Ati emigra in alta tara?
Raspunsuri - Pagina 11
kariguld spune:
ce am pierdut? faza cu turcii? no, da'pai turcii au plecat sa cucereasca nemtia, nu au ce lua de la romani! aici trai si lupta, aici e ciolanul gros! slabe sperante sa-si schimbe gandurile!
dar parca era vb de emigrare, nu de lupta cu turcii. aia a fost pe vremea lui Stefan cel mare. acum suntem in mileniul trei.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
unducthable spune:
va rog mult , daca nu intelegeti ce va scriu , poate e vina mea , dar daca nu intelegeti , mai bine ma intrebati decat sa faceti comentarii degeaba
cea dinainte a spus ca turcii nu mai au ce lua de la noi , pai pentru ca au luat tot ce se putea pe vremea cand cereau biruri romanilor , in schimbul pacii ... a se citi istoria
la faza cu turcii , cred ca tre sa spun negru pe alb , altfel nu se intelege , desi stiu ca multe fete au inteles :
daca noi , populatia de acum a romaniei , am fii trait in acea vreme in romanika noastra , si am fii trait in tensiune , sa muncim ca si cum nu avem razboi \...; si una peste alta sotii nostri sa se bata cu turcii sa nu stim daca mai vin vii acasa ..., dar daca am fii avut moralul nostru de acum , nu imi place , ma duc in mauritania , si daca nu imi place ma duc pe lunaDECI: daca bunicii nostri ar fii emigrat , si au trait in conditii mult mai grele , nu mai exista romania de mult , ce e greu de inteles ?????"
ati spus ca aiureli si alte alea ... dar, ca "plec pentru viitorul copilului meu ", e o aiureala , nu spui nimic despre tine ..., macar copilul sa fie fericit ... , desi nu suntem siguri , nu ??? vom vedea ...
nu am vazut nicaieri sa spuneti ce pretentii aveti si de la copilul dvs. si ce pretentii aveti de la tara de adoptie , asa incat copilul dvs. sa ajunga cineva in viata ? adica , are deja o pasiunea ? ati gasit omul care sa il ajute sa fie realizat ?? ce doriti sa devina copiii vostri si nu se putea in romania ? e o intrebare serioasa , cred ca daca veti discuta deschis despre visele voastre despre copiii vostri si visele copilului dvs. e un dialog interesant , un schimb de gANDURI INTERESANT
NU EMIGRATI PENTru copil, saracu copil, nu poate tine pe umeri faptul ca el a fost cauza plecaarii ... ati emigrat voi , si sunteti datori sa va simtiti ffff bine , pentru ca copilul simte si trebuie sa simta ca mama lui acuma e multumita , si-a gasit tara , locul, fericirea , si de acuma e liniste
va doresc sanatate multa ca de asta aveti nevoie
DIANA
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html
unducthable spune:
omul mai vine si mai si pleaca
inchei aici "aiurelile" ce le spun
vin Floriile , sarbatoare , curatenia de primavara , mancarica , plimbari si flori multe
O PRIMAVARA SUPERBA VA DORESC
DIANA
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mireluta39 As pleca si maine din Ro,dar deocamdata nu se intrevede nicio speranta nici macar in Spania,unde am niste cumnati.Copii nu avem,suntem doar eu si sotul,si la cat de greu ne este pe zi ce trece in tara asta,nu m-as uita nicio clipa inapoi.Ne-am inscris chiar si la loteria vizelor,dar suntem programati la interviu abia la anul,pentru 2011.Si nu se stie daca vom avea noroc. |
Mireluta, daca ati castigat loteria vizelor aveti o sansa foarte buna chiar si cu CN mare. 2011 e curand, oriunde ai pleca dureaza un pic. A, si daca nu va invita la interviu, exista Canada intotdeauna. Bafta!
conchita spune:
citat din mesajul lui unducthable am prieteni si sotul mei are colegi in cercetare care s-au intors dupa doctorate , germania , anglia , usa , s-au intors , lucreaza la companie internationala americana cu reprezentanta in bucuresti si sunt si ei ok , si au ales sa se intoarca. Acu o parte din ei si-au luat si terenuri , unii am reusit sa ne facem si o casaa pentru la batranete. sunt si oameni care se intorc si au multe de facut in nici un n caz nu se plictisesc |
care decat ca daca nu pot sa tac din gura, asta e, zic: sariti, contradictie in termeni aciulea. deci strainezii is buni sa dea doctorate la romani si slujbe la ei in tara, dar altfel sunt niste...cum ii zice, materialisti fara suflet si cine sta la ei definitiv e tradator, chiar daca turcii au parjolit lanurile acu cinci sute de ani. pai vad ca tu ti-ai construit cariera exclusiv pe contributia strainezilor, vezi doctoratul si slujba la multinationala, idem prietenii tai. casa aia o datorezi strainezilor, nu bastinasilor care viseaza noaptea ca se bat cu turcii, poate de-aia n-au energie in timpul zilei sa se bata cu coruptia autohtona. ma duc, stai linistita, nu urmeaza episodul doi la demonstratie.
