cheltuielile casei
Raspunsuri - Pagina 9
aschiutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld Andra, asa in linii generale o sa-ti raspund -chirie plus cheltuielile casei aproape 500euro |
Kariguld, in ce zona a Germaniei locuiti voi cu chirie asa de mica? Vrem si noi.... Noi pina si in estul Germaniei platim pe o locuinta 75 qm fara cheltuielile de curent / apa / caldura ceva mai mult!
------------------
Still looking for pieces of heaven...
alex_andra spune:
kariguld, am o curiozitate: cat e alocatia copiilor in germania, ca aici e minunata suma de 42 de lei (dupa implinirea varstei de 2 ani).
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
paula2003 spune:
Depinde de buget.
Acum un an imi permiteam sa nu ma prea uit la ce pun in cos, faceam aproape saptamanal cumparaturi, ....
Acum de cand cu criza, reduceri de bani, prime, bonuri, ....se simte rau criza.
De fapt tu de ce ai vrea sa stii, vrei sa faci un copil si nu stii cat te ajunge intr-o luna?
Mult, foarte mult.
La noi eu gestionez bugetul.
Mai intaii imi dau toate darile, intretinere, luminca, tel., .....apoi pun pe lista ce medicamente , dr., tratamente, logopedie, engleza....si ce mai fac cu copii, si nu uit gradinita(ca-i privata). Din ce-mi ramane in functie de la luna la luna ii impart. Nu este lafel in fiecare luna. Ba s-a spart un geam la una din masini, ba am busit masina, sau vine rovinieta, asigurarea....cand e una cand e alta, daca nu, vine ceva la casa, bilete la mare, munte, sarbatori, aniversari.......
Nu am o regula sau ceva fix lunar.
Nu-mi place sa fiu datoare sau sa ma imprumut. Cat de greu imi este nu cer bani. Incerc sa-i impart cum pot si sa fac in asa fel ca cei mici sa nu simta criza.
Noi in priincipiu am taiat de la mancare. Faceam si multa risipa cu mancarea. Acum suntem mai chibzuiti.
kariguld spune:
Andra, alocatia e 168 euro, daca imi amintesc bine. ptr un copil.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
danitin spune:
Scuze, pierdusem subiectul asta din vedere, l-am cautat dar probabil ca ajunsese pe o pagina pana la care nu am ajuns. Asa ca am ramas datoare cu un raspuns. Ma intreba Gabitza cum ma descurc cu 100 de RON pe saptamana pentru mancare. Pai:
- in fiecare duminica fac o lista cu ce voi face de mancare in cursul saptamanii, la parnz si cina, zilnic. Imi notez pe o alta lista ce ingrediente am nevoie si le sortez dupa locurile unde-s mai ieftine sau se gasesc, in general in piatza, la un market de langa casa unde au carne ieftina sau la hypermarket - acolo mai rarutz, doar legume congelate, unt si lactate.
- o data pe saptamana, vinerea, avem mancare fara carne, de exemplu fasole batuta, spanac, sote de legume, ciuperci, etc iar in alta doar ciorba, dar una mai consistenta - bors cu legume si perisoare, de gulii sau - vara, de macris cu bacon. Nu rabdam de foame, dar noua chiar ne ajunge un singur fel, mai satios.
- folosesc la maxim cele gatite. De exemplu, supa de pui, care e zilnica cu exceptia zilelor cu ciorba sau fara carne, o fac o data la doua zile, dintr-o spinare de pui, iar carnea care a fiert in ea o amestec cu salata verde si ridichi, ulei de masline si zeama de lamaie, sau cu cartofi si maioneza, si altele, si e buna pentru cina. Legumele din supa le servesc fie la felul doi, cu sos, fie la o salata de boef cu carne de pui.
- avem o casutza la sat unde nu putem cultiva prea multe pentru ca nu avem tim sa ne ingrijim de ele, dar cat sa pun conserve de iarna inclusiv zacusca, vinete, bulion, etc imi ajunge, la fix cat consumam noi
- multe dintre cele de lunga folosiinta - faina, ulei, orez, etc le aducem din Ungaria in cantitate mai mare cand mai dam o raita pana acolo si exista magazine la care le gasest chiar la pret foarte bun
- painea o iau doar de la brutaria din piata sau o fac acasa, cu masina.
- apa plata de la magazin bea doar copilul, noi ne aprovizionam de la o fantana publica de langa o biserica din oras, unde e apa foarte, foarte buna
- la micul dejun mancam paine cu miere luata din piatza, cu gem facut de mine, sau cereale cu lapte ...
Nu stiu pe moment, sunt tot felul de lucruri care mi-au intrat in obisnuinta ... oricum probabil ca toate contribuie la reducerea bugetului de cheltuieli.
aaa, printre altele, laptele nu-l iau de la magazin ci de la niste chestii instalate in oras, un fel de dozatoare, unde se aduce lapte de la fermele de langa oras, e foarte bun si mai ieftin.
oanna3 spune:
familie formata din 2 adulti si 3 copii
rata apartament 1100
gradinita stat + optionale si teatru papusi 550
curs inot - 1150 pt toti copii pe 3 luni - strangem lunar bani pt asta, altfel nu ne permitem
mancare + cosmetice (sampon, gel dus, pasta dinti) - 700 -800
laptele il iau separat direct de la sursa si fac saptamanal si unt - 150 lei
mere si zarzavaturi, vinete, suc de rosii si putina carne si oua - primim de la sat constant, rar cumparam
telefoane mobile - 65 lei
gaz pt 4 camere (centrala nu merge non stop ci doar cand suntem acasa) - 100 - 200
curent, intretinere, internet, tel fix - 400
haine - f putine pt noi, doar ce lipseste, iar pt copii luate in avans pt sezoanele viitoare de la reduceri, sau strictul necesar, incaltari doar din piele - 200-500 lei
jucarii foarte rar, mai mult primite - 100
iesiri in oras - 100
lunar apare cate o cheltuiala neprevazuta - dentist, controale medicale platite, RCA, schimbat butuc usa, aranjat jardiniere - 500 - 600
combustibil masina - 250
vom trece la biciclete pt anumite drumuri cand nu suntem cu copiii
facem de luni bune economii pt a termina amenajarea apartmentului ...
pt concediu nu am stans inca nimic...
lunar primim bani de la parinti, altfel nu ne ajung
era f f greu si inainte, dar de cand cu criza asta si nevoile copiilor...
Oanna, mami de tripleti Rares Mihai, Andrei Ioan si Ingrid Maria Izabel ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
gabitza2005 spune:
danitin multumesc de idei o sa incerc si eu sa "folosesc la maxim " cele gatite dar unele chestii din pacate la noi nu se pot aplica ca noi mancam chiar f mult - la o masa principala 3 feluri. Chiar sambata am facut aprovizionarea pentru saptamana asta intr-un supermarket si am platit 300RON pe mancare plus ca tb sa mai completam cu paine si fructe .
o sa incerc sa fiu mai cumpatata la cumparaturi ca se pare ca tot mai greu ne incadram in buget.
Guestus spune:
3 feluri la o masa ...wowow...zici ca traiesti la palatul Buckingham.
de curiozitate ...ai aperitiv, masa principala si desert...sau altfel?
ai de unde sa reduci cheltuielile fara probleme.
gabitza2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus 3 feluri la o masa ...wowow...zici ca traiesti la palatul Buckingham. de curiozitate ...ai aperitiv, masa principala si desert...sau altfel? ai de unde sa reduci cheltuielile fara probleme. |
nu pot mai guestus ca daca fac asta imi chioraie matele
si ce ai vrea acum sa slabesc pe criza asta sa trebuiasca sa schimb si hainele
si ca sa nu ramai nelamurit: supa , felul principal : neaparat carne cu garnitura si salata, desert obligatoriu ca altfel imi scade glicemia si o iau razna
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitza2005
nu pot mai guestus ca daca fac asta imi chioraie matele si ce ai vrea acum sa slabesc pe criza asta sa trebuiasca sa schimb si hainele si ca sa nu ramai nelamurit: supa , felul principal : neaparat carne cu garnitura si salata, desert obligatoriu ca altfel imi scade glicemia si o iau razna |
am crezut ca ai si un aperitiv inainte de supa http://www.brandsoftheworld.com/stockphotos/0000/6057/6057t.jpg ...
sint mai linistit acum