il iubesc. poa' sa vina cercetatorii maine si sa zica, stai, am descoperit ca era femeie, extraterestru, leu, whatever, nu se va schimba nimic din iubirea mea pentru El.

asa, acum stii si cum cred eu. :-))

nimic

Conchita, exact despre acel miracol as dori sa ne vb mai mult, evident, doar daca nu vrei sa il pastrezi pt sufletul tau, ceea ce, as intelege.
Eu gasesc fascinant cum o persoana atee convinsa intelege atat de bine sa Il iubeasca pe Isus intr-un mod atat de pur. E mare lucru.

Hehehe, si pe mine ma plictisesc paginile cu nume intregi, nici nu le citesc. Si eu am o problema cu Vechiul Testament, nu intele destule lucruri, dar astept momentul in care ni se va lua "valul de pe ochi" si vom vedea totul prin ochii lui Dumnezeu.

Referitor la " cauta si vei gasi", eu consider ca trebuie sa cautam, dar depinde unde si in ce fel. Eu n-am sa caut raspunsul la oameni, decat poate la cei carora li s-a revelat EL. In rest caut raspunsul direct de la EL.
Am experimentat asta, in perioadele cand ma rog suficient, cand traiesc altfel, simt prezenta Duhului Sfant, am vise in care parca cineva imi explica lucruri care par atat de logice, incat nu exista urma de indoiala. Chiar si ziua mi s-a intamplat sa imi vina idei care sigur nu erau de la mine, cu ajutorul carora intelegeam mult mai bine anumite aspecte esentiale ale vietii, si brusc imi schimbam perceptia asupra lor, asupra vietii. E ceva foarte fain cand te lasi transformat.
Eu asta inteleg prin a cauta. Cred cu tarie ca, fara Duhul Sfant nu vom reusi in veci sa gasim Adevarul.

Eu cred ca omul a fost proiectat sa inteleaga mult mai deep lucrurile, insa din momentul caderii in pacat, ni s-a redus considerabil nivelul de perceptie a realitatii, si nu pt ca Dumnezeu a vrut sa se razbune pe Adam si Eva, ci aceasta degradare spirituala a omului a fost prima consecinta a pacatului. Din nefericire degradarea a avansat de atunci, si acum omul se afla pe cea mai joasa treapta, in ciuda inteligentei cu care tot Dumnezeu l-a inzestrat.

Referitor la Saptamana Mare, am la ispite de nu la vad. Ma enervez din orice, am o stare de iritare, ma mir chiar eu de asta. Insa, in fiecare seara imi iau portia de fericire, citind cuvintele LUI. Oricat de obosita as fi, fara asta ar fi dezastru.

Crinuta si minunea ei

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Ce subiect a deschis Conchita, si unde? Nu am vazut nimic.

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Mamabear, in alte tari se scot la iveala si " relele" facut de preotii altor confesiuni, dar cum in Ro majoritatea este ortodoxa, mass media se foloseste de asta, si nu scapa nici o ocazie.
Preoti problema exista in toate religiile, ma rog, in alte relgii nu se numesc preoti, dar stiti voi la ce ma refer. Nu doar ortodoxismul are parte de uscaturi, si catolicismul, si protestantismul si toate cultele. E si firesc sa fie, credeati ca ala rau doarme? Biserica este cea mai atacata dintre toate, iar pt preoti trebuie sa ne rugam mult, asta o cere Dumnezeu, si vedeti si voi de ce...

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Crinuta, nu stiu daca filmul are la baza scrierile Anei Emmerich. Diavolul e acela cu chip oarecum de copil, nici de barbat nici de femeie , si apare de cateva ori de-a lungul filmului.
Nici eu n-am crezut ca voi putea urmari filmul cap - coada, dar am facut-o (chiar de vreo 3 ori, si am de gand sa-l revad) si nu mi-a parut rau deloc. E advarat ca am plans de nu stiam ce-i cu mine, dar sincer , parca m-a facut sa constientizez mai bine suferinta prin care a trecut Hristos pentru mantuirea noastra, deci si pentru a mea implicit. Vazand filmul parca devin mai constienta de datoria mea de a nu lasa sa fie in zadar chinurile acelea, si sa-mi doresc sa lucrez mai mult la mantuirea mea si a familiei mele.

Mergi la inceput

Da, exact, e cu chip de copil. Exact la asta face referire Isus in acea carte. Sper sa o gasesc, ca acum vreo saptamana am citit despre asta, ar cum citesc din 10 carti in paralel, va dati seama :)

Crinuta si minunea ei

Second chance

Mergi la inceput

Crinuta, uite www.cinemarx.ro/filme/poze/The-Passion-of-the-Christ-Patimile-lui-Hristos-2973,7037.html#photo" target="_blank">aici o poza cu diavolul din film. Nu e foarte reusita, in film e mai terifianta, daca pot spune asa, dar se intelege totusi ideea. (in film e uimitoare si dinamica raului, cum legana la un moment dat un "copil", de fapt un pitic cu fata hidoasa; dar am zis destul, mai bine vezi filmul)

Mergi la inceput