cheltuielile casei
Raspunsuri - Pagina 7
blackgirl0 spune:
Off topic: abia astept sa se faca 10 ron un pachet de tigari (habar nu am ce marca fumeaza sotul). Cica atunci se va lasa complet de fumat! Oricum, eu nu stiu din ce bani isi cumpara tigari, bugetul casei nu a prevazut asa ceva.
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Off topic: abia astept sa se faca 10 ron un pachet de tigari (habar nu am ce marca fumeaza sotul). Cica atunci se va lasa complet de fumat! Oricum, eu nu stiu din ce bani isi cumpara tigari, bugetul casei nu a prevazut asa ceva. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Pai ce-mi e 10 ce-mi e 9,5lei :)! Eu ultimul pret pe care il stiam la tigari era undeva la 4lei/pachet, cand m-am dus si eu ca baba aia rupta de realitate sa cumpar doua paini si un pachet de tigari, am zis ca m-a inselat tipa de la chiosc cand mi-a dat rest, am mai si cerut explicatii si nu intelegeam ce imi aduna ea 9,3+2 lei ca eu nu mai luasem nimic in afara de tigari si paine, cu greu m-am lamurit! Bine, mie mi s-a intamplat si sa ma duc sa cumpar paine cu bani iesiti din uz, asta cu alta ocazie si la fel mi s-a explicat cu compatimire ca banii aia nu mai sunt valabili!
Mami de Maria (noiembrie 2006) si 10+!!
blackgirl0 spune:
Eu sunt atat de anti fumat, incat atunci cand m-a rugat sotul sa-i cumpar un pachet de tigari mi-a tremurat mana pana am dat banii si nici marca care trebuia nu am cumparat-o. Si stiu, nu-i mare diferenta intre 9,5 si 10 ron, insa uite ca asta-i limita impusa de sot si abia astept cresterea de accize la tigari.
alex_andra spune:
2 adulti, 1 copil:
credite - aprox 4500 lei;
mancare, cosmetice,detergenti&co: de doua ori pe luna: aprox 1000 lei
tigari - 300 lei
benzina 300 lei
intretinere,iarna 500 lei; vara 100-150 lei.
telefoane - 150 lei
lumina - 100 lei
altele(haine,cosmetica,jucarii,iesiri prin oras): maxim 1500 lei
Cumparaturile le facem deobicei cand luam bonurile de masa. Asta asa, ca motiv, ca oricum, nu ne ajung, platim si peste.
Nu planificam dinainte ce cumparam, pt ca eu nu gatesc, ne hotaram pe loc ce cumparam.
La servici sotul merge cu pachetel(ori sandvisuri, ori ii mai fac soacra-mea si mama diverse mancaruri) dar mai si comanda.
Eu sunt mereu la regim, deci sunt ieftina in domeniul halelii
La variante de economisire nu ne-am gandit, pt ca nu se intelege sotul cu mine, sunt extrem de cheltuitoare, nu-mi scapa nimic, mai ales cand ajung in magazine de copii, intru in transa
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Deborah77 spune:
2 adulti, 1 copil
Credite casa, masina (inclusic casco masina, ca-l platesc lunar): 3,000 RON
benzina: 350 RON
Revizie masina, ITP - m-a mai scuturat de aproape 900 RON
Cheltuieli curente (mancare & stuff): 2,000 RON (asta ne planificam, ca nu ne ajung, intra si tigarile mele aici)
asigurari: ING 750 la fiecare 3 luni, Asig casa 750 la fiecare 6 luni, 300 RCA la fiecare 6 luni
haine: 300 - 400 RON/luna
utilitati, iarna: min 700 (tv, internet, telefoane, gaze, lumina...ce mai vreti).
gradi, de stat, s-a scumpit al naibii si aia: 450 am dat luna asta, cu optionale si partea noastra de consumabile cu tot
bona, care mai vine pt curatenie: 300 RON, daca trebuie sa stea si cu copilul, inca 50 RON pe zi
Se mai duc banii pe cadouri zile de nastere, gratarele cu prietenii (le-am rarit in timpul iernii), vreo iesire daca mai avem cu ce, diverse reparatii prin casa (mereu amanate), carti, jucarii, bilete la concerte (si ce mai sunt vara asta, nu stiu cum ne-om descurca).
Vrem sa strangem ceva pt concediu, dar nu e chip. Plus ca nu stiu cat timp firma mea imi va mai putea plati salariul....ma tem ca oricand ma pot astepta la o surpriza, domeniul nostru merge prost de tot.
Guestus spune:
da ce masina ai deborah de te costa atit?
si acum nu prea vad cum dai asa putin pe benzina...350 = 50 litri deci faci max un 4-500 km pe luna...asa ca mai bine mergi cu taxiul e mai ieftin si poti sa bei si o bere
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Guestus da ce masina ai deborah de te costa atit? si acum nu prea vad cum dai asa putin pe benzina...350 = 50 litri deci faci max un 4-500 km pe luna...asa ca mai bine mergi cu taxiul e mai ieftin si poti sa bei si o bere |
Pe mine revizia de 2 ani m-a costat 1000 lei (600 revizia +400 placute spate schimbate)
Itp ma mai costa cred inca 200-300.
Astea le bag in calcul la neprevazute
A...si benzina am bagat-o numai pt mersul prin oras. Cand iesim, e suplimentar.
Guestus spune:
Asa cum o masina merge cu benzina asa si un om trebuie sa bea un vin bun rosu ....da chiar nimeni nu bea aici sau am nimerit la sedinta musulmanilor?
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Guestus Asa cum o masina merge cu benzina asa si un om trebuie sa bea un vin bun rosu ....da chiar nimeni nu bea aici sau am nimerit la sedinta musulmanilor? |
Eu nu beau...decat ff rar si atunci nu bea sotul....oricum nici el nu se omoara cu bautura...ne ajung tigarile si cafeaua