conchita spune:
citat din mesajul lui unducthable [ce doriti sa devina copiii vostri si nu se putea in romania ? |
om.
unducthable spune:
strainezii nu dau nimic nimanui daca nu primesc in schimb cel putin tot atata, poate chiar mai mult
ca nu am mancat salam cu soia ...pe scurt , in toata lumea asta oamenii circula , dintr-o tara in alta , cu afaceri, cu doctorate, postdocuri , la doctorate nu se intra ca la spectacol, muncesti foarte mult si trebuie sa ii convingi ca le poti fii lor de folos , deci eu am castigat ceva , ei altceva , nu se da nimic de pomana,
fata de strainezi nu gandesc decat ca la niste oameni ca si noi , exact la fel, cu caractere mai bune , mai rele
de la olandezi , pentru olandezi , olandezi au la noi in tara fabrica de textile si multe multe firme deschise , pentru ca le convine, nu sta olandezul intr-un loc fara un castig
in toata lumea , in toate tarile, oameni din alta tara stau temporar pentru o afacere , postdoc in japonia poate , lumea se misca , nu sta pe loc, si firmele internationale la fel
asta este situatia , nimeni nu jefuieste pe nimeni , ca neamtul, fifty fifty sau chiar mai mult dai tu , important este sa mai si strangi bani , pe langa calatorii sau concedii , deci fara sa strangi , sa faci si economii nu se poate
Doamna Conchita , numai bine si sa traiti bine
Diana
unducthable spune:
in olanda toti doctoranzii au ca toata lumea stat de salariu, sunt angajati cu cuntract de munca , la fiecare salariu lunar doctorandul isi plateste si el ca cetateanul olandez , toate impozitele la statul olandez , inclusiv un procent pentru propria pensie , mai sunt contributii si la pensiile celorlalti cetateni, deci taxe si impozite la zi platite statului olandez , caq toti cetatenii olandezi; ceea ce mi se pare corect
pa
deliafairais spune:
eu as pleca maine. as merge intr-un orasel micut la marginea marii...oriunde, chiar si-n africa. vreau oameni prietenosi, lipsiti de aroganta si ipocrizie. nu ma intereseaza sa castig lumea, prefer un loc in care sa imi pot cultiva sufletul. imi doresc foarte mult sa il cresc pe david intr-un mediu curat, din toate punctele de vedere. in fiecare zi in parc imi dau cat de departe sunt de orasul asta...
poate incepe sa-mi dispara incet copilaria
turturica spune:
citat din mesajul lui unducthable strainezii nu dau nimic nimanui daca nu primesc in schimb cel putin tot atata, poate chiar mai mult ca nu am mancat salam cu soia ...pe scurt , in toata lumea asta oamenii circula , dintr-o tara in alta , cu afaceri, cu doctorate, postdocuri , la doctorate nu se intra ca la spectacol, muncesti foarte mult si trebuie sa ii convingi ca le poti fii lor de folos , deci eu am castigat ceva , ei altceva , nu se da nimic de pomana, fata de strainezi nu gandesc decat ca la niste oameni ca si noi , exact la fel, cu caractere mai bune , mai rele de la olandezi , pentru olandezi , olandezi au la noi in tara fabrica de textile si multe multe firme deschise , pentru ca le convine, nu sta olandezul intr-un loc fara un castig in toata lumea , in toate tarile, oameni din alta tara stau temporar pentru o afacere , postdoc in japonia poate , lumea se misca , nu sta pe loc, si firmele internationale la fel asta este situatia , nimeni nu jefuieste pe nimeni , ca neamtul, fifty fifty sau chiar mai mult dai tu , important este sa mai si strangi bani , pe langa calatorii sau concedii , deci fara sa strangi , sa faci si economii nu se poate Doamna Conchita , numai bine si sa traiti bine Diana A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE . http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html |
Am recitit mesajul de 3 ori, dar pe cuvint de pionier, pardon de om cu doctorat in strainatate care nu s-a mai intors in Romania, deci pe cuvintul meu ca n-am inteles ce vrei sa spui.
Iar io n-am emigrat ca sa-i fie copilului mai bine, copilul l-am facut dupa ce-am emigrat, tot cu un roman cu doctorat in strainatate. Copilului ii e bine, noua ne e bine, nu regret decizia plecarii, am evident nostalgii legate de trecut si de locurile de acasa, dar cind vin in vacante imi dau seama ca idealizez prea mult.
Cu avionul in 2 ore jumate sint in Bucuresti daca vreau, cu ai mei vorbesc aproape zilnic, ne vedem si auzim cu messenger, skype si alte tehnologii, avem mereu casa plina de musafiri, deci nu cred ca distanta mai e o problema cum era in trecut.
Singura mea dorinta e ca si copilul meu sa stie de unde se trag parintii ei, sa aiba in ea o farima de Romania, aia buna daca se poate. In rest sa fie fericita oriunde ar fi si, vorba conchitei, sa fie om.
Mami de Mara (19.08.2008)