Crestinismul si evolutia spirituala 5
Raspunsuri - Pagina 12
crinuta spune:
Uite ce ii spune Tatal Vesnic lui JNSR ( martie 2003):
" Astazi va las sa purtati lemnul transversal. Daca nu deveniti ca Mantuitorul vostru Care Si-a purtat Crucea pe umar pana pe Muntele Purificarii, Golgota; fara sa strigati, fara sa murmurati, fara sa va revoltati sub greutatea ei care creste pe masura ce urcati treptele ce duc pana la propria voastra jertfa, voi nu veti fi niciodata proiectati spre Tabor si nu va fi niciodata pentru voi transfigurarea intregii voastre fiinte.
Acceptati acest lemn transversal, El este pentru Omenirea voastra sfasiata, El este in semnul crucii voastre care adesea, ramane neinteles".
Maine va dau Rugaciunea data de Isus Sfantului Bernard, care l-a intrebat care a fost cea mai mare durere suportata in timpul Patimirii,este vorba de durere trupeasca.
Isus a spus ca la umar a avut cea mai dureroasa rana, prin urmare i-a dictat o rugaciune in onoarea Ranii de la umar.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Inteleg unde bati. Tu confunzi tacerea cu interiorizarea, cu stapanirea de sine, acestea venind din orgoliu, dar nu vorbim despre acelasi lucru.
Nu are nici o valoare tacerea in acele situatii descrise de tine.
Durerea traita in inima, in comuniune cu Isus, este singura care are valoare. Asa cum a trait-o El.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
...cand esti batut mar nu prea te interiorizezi.... esti fortat sa taci si atata tot...
Dar sa nu deviem de la ale noastre pentru un lucru marunt ca asta.
Dupa cum spuneam, avem dreptul sa avem si opinii care nu se suprapun identic.
Pace?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Eu ma refer la necazurile vietii, la revoltele noastre pt orice fleac, pentru orice suferinta, pt ca niciuna dintre nu isi poate imagine ce durere a avut Sf. Fecioara, e imposibil.
Ma uit la mine, cum comentez cand e urat afara, cand ma plang pt orice. Pai vezi, eu gresesc cand fac asta. E drept ca o fac mult mai rar decat inainte, deci e un oarecare progres, deci macar lucrez la asta, insa, stiu spre ce tintesc.
Nu e rau sa plangi cand suferi, si eu plang, nu mi-e rusine cu asta, dar ideea este ca suferinta sa o suporti in tine, in stricta comuniune cu Creatorul tau.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 ...cand esti batut mar nu prea te interiorizezi.... esti fortat sa taci si atata tot... Dar sa nu deviem de la ale noastre pentru un lucru marunt ca asta. Dupa cum spuneam, avem dreptul sa avem si opinii care nu se suprapun identic. Pace? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
De ce pace? Era razboi? Nu, doar ca discutam, iar in discutii apar si pareri diferite, e firesc. Nu trebuie sa te temi de discutii in contradictoriu, pentru ca ele in esenta nu fac nimic rau cata vreme intentiile sunt bune de ambele parti, cum e cazul la noi.
ASa invatam, asa ne cunoastem mai bine. Nu ma supar deloc cand cineva are alta parere decat mine, nu este concurs aici, vorbim de lucruri mult mai deep decat nimicuri de genul contrazicerilor.
Pe mine ma intereseaza strict subiectul, concluziile, trairile noastre, intelegi scumpa mea?
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
A, pai stai asa, ca aici suntem agreed. Ca da, primul si de multe ori singurul care ar trebui sa iti stie si care cu siguranta iti intelege durerea si suferinta este Hristos.
Si despre faptul ca nu o inlegem si nu pricepem (e o taina) suferinta Maicii Domnului, iarasi sunt de acord, dar sa nu uitam ca e valabil si in restul cazurilor. Degeaba ne inchipuim ce simte cineva intr-o situatie sau alta, pentru ca ne raportam diferit.
Ex: cineva isi pierde tatal. Si avem variante: persoane care au avut o comuniune stransa cu tata, persoane care si-au cunoscut tatal tarziu, persoane care au avut tatal betiv, fugarea familia pe scari cu cutitu samd. Oare toti traiesc la fel acelasi eveniment? Nicidecum. Cum am putea zice ''vai ai pierdut pe tatal tau, te inteleg". Ce minciuna sfruntata. doar ne prefacem ca intelegem. Tot ce intelegem e ca persoana sufera intr-adevar si atat.
Recunosc, durerea si suferinta trebuie raportata numai si numai la Hristos.
Eu zic sa mergem la nani ca tu tot esti franta de oboseala si nici io nu ma simt mai bine In rest sper ca esti bine?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
O sa mai scriu si maine despre tacerea aceasta aplicata, dar acum chiar nu pot sa mai stau la pc.
Ce face comoara ta?
Crinuta si minunea ei
Second chance
Katya spune:
Buna seara fetelor si vise placute,peste vreo 2 ore se trezeste Iasmin...
Crinuta (tare dragut tb sa fie sotul tau)si Iasmin,eu chiar voiam sa va propun sa punem asa,pe o lista de asteptare,teme si subiecte ce vreti/vrem sa le dezbatem dupa sarbatori,ca ma gindeam ca acuma toate avem treaba si sa nu lasam sa treaca pe linga noi idei importante.Ma gindeam de ex la "taierea voii"de care tot tu Crinuta,vorbeai la un mom dat dar,pt ca ai propus multe teme atunci,a ramas nediscutata.Eu acuma tb sa ma gindesc la suferinta in tacere de care ati vorbit voi doua si,daca ajung la vreo concluzie,v-o spun,daca nu,dupa Pasti.Ca acuma ma gindesc ca poti sa suferi si accepti in tacere orice-ti da Domnul,dar si ca ai voie totusi,inainte de asta,sa tipi sau sa plingi,dar nu m-am gindit suficient